- banner1


Το γεγονός ότι ο Δήμος Κορινθίας εισέρχεται και αυτός στον ενεργειακό χάρτη με την διέλευση του αγωγού φυσικού αερίου αποτελεί μια σημαντική εξέλιξη με την οποία τόσο ο νομός όσο και η Περιφέρεια Πελοποννήσου θα έχουν πολλαπλά οφέλη.

Όμως σε πολλές περιπτώσεις ο αγωγός αυτός διέρχεται από περιοχές που καλλιεργούνται και δίνουν σημαντικά εισοδήματα στους παραγωγούς. Για τις περιοχές αυτές, όπως είναι τα Εξαμίλια, η Βουλευτής κα Κατερίνα Φαρμάκη, λαμβάνοντας υπόψη τα υπομνήματα των κατοίκων, αλλά και τη συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο Κορινθίων, έχει ήδη προχωρήσει σε συζητήσεις με τον αρμόδιο Υφυπουργό Περιβάλλοντος κ.Γιάννη Μανιάτη, καθώς και με υπηρεσιακούς παράγοντες της ΔΕΣΦΑ Α.Ε. προκειμένου να εξεταστεί το ζήτημα της επαναχάραξης του αγωγού.

Στο πλαίσιο αυτό αύριο Παρασκευή 2/9 θα γίνει μια συνάντηση στο Δημοτικό Κατάστημα Κορινθίων με υπηρεσιακούς παράγοντες της ΔΕΣΦΑ Α.Ε. και την επόμενη εβδομάδα θα επαναληφθεί η σύσκεψη στο Υπουργείο Περιβάλλοντος προκειμένου να οριστικοποιηθούν οι αποφάσεις.

Μετά τις εξελίξεις αυτές η κα Βουλευτής δήλωσε ότι: «Αναμφίβολα η χάραξη του αγωγού αποτελεί ένα σημαντικό έργο τόσο για την περιοχή της Κορινθίας όσο και για την ίδια την χώρα. Ωστόσο, θα πρέπει να δοθεί η πρέπουσα προσοχή στις ενστάσεις των κατοίκων της περιοχής των Εξαμιλίων, οι οποίοι με υπομνήματα έχουν τεκμηριώσει τις αντιρρήσεις τους.»

Κατερίνα Φαρμάκη – Γκέκη

Βουλευτής ΠΑΣΟΚ Ν.Κορινθίας


Bookmark and Share


ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ ΑΠΟ ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΦΑΡΜΑΚΗ 1 Σεπ 2011
categories: | edit post

0 ΣΧΟΛΙΑ

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ αφήστε το σχόλιό σας. Ο διάλογος με την κοινωνία αποτελεί βασική αρχή της πολιτικής μου δράσης.
Για λόγους αποφυγής σχολίων με απρεπές περιεχόμενο, οι διαχειριστές θα εγκρίνουν τα σχόλια.
Ευχαριστώ

ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ

ΑΡΧΕΙΟ ΑΝΑΡΤΗΣΕΩΝ