- banner1


Στην Επιτροπή Περιβάλλοντος της Βουλής των Ελλήνων, τοποθετήθηκε η Βουλευτής Κορινθίας, αναφορικά με τις περιβαλλοντικές, οικονομικές και κοινωνικές επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής στην Ελλάδα, οι οποίες παρουσιάστηκαν σε Έκθεση από την Επιτροπή Μελέτη Επιπτώσεων Κλιματικής Αλλαγής.
Κατά την παρουσίαση της Έκθεσης, η κα Φαρμάκη, υποστήριξε ότι η εν λόγω μελέτη αποτελεί ίσως την πρώτη μελέτη στην Ελλάδα σε επίπεδο επιπτώσεων κλιματικής αλλαγής, με τόσο πλούσια στοιχεία και συμπεράσματα. Εξέφρασε παράλληλα την πεποίθησή της, ότι η συγκεκριμένη μελέτη θα φανεί πάρα πολύ χρήσιμη για να καθορίσει η χώρα μας από δω και πέρα τις δικές της δράσεις, αλλά και να τοποθετηθεί στην διεθνή σκηνή σε παράλληλες δράσεις με σκοπό τη μείωση των επιπτώσεων από την κλιματική αλλαγή.
Επίσης, η κα Φαρμάκη τόνισε, ότι όπως προκύπτει από την έκθεση εάν δεν λάβουμε δραστικά μέτρα τα αποτελέσματα θα είναι εξαιρετικά αρνητικά σε βάθος χρόνου. Για τον λόγο αυτό, είναι σημαντικό, παρόλο την οικονομική κρίση και τα στενά δημοσιονομικά περιθώρια, να επενδύσουμε σε πράσινες πολιτικές. Συγκεκριμένα η Βουλευτής αναφέρθηκε στην ερημοποίηση που μπορεί να προκληθεί εάν δεν αναπτύξουμε έργα για καλύτερη διαχείριση των υδάτινων πόρων. Επίσης τόνισε ότι στον τομέα τον μεταφορών και όχι μόνο θα πρέπει να επενδύσουμε σε νέες τεχνολογίες και καινοτόμες πρακτικές.
Συμπλήρωσε δε ότι στην παρούσα συγκυρία μας δίνεται μοναδική ευκαιρία να οργανώσουμε και να δομήσουμε από μηδενική βάση ένα νέο, φιλικό προς το περιβάλλον μοντέλο ανάπτυξης για την ταχύτερη μάλιστα έξοδο από την οικονομική κρίση. Πρέπει δηλαδή, όπως επεσήμανε να προωθηθούν οικολογικές καινοτομίες, οι οποίες θα εξασφαλίσουν νέες θέσεις εργασίας σε κλάδους τις οικονομίας ενσωματώνοντας καθαρές τεχνολογίες.
Μεγάλη σημασία όμως, συμπλήρωσε, έχει και η ευαισθητοποίηση των πολιτών καλλιεργώντας οικολογική συνείδηση. Μάλιστα πρότεινε η εν λόγω Έκθεση να διανεμηθεί στην Δευτεροβάθμια εκπαίδευση, αλλά και στο ευρύ κοινό.

Κατερίνα Φαρμάκη – Γκέκη
Βουλευτής ΠΑΣΟΚ Ν.Κορινθίας


Bookmark and Share


ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ ΑΠΟ ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΦΑΡΜΑΚΗ 13 Ιουλ 2011
categories: | edit post

0 ΣΧΟΛΙΑ

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ αφήστε το σχόλιό σας. Ο διάλογος με την κοινωνία αποτελεί βασική αρχή της πολιτικής μου δράσης.
Για λόγους αποφυγής σχολίων με απρεπές περιεχόμενο, οι διαχειριστές θα εγκρίνουν τα σχόλια.
Ευχαριστώ

ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ

ΑΡΧΕΙΟ ΑΝΑΡΤΗΣΕΩΝ