- banner1


Οι πέντε νέοι εθνικοί αυτοκινητόδρομοι που είναι υπό κατασκευή αντιμετωπίζουν προβλήματα ως προς την εκτέλεση των έργων, τα οποία σε πολλούς από αυτούς έχουν παύσει από το 2010. Η κυριότερη αιτία του προβλήματος, είναι η έλλειψη χρηματοδότησης από τις τράπεζες.

Στο πλαίσιο αυτό η Βουλευτής Κορινθίας Κατερίνα Φαρμάκη, κατέθεσε επίκαιρη ερώτηση στην Βουλή των Ελλήνων, προς τον Υπουργό Οικονομικών Ευάγγελο Βενιζέλο, με θέμα τις εξελίξεις στην Ολυμπία Οδός. Στην ερώτησή της η Βουλευτής, ερωτά τον αρμόδιο Υπουργό, εάν το Υπουργείο έχει επεξεργαστεί και καταλήξει σε συγκεκριμένο σχέδιο προκειμένου τα εμπλεκόμενα μέρη, τα οποία είναι το Ελληνικό Δημόσιο, η Παραχωρησιούχος Εταιρεία και οι Τράπεζες που χρηματοδοτούν μέρος του έργου, να συγκλίνουν και να αρχίσουν εκ νέου τα έργα.

Παράλληλα, με αφορμή τις συνομιλίες που διεξάγονται τους τελευταίους μήνες μεταξύ των εμπλεκόμενων μερών, η κα Φαρμάκη στην ερώτησή της ζητά από τον Υπουργό να παρουσιάσει τα όποια αποτελέσματα των συνομιλιών και εάν έχει οριστεί καταληκτική ημερομηνία, στην οποία θα πρέπει να έχουν ολοκληρωθεί οι συνομιλίες.

Η κα Φαρμάκη μετά και την κατάθεση της ερώτησης, δήλωσε:

«Φαίνεται ότι, από τις αρχές του 2011, τα έργα έχουν σταματήσει στον αυτοκινητόδρομο "Κόρινθος- Πάτρα, Πύργος - Τσακώνα", εξαιτίας της έλλειψης χρηματοδότησης από τις Τράπεζες. Μάλιστα, η παραχωρησιούχος εταιρεία με πρόσφατη ανακοίνωσή της, αποφάσισε να αναστείλει την πλειοψηφία των έργων, προκειμένου να διασφαλιστεί ότι τα διαθέσιμα κεφάλαια θα χρησιμοποιηθούν για τη χρηματοδότηση των απαραίτητων έργων ασφαλείας, καθώς και για τις καθημερινές υπηρεσίες λειτουργίας και συντήρησης των έργων.

Σήμερα όμως, είναι απολύτως αναγκαίο, η κυβέρνηση, να καταλήξει σε λύση με την παραχωρησιούχο και τις τράπεζες, προκειμένου να ξεκινήσουν άμεσα τα έργα. Η σύμβαση του έργου, πρέπει να ξαναέρθει στην Βουλή, με τα καινούργια δεδομένα και να κυρωθεί μία αναθεωρημένη, η οποία θα επιτρέψει την απρόσκοπτη συνέχιση των έργων. Οι πολίτες για πολύ χρόνο τώρα, πληρώνουν υψηλά διόδια για ένα δρόμο πολλαπλώς επιβαρυμένο. Πρέπει να δοθεί άμεσα λύση

Κατερίνα Φαρμάκη – Γκέκη
Βουλευτής ΠΑΣΟΚ Ν. Κορινθίας


Bookmark and Share


ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ ΑΠΟ ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΦΑΡΜΑΚΗ 8 Σεπ 2011
categories: | edit post

0 ΣΧΟΛΙΑ

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ αφήστε το σχόλιό σας. Ο διάλογος με την κοινωνία αποτελεί βασική αρχή της πολιτικής μου δράσης.
Για λόγους αποφυγής σχολίων με απρεπές περιεχόμενο, οι διαχειριστές θα εγκρίνουν τα σχόλια.
Ευχαριστώ

ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ

ΑΡΧΕΙΟ ΑΝΑΡΤΗΣΕΩΝ