- banner1


Έληξε αισίως το μείζον ζήτημα που έχει ανακύψει τους τελευταίους μήνες με το πιστοποιητικό γης υψηλής παραγωγικότητας και ταλαιπωρούσε τους πολίτες τόσο στην Κορινθία όσο και στους περισσότερους νομούς της χώρας.

Η σύγχυση που είχε προκληθεί από τις Κοινές Υπουργικές Αποφάσεις (αριθμ.168040/3-9-2010 και αριθμ.073710/4-3-2011) στις υπηρεσίες της Πολεοδομίας και σε συμβολαιογράφους, αφορούσε στην έκδοση πιστοποιητικού γης υψηλής παραγωγικότητας, με αποτέλεσμα οι ενδιαφερόμενοι να μην μπορούν να προχωρήσουν σε αγοραπωλησίες αγροτεμαχίων και σε έκδοση οικοδομικών αδειών.

Το θέμα ξεκαθαρίζει οριστικά με τροπολογία του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, η οποία ενσωματώθηκε στο νομοσχέδιο «Θεσμικό πλαίσιο για τους αγροτικούς συνεταιρισμούς, τις συλλογικές οργανώσεις και την επιχειρηματικότητα του αγροτικού κόσμου-Οργάνωση της εποπτείας του κράτους» και θα ψηφιστεί την επόμενη εβδομάδα.

Στην λύση της τροπολογίας μετά από σειρά διαβουλεύσεων κατέληξαν η Βουλευτής Κορινθίας Κατερίνα Φαρμάκη και ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Γιάννης Δριβελέγκας, προκειμένου να δοθεί οριστική λύση στο ζήτημα, ξεκαθαρίζοντας ότι σχετικό πιστοποιητικό απαιτείται μόνο για τις εγκαταστάσεις Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας. Βεβαίως έγκυρες θεωρούνται όσες σχετικές συμβολαιογραφικές πράξεις έχουν εκδοθεί μέχρι και την ισχύ της τροπολογίας.

Το ακριβές κείμενο της διάταξης είναι το εξής:

«Η διάταξη της παραγράφου 6 του άρθρου 56 του Ν. 2637/1998, όπως αύτη αντικαταστάθηκε με τη παράγραφο 37 του άρθρου 24 του Ν.2945/2001 και τροποποιήθηκε με την παρ.7 του άρθρου 9 του Ν.3851/2010 (ΦΕΚ Α’ 85), αρχίζει να ισχύει δέκα ημέρες μετά τη δημοσίευση στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως της κοινής απόφασης των Υπουργών Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής και Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, που εκδίδεται κατά τις διατάξεις της παραγράφου 2 του άρθρου 56 και μόνον για τις εγκαταστάσεις Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (Α.Π.Ε.). Συμβολαιογραφικές πράξεις που συντάχθηκαν μέχρι τη δημοσίευση του παρόντος και αφορούν εκτάσεις του άρθρου 56 του Ν.2637/1998, είναι έγκυρες και ισχυρές εφόσον δεν ακυρώθηκαν με αμετάκλητη δικαστική απόφαση.»

Κατερίνα Φαρμάκη – Γκέκη
Βουλευτής ΠΑΣΟΚ Ν.Κορινθίας


Bookmark and Share


ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ ΑΠΟ ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΦΑΡΜΑΚΗ 23 Αυγ 2011
categories: | edit post

1 Responses to ΕΛΗΞΕ ΤΟ ΘΕΜΑ ΜΕ ΤΗ ΓΗ ΥΨΗΛΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΟΤΗΤΑΣ

  1. τελικα τη ισχυει με την γη υψηλης παραγωγικοτητας

     

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ αφήστε το σχόλιό σας. Ο διάλογος με την κοινωνία αποτελεί βασική αρχή της πολιτικής μου δράσης.
Για λόγους αποφυγής σχολίων με απρεπές περιεχόμενο, οι διαχειριστές θα εγκρίνουν τα σχόλια.
Ευχαριστώ

ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ

ΑΡΧΕΙΟ ΑΝΑΡΤΗΣΕΩΝ