- banner1


Τροπολογία συνυπέγραψε η Βουλευτής Κορινθίας με την οποία προτείνεται η ρύθμιση των οφειλών των δικαιούχων που έχουν πάρει δάνεια από τον Ο.Ε.Κ. προκειμένου να αγοράσουν ή να επισκευάσουν την κατοικία τους. Η ρύθμιση αυτή αφορά όσους έχουν δημιουργήσει ληξιπρόθεσμες οφειλές αλλά και όσους είναι συνεπείς στις υποχρεώσεις τους, καθώς και όσους αδυνατούν να πληρώσουν τις μηνιαίες υποχρεώσεις τους λόγω ανεργίας.
Η προτεινόμενη ρύθμιση, όπως επισημαίνει η κα Φαρμάκη, στοχεύει σε δύο κατευθύνσεις. Πρώτον, να προστατεύσει και να διευκολύνει τους δικαιούχους και δεύτερον να αυξήσει τα έσοδα του Οργανισμού ούτως ώστε να συνεχίσει να δίνει δάνεια σε δικαιούχους που δεν έτυχαν έως σήμερα κάποιας στεγαστικής παροχής.
Συγκεκριμένα με την προτεινόμενη τροπολογία παρέχεται η δυνατότητα στους δικαιούχους του Οργανισμού είτε να προχωρήσουν σε επιμήκυνση της διάρκειας αποπληρωμής των δανείων τους είτε να προβούν σε πρόωρη εξόφληση της οφειλής τους. Με τον τρόπο αυτό παρέχεται η δυνατότητα στον Ο.Ε.Κ. να εισπράξει μεγάλο μέρος των απαιτήσεών του, οι οποίες ανέρχονται σε 160 εκ. ευρώ και οι οποίες σε αντίθετη περίπτωση θα συνεχίσουν να παραμένουν σε εκκρεμότητα.
Σε δήλωσή της η κα Φαρμάκη επισημαίνει:
«Η εν λόγω τροπολογία θεωρώ πως αποτελεί ανάσα για όλους τους δικαιούχους που έχουν πάρει δάνεια από τον Ο.Ε.Κ. και οι οποίοι αδυνατούν σήμερα να τα αποπληρώσουν λόγω των επιπτώσεων που έχει σε αυτούς η σημερινή οικονομική συγκυρία. Προκειμένου λοιπόν να ελαφρυνθούν τα νοικοκυριά, τα οποία έχουν υποχρεώσεις προς τον Ο.Ε.Κ., θα υποστηρίξω την εν λόγω τροπολογία στην Βουλή ούτως ώστε να καταστεί νόμος του κράτους».
Κατερίνα Φαρμάκη – Γκέκη
Βουλευτής ΠΑΣΟΚ Νομού Κορινθίας


Bookmark and Share


ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ ΑΠΟ ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΦΑΡΜΑΚΗ 20 Ιουλ 2011
categories: | edit post

0 ΣΧΟΛΙΑ

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ αφήστε το σχόλιό σας. Ο διάλογος με την κοινωνία αποτελεί βασική αρχή της πολιτικής μου δράσης.
Για λόγους αποφυγής σχολίων με απρεπές περιεχόμενο, οι διαχειριστές θα εγκρίνουν τα σχόλια.
Ευχαριστώ

ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ

ΑΡΧΕΙΟ ΑΝΑΡΤΗΣΕΩΝ