- banner1


Βελτιώσεις στο νομοσχέδιο «Λειτουργία Ενεργειακών Αγορών, Ηλεκτρισμού και Φυσικού Αερίου, για ‘Έρευνα, Παραγωγή και δίκτυα μεταφοράς Υδρογονανθράκων και άλλες ρυθμίσεις», του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής κατέθεσε η Βουλευτής Κορινθίας κα Φαρμάκη – Γκέκη Αικατερίνη.
Με το υπό επεξεργασία νομοσχέδιο στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής, απελευθερώνεται η αγορά ηλεκτρικής ενέργειας και φυσικού αερίου και δίνεται η δυνατότητα οι δύο αυτές μορφές ενέργειας να προμηθεύονται στους καταναλωτές από ιδιωτικές εταιρείες.
Οι βελτιώσεις που κατέθεσε η κα Φαρμάκη, αφορούν σε συγκεκριμένα άρθρα του νομοσχεδίου στα οποία οι προμηθευτές ηλεκτρικής ενέργειας και φυσικού αερίου θα πρέπει να συμπεριλάβουν στις υποχρεώσεις τους όλες τις υποδομές προκειμένου τα άτομα με αναπηρία να έχουν πρόσβαση στις εγκαταστάσεις των υπηρεσιών του προμηθευτή.
Συγκεκριμένα η κα Φαρμάκη πρότεινε να έχουν πρόσβαση τα άτομα είτε με παραπληγία –τετραπληγία και βαριά κινητική αναπηρία στις εισόδους των κτιριακών εγκαταστάσεων και υπηρεσιών με τα προβλεπόμενα ασανσέρ, με προσβάσιμα wc, είτε με αισθητηριακή αναπηρία στην παροχή υπηρεσιών π.χ. έντυπο υλικό σε γραφή bralille, διερμηνεία νοηματική γλώσσας σε πελάτες κωφούς. Επίσης, πρότεινε η υπηρεσία παραπόνων πελατών να είναι προσβάσιμη για τους πελάτες με αναπηρία προτείνοντας η υποβολή παραπόνου ή καταγγελίας να γίνεται τηλεφωνικά, ή μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, με SMS. Παράλληλα , πρότεινε η ιστοσελίδα των προμηθευτών να συμμορφώνεται πλήρως με τα διεθνή πρότυπα ηλεκτρονικής προσβασιμότητας για τα άτομα με αναπηρία.
Οι παραπάνω βελτιώσει όπως σημείωσε η Βουλευτής Κορινθίας, είναι αναγκαίες ούτως ώστε διασφαλίζεται η εφαρμογή της αρχής της ίσης μεταχείρισης στα άτομα με αναπηρία.
Κατερίνα Φαρμάκη – Γκέκη
Βουλευτής ΠΑΣΟΚ Νομού Κορινθίας


Bookmark and Share


ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ ΑΠΟ ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΦΑΡΜΑΚΗ 19 Ιουλ 2011
categories: | edit post

0 ΣΧΟΛΙΑ

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ αφήστε το σχόλιό σας. Ο διάλογος με την κοινωνία αποτελεί βασική αρχή της πολιτικής μου δράσης.
Για λόγους αποφυγής σχολίων με απρεπές περιεχόμενο, οι διαχειριστές θα εγκρίνουν τα σχόλια.
Ευχαριστώ

ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ

ΑΡΧΕΙΟ ΑΝΑΡΤΗΣΕΩΝ