- banner1


Σε Κοινή Υπουργική Απόφαση προχώρησαν τα συναρμόδια Υπουργεία αναφορικά με τις διαδικασίες τους όρους και τις προϋποθέσεις για τη χορήγηση αδειών για υφιστάμενα δικαιώματα χρήσης νερού (υπάρχουσες γεωτρήσεις).
Συγκεκριμένα η απόφαση αφορά όλες τις υφιστάμενες χρήσεις από επιφανειακά ή υπόγεια νερά, εφόσον προϋφίστανται της 20-12-2005, και δεν έχουν είτε άδεια εν γένει είτε η υπάρχουσα άδεια δεν ισχύει είτε δεν αναφέρεται στην άδεια η χρονική διάρκεια ισχύος της.

Με την εν λόγω απόφαση καθορίζονται οι προϋποθέσεις για την νομιμοποίηση των παράνομων γεωτρήσεων. Μάλιστα απλοποιείται κατά πολύ η διαδικασία ως προς την περιβαλλοντική αδειοδότηση υφισταμένων αρδευτικών γεωτρήσεων με ετήσια αντλούμενη ποσότητα ≤ 100.000 μ3 ανεξαρτήτως βάθους. Συγκεκριμένα και παράλληλα με το πλαίσιο του επικείμενου νομοσχεδίου περί απλοποίησης της περιβαλλοντικής αδειοδότησης, θα συντάσσεται μόνο περιβαλλοντική έκθεση από τον ενδιαφερόμενο ή τον τεχνικό εκπρόσωπό του.

Η κα Φαρμάκη δήλωσε την ικανοποίηση της γιατί οι συζητήσεις και οι πιέσεις που ασκήθηκαν προς τις ηγεσίες των Υπουργείων είχαν αποτέλεσμα θετικό για το θέμα των γεωτρήσεων.
«Καταφέραμε μετά από διαβούλευση με τα συναρμόδια Υπουργεία να καταλήξουμε σε Κοινή Υπουργική Απόφαση με την οποία αποσαφηνίζονται και επιλύεται ένα χρόνιο πρόβλημα που αφορά σε πολλούς αγρότες και μη. Ένα ζήτημα που ταλαιπωρούσε με απίστευτη γραφειοκρατία και αυξημένο κόστος τον αγροτικό πληθυσμό.
Παράλληλα η Βουλευτής τόνισε, ότι η εν λόγω απόφαση έχει σταλεί στο Εθνικό Τυπογραφείο και αναμένεται η δημοσίευσή της, και άρα οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να αναμένουν προκειμένου να λάβουν γνώση για τους όρους και τις προϋποθέσεις χορήγησης αδειών για υφιστάμενα δικαιώματα χρήσης νερού.


Κατερίνα Φαρμάκη – Γκέκη
Βουλευτής ΠΑΣΟΚ Ν.Κορινθίας


Bookmark and Share


ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ ΑΠΟ ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΦΑΡΜΑΚΗ 1 Ιουλ 2011
categories: | edit post

0 ΣΧΟΛΙΑ

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ αφήστε το σχόλιό σας. Ο διάλογος με την κοινωνία αποτελεί βασική αρχή της πολιτικής μου δράσης.
Για λόγους αποφυγής σχολίων με απρεπές περιεχόμενο, οι διαχειριστές θα εγκρίνουν τα σχόλια.
Ευχαριστώ

ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ

ΑΡΧΕΙΟ ΑΝΑΡΤΗΣΕΩΝ