- banner1


Ειδική Εισηγήτρια ορίστηκε η Βουλευτής Κορινθίας στην συζήτηση που πραγματοποιήθηκε την περασμένη Παρασκευή στην Ολομέλεια της Βουλής, με θέμα τις συνέπειες που προκύπτουν από τη χρήση πυρηνικής ενέργειας, με αφορμή τη συμπλήρωση 25 χρόνων από την πυρηνική καταστροφή στο Τσερνόμπιλ και το πρόσφατο πυρηνικό ατύχημα στην Ιαπωνία.
Κατά την συζήτηση η κα Φαρμάκη τόνισε ότι τα συστήματα ασφαλείας, όσο προηγμένα και να είναι, δεν μπορούν να μηδενίσουν την πιθανότητα ατυχήματος. Πάντα η χρήση πυρηνικής ενέργειας θα συνοδεύεται από ένα πολύ μεγάλο ρίσκο που σε περίπτωση ατυχήματος θα συνεπάγεται καταστροφικές και μη αναστρέψιμες συνέπειες. Επίσης, επεσήμανε ότι η πυρηνική ενέργεια δεν είναι ούτε φθηνή ούτε ασφαλής ούτε σαφέστατα φιλική προς το περιβάλλον και σε κάθε περίπτωση συνάγεται ότι η χρήση της είναι πραγματικά ένα παιχνίδι με τη φωτιά. Επίσης, στην ομιλία της η κα Φαρμάκη, παρουσίασε την θέση της Κυβέρνησης και του Υπουργείου Περιβάλλοντος, η οποία είναι ενάντια στην χρήση της εν λόγω μορφής ενέργειας. Πρόσθεσε δε ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση πρέπει να ακολουθήσει πορεία απεξάρτησης από την πυρηνική ενέργεια και αποδοτικής χρήσης των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας, προτάσσοντας την πράσινη ενέργεια ως εναλλακτική λύση στην πυρηνική. Μάλιστα σημείωσε ότι ο πυρηνικός εφιάλτης της Φουκουσίμα θα πρέπει να κάνει πολλές χώρες του κόσμου, μεταξύ των οποίων και τη Γαλλία η οποία διαθέτει σήμερα τους πενήντα οκτώ από τους εκατόν σαράντα τρεις πυρηνικούς αντιδραστήρες που λειτουργούν στην Ευρωπαϊκή Ένωση, να επανεξετάσουν τον πυρηνικό ενεργειακό τους σχεδιασμό και γιατί όχι να παγώσουν τα σχέδια για την κατασκευή νέων πυρηνικών σταθμών.
Παράλληλα επεσήμανε ότι ο διάλογος για το περιβάλλον, την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής, την εξοικονόμηση ενέργειας, αλλά και την παροχή ασφαλούς και βιώσιμου ενεργειακού εφοδιασμού σε κάθε χώρα, χωρίς εξάρτηση από την πυρηνική ενέργεια, πρέπει να ενισχυθεί.
Τέλος, η κα Βουλευτής, τάχθηκε υπέρ των στόχων της σταδιακής μείωσης και μακροπρόθεσμης κατάργησης του ποσοστού συμμετοχής της πυρηνικής ενέργειας στο ενεργειακό μείγμα. Μόνο κατά αυτόν τον τρόπο άλλωστε, σημείωσε η κα Φαρμάκη, θα κατορθώσουμε να αποφύγουμε την περίπτωση ατυχήματος ή ανθρώπινου λάθους, το κόστος του οποίου είναι σίγουρο ότι θα μεταφραστεί σε χιλιάδες χαμένες ανθρώπινες ζωές, εκατοντάδες χιλιάδες βλάβες στο φυσικό περιβάλλον και δισεκατομμύρια απώλειες σε ευρώ.
Κατερίνα Φαρμάκη – Γκέκη
Βουλευτής ΠΑΣΟΚ Ν.Κορινθίας


Bookmark and Share


ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ ΑΠΟ ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΦΑΡΜΑΚΗ 12 Ιουλ 2011
categories: | edit post

0 ΣΧΟΛΙΑ

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ αφήστε το σχόλιό σας. Ο διάλογος με την κοινωνία αποτελεί βασική αρχή της πολιτικής μου δράσης.
Για λόγους αποφυγής σχολίων με απρεπές περιεχόμενο, οι διαχειριστές θα εγκρίνουν τα σχόλια.
Ευχαριστώ

ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ

ΑΡΧΕΙΟ ΑΝΑΡΤΗΣΕΩΝ