- banner1


Έληξε επιτυχώς για τους κατοίκους των οικισμών Σπαθοβουνίου και Κουταλά, το θέμα που είχε ανακύψει σχετικά με την χορήγηση καρτών διέλευσης από τον Μετωπικό Σταθμό Διοδίων Σπαθοβουνίου. Από σήμερα κατά εξαίρεση θα διατίθενται κάρτες διέλευσης στους κατοίκους των παραπάνω οικισμών, προκειμένου να επιτευχθεί η αναλογικότερη χρέωση των τελών διοδίων.

Η θετική αυτή εξέλιξη, στο πάγιο αίτημα των κατοίκων της περιοχής, ήρθε μετά από σειρά διαβουλεύσεων της Βουλευτού Κορινθίας Κατερίνας Φαρμάκη και των τοπικών παραγόντων με την ηγεσία και τις αρμόδιες υπηρεσίες του Υπουργείου Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων.

Στην απόφαση αυτή οι υπηρεσίες του Υπουργείου ξεκαθαρίζουν τους όρους και τις προϋποθέσεις, προκειμένου να διασφαλιστεί ότι η χρήση αυτών των καρτών θα γίνεται μόνο από τους πραγματικούς δικαιούχους. Συγκεκριμένα, θα απαιτείται για την έκδοσή τους, η προσκόμιση εγγράφου από την αρμόδια ΔΥΟ της περιοχής από την οποία θα προκύπτει η έδρα του φυσικού προσώπου, στο οποίο χορηγείται η κάρτα. Επίσης θα απαιτείται αντίγραφο της άδειας κυκλοφορίας του ΙΧ οχήματος. Σε περίπτωση που υπάρχουν περισσότερα από ένα αυτοκίνητα ιδιοκτησίας ενός προσώπου τότε στην κάρτα θα προστίθενται οι αριθμοί κυκλοφορίας όλων των οχημάτων ιδιοκτησίας του.

Η ρύθμιση αυτή θα ισχύσει για το διάστημα μέχρι το τέλος του Νοεμβρίου του 2011 οπότε και προβλέπεται να ολοκληρωθούν οι διαπραγματεύσεις για την εφαρμογή της νέα πολιτικής διοδίων για τα Έργα Παραχώρησης.

Μετά από την χθεσινή ενημέρωση από τον αρμόδιο Υφυπουργό κ. Ιωάννη Μαγκριώτη, η κα Φαρμάκη δήλωσε:

«Η θετική αυτή εξέλιξη με χαροποιεί ιδιαίτερα γιατί το δίκαιο αίτημα των κατοίκων της περιοχής έγινε πραγματικότητα. Είναι γεγονός ότι μέσα από σοβαρές και υπεύθυνες κινήσεις και δράσεις προκύπτουν λύσεις για τα καθημερινά προβλήματα των πολιτών της Κορινθίας. Από την πλευρά μου θα συνεχίσω με την ίδια συνέπεια και υπευθυνότητα να αγωνίζομαι για τα πάγια και δίκαια αιτήματα των πολιτών.»

Κατερίνα Φαρμάκη – Γκέκη
Βουλευτής ΠΑΣΟΚ Ν.Κορινθίας


Bookmark and Share


ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ ΑΠΟ ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΦΑΡΜΑΚΗ 25 Αυγ 2011
categories: | edit post

0 ΣΧΟΛΙΑ

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ αφήστε το σχόλιό σας. Ο διάλογος με την κοινωνία αποτελεί βασική αρχή της πολιτικής μου δράσης.
Για λόγους αποφυγής σχολίων με απρεπές περιεχόμενο, οι διαχειριστές θα εγκρίνουν τα σχόλια.
Ευχαριστώ

ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ

ΑΡΧΕΙΟ ΑΝΑΡΤΗΣΕΩΝ