- banner1


Το τελευταίο διάστημα οι ασφαλισμένοι του ΙΚΑ Δερβενίου ήρθαν αντιμέτωποι με το πρόβλημα που δημιουργήθηκε από την 01/07, όταν καταργήθηκε το παράρτημα του ΙΚΑ Κιάτου στην περιοχή. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα μαζί με τις διοικητικές υπηρεσίες να σταματήσουν και οι εβδομαδιαίες επισκέψεις από ιατρό του ΙΚΑ Κιάτου.
Η αντίδραση ήρθε έγκαιρος από τον Πρόεδρο της Τοπικής Κοινότητας Δερβενίου κ. Λαζανά Χαρίλαο και την Βουλευτή Κορινθίας κυρία Φαρμάκη – Γκέκη Κατερίνα, οι οποίοι μετά από διαβουλεύσεις κατέληξαν να υπάρξει εγγράφως από την Τοπική Κοινότητα πρόταση προς την Διοίκηση του ΙΚΑ Κιάτου που να διαβεβαιώνει για την ύπαρξη εναλλακτικού χώρου προκειμένου να εξυπηρετηθούν οι ασφαλισμένοι. Η πρόταση όπως αναφέρεται αφορά στο αγροτικό ιατρείο της περιοχής.
Μάλιστα, η κα Φαρμάκη ενεργώντας παράλληλα έστειλε επιστολή προς τον Διοικητή του ΙΚΑ κ. Ροβέρτο Σπυρόπουλο, στον οποίο εξέθεσε το μεγάλο πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί από την κατάργηση του παραρτήματος. Συγκεκριμένα στην επιστολή της αλλά και σε επικοινωνία που είχε μαζί του, του επισημαίνει ότι η συγκεκριμένη πρόταση για χρήση του αγροτικού ιατρείου, δεν επιβαρύνει σε κάτι το ΙΚΑ πέραν από την υποχρέωσή του να διατηρήσει με την ίδια συχνότητα τις επισκέψεις του ιατρού στην περιοχή.
Επίσης, η κα Φαρμάκη τονίζει ότι η πλειοψηφία των ασθενών που εξυπηρετείτο από το εν λόγω ιατρείο είναι μεγάλης ηλικίας και δεν έχουν την δυνατότητα μετακίνησης, γεγονός που καθιστά αναγκαία την επίλυση του θέματος.

Κατερίνα Φαρμάκη – Γκέκη
Βουλευτής ΠΑΣΟΚ Ν. Κορινθία


Bookmark and Share


ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ ΑΠΟ ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΦΑΡΜΑΚΗ 15 Ιουλ 2011
categories: | edit post

0 ΣΧΟΛΙΑ

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ αφήστε το σχόλιό σας. Ο διάλογος με την κοινωνία αποτελεί βασική αρχή της πολιτικής μου δράσης.
Για λόγους αποφυγής σχολίων με απρεπές περιεχόμενο, οι διαχειριστές θα εγκρίνουν τα σχόλια.
Ευχαριστώ

ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ

ΑΡΧΕΙΟ ΑΝΑΡΤΗΣΕΩΝ