- banner1


Πολύ θετική εξέλιξη για τους ασφαλισμένους όλων των ταμείων είναι η υπαγωγή των ΚΑΦΚΑ στο ΕΣΥ, σύμφωνα με το σχέδιο νόμου του Υπουργείου Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης με τίτλο «Ανασυγκρότηση Φορέων Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Κέντρα Αποκατάστασης, Αναδιάρθρωση ΕΣΥ και άλλες διατάξεις» που συζητείται αυτήν την εβδομάδα στην Ολομέλεια της Βουλής.
Σύμφωνα με το συγκεκριμένο νομοσχέδιο, το ΚΑΦΚΑ Κορίνθου μετονομάζεται σε «Κέντρο Φυσικής και Ιατρικής Αποκατάστασης» και εντάσσεται στο Γενικό Νοσοκομείο Κορίνθου ως οργανική του μονάδα. Αυτό θα έχει ως συνέπεια από 1.1.2012 οι υπηρεσίες του να παρέχονται από το Νοσοκομείο Κορίνθου όπου εντάσσεται, το οποίο θα καλύπτει και τις δαπάνες λειτουργίας του από τον προϋπολογισμό του νοσοκομείου. Με απόφαση του το Υπουργείο Υγείας, θα εκδώσει εσωτερικό οργανισμό λειτουργίας των κέντρων αυτών, με τον οποίο θα ορίζεται ο τρόπος και η διαδικασία παροχής των υπηρεσιών τους, το απαιτούμενο προσωπικό ανά ειδικότητα, ο τρόπος παραπομπής των ασθενών και κάθε λεπτομέρεια για την διασύνδεση τους με τα νοσοκομεία, στα οποία πλέον υπάγονται.
Ειδικότερα, προβλέπεται ότι στα κέντρα αυτά θα υπηρετούν γιατροί των ειδικοτήτων των αντίστοιχων τομέων του νοσοκομείου στο ωράριο εργασίας του και με τη δυνατότητα να προσληφθούν γιατροί και άλλων απαραίτητων για τη λειτουργία τους ειδικοτήτων. Πλέον ο διοικητής του νοσοκομείου όπου θα υπάγεται κάθε κέντρο θα συνάπτει συμβάσεις με τους ασφαλιστικούς φορείς, με βάση τις οποίες θα παράσχονται υπηρεσίες στους ασφαλισμένους τους αδιακρίτως, καθώς και με ιδιωτικές ασφαλιστικές επιχειρήσεις.
Αυτό σημαίνει ότι τα ΚΑΦΚΑ ανοίγουν για όλους τους ασφαλισμένους, οι οποίοι θα μπορούν να κάνουν χρήση των σύγχρονων και εξελιγμένων υποδομών τους, για τις οποίες και ξοδεύτηκαν πολύ μεγάλα ποσά σε πιο ευνοϊκούς οικονομικά καιρούς.
Είναι γνωστό ότι η βουλευτής, κυρία Κατερίνα Φαρμάκη-Γκέκη, από τα πρώτα θέματα που έφερε στο προσκήνιο ήταν το ζήτημα της λειτουργίας του ΚΑΦΚΑ Κορίνθου, που μέχρι το 2009 είχε αφεθεί στη μοίρα του χωρίς επαρκές προσωπικό και χωρίς τη δυνατότητα να χρησιμοποιούν τα πανάκριβα μηχανήματα του οι ασφαλισμένοι, οι οποίοι λόγω μη υπογραφής συμβάσεων με τα ασφαλιστικά τους ταμεία, αναγκάζονταν να προσφεύγουν σε ιδιωτικές κλινικές για την αποκατάσταση τους, ξοδεύοντας μεγάλα χρηματικά ποσά.
Η κυρία βουλευτής δήλωσε τα εξής: «Θεωρώ την σημερινή εξέλιξη ως δικαίωση καθώς η Πολιτεία αναλαμβάνει τις ευθύνες της απέναντι στους συμπολίτες μας που έχουν ανάγκη αποκατάστασης. Το Υπουργείο Υγείας, δίνει τη δυνατότητα στο ΚΑΦΚΑ Κορίνθου (καθώς και στα υπόλοιπα ανά την Ελλάδα) να εξυπηρετήσει τους ασφαλισμένους σε απόλυτη συνεργασία με το Νοσοκομείο Κορίνθου, υπηρετώντας το κοινό όφελος και το δημόσιο συμφέρον και αυτό δίνει ένα πολύ θετικό μήνυμα στους συμπολίτες μας».

Αικατερίνη Φαρμάκη-Γκέκη
Βουλευτής ΠΑΣΟΚ Κορινθίας


Bookmark and Share


ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ ΑΠΟ ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΦΑΡΜΑΚΗ 10 Οκτ 2011
categories: | edit post

0 ΣΧΟΛΙΑ

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ αφήστε το σχόλιό σας. Ο διάλογος με την κοινωνία αποτελεί βασική αρχή της πολιτικής μου δράσης.
Για λόγους αποφυγής σχολίων με απρεπές περιεχόμενο, οι διαχειριστές θα εγκρίνουν τα σχόλια.
Ευχαριστώ

ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ

ΑΡΧΕΙΟ ΑΝΑΡΤΗΣΕΩΝ