- banner1


Η Βουλευτής κα.Κατερίνα Φαρμάκη στο πλαίσιο των επαφών της με τους φορείς των αμπελοκαλλιεργητών, αλλά και τους ίδιους τους παραγωγούς ενημερώθηκε για το θέμα που έχει προκύψει με την επιστροφή του Ε.Φ.Κ. πετρελαίου στους αγρότες που καλλιεργούν αμπελοειδή. Συγκεκριμένα ο προσδιορισμός των ποσοτήτων κατανάλωσης του πετρελαίου ορίζεται από την σχετική ΚΥΑ στα 13 λίτρα ανά στρέμμα, μια εκτίμηση που δεν καλύπτει επ’ουδενί τους αμπελοκαλλιεργητές, καθώς η καλλιέργεια αμπελοειδών είναι ιδιαίτερα δαπανηρή σε επίπεδο κατανάλωσης πετρελαίου, λόγω των συχνών χρήσεων μηχανημάτων κατά την καλλιέργεια και φυτοπροστασία.

Για το λόγω αυτό η κα. Βουλευτής κατέθεσε στη Βουλή αναφορά προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης κ.Κώστα Σκανδαλίδη θέτοντας το θέμα και ζητώντας να υπάρξει μια διορθωτική ρύθμιση ως προς τον υπολογισμό της ποσότητας κατανάλωσης πετρελαίου ανά στρέμμα αμπελώνα. Η σχετική αναφορά κατατέθηκε και προς τον Αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης και Υπουργό Οικονομικών κ.Ευάγγελο Βενιζέλο, ο οποίος συνυπογράφει την ΚΥΑ.

Επιπροσθέτως η κα.Βουλευτής σε συζητήσεις που είχε με τον αρμόδιο Υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ.Ιωάννη Δριβελέγκα του έθεσε το θέμα και συμφώνησαν να επανεξεταστούν οι δείκτες μηχανικής απασχόλησης (απαιτούμενης ενέργειας) που χρησιμοποιήθηκαν για τον προσδιορισμό των ποσοτήτων πετρελαίου για την κατηγορία των αμπελοειδών.

Είναι δεδομένο ότι οι αυξημένες απαιτήσεις της συγκεκριμένης καλλιέργειας, λόγω της συχνής χρήσης γεωργικών ελκυστήρων, την καθιστούν ιδιαίτερα δαπανηρή σε επίπεδο κατανάλωσης πετρελαίου. Ως εκ τούτου, μετά και την παρέμβαση της κας Βουλευτού, ο αρμόδιος Υφυπουργός δεσμεύτηκε να προβεί σε μια νέα εκτίμηση των στοιχείων για τον προσδιορισμό της ποσότητας πετρελαίου ανά στρέμμα αμπελώνα προκειμένου να προχωρήσει σε μια βελτιωτική ρύθμιση που θα καλύπτει τους καλλιεργητές αμπελοειδών.

Κατερίνα Φαρμάκη – Γκέκη
Βουλευτής ΠΑΣΟΚ Ν.Κορινθίας


Bookmark and Share


ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ ΑΠΟ ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΦΑΡΜΑΚΗ 22 Αυγ 2011
categories: | edit post

0 ΣΧΟΛΙΑ

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ αφήστε το σχόλιό σας. Ο διάλογος με την κοινωνία αποτελεί βασική αρχή της πολιτικής μου δράσης.
Για λόγους αποφυγής σχολίων με απρεπές περιεχόμενο, οι διαχειριστές θα εγκρίνουν τα σχόλια.
Ευχαριστώ

ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ

ΑΡΧΕΙΟ ΑΝΑΡΤΗΣΕΩΝ