- banner1


Αυτό απάντησε ο Υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης κ.Ι.Κουτσούκος στην επίκαιρη ερώτηση της Βουλευτού κας Κατερίνας Φαρμάκη-Γκέκη που συζητήθηκε εχθές στην Βουλή.
Η κα Φαρμάκη στην πρωτολογία της αναφέρθηκε αφενός στην ανακούφιση που δίνουν τα προγράμματα κοινωφελούς εργασίας σε 55.000 ανέργους, με εξασφαλισμένο μισθό για 5 μήνες και ασφαλιστική κάλυψη και αφετέρου στην προσφορά των προγραμμάτων αυτών στις τοπικές κοινωνίες, που θα επωφεληθούν από τις περιβαλλοντικές, κοινωνικές και πολιτιστικές δράσεις τους.
Τόνισε όμως, ότι ενώ το πρόγραμμα προκηρύχθηκε το Μάιο και έχουν καταθέσει οι δήμοι τις προτάσεις τους, ακόμα η διαδικασία δεν έχει προχωρήσει και ζήτησε να μάθει πότε θα ξεκινήσει.
Ο Υφυπουργός κ.Κουτσούκος, αφού τόνισε το έντονο και επανειλημμένο ενδιαφέρον της κας βουλευτού για τα ζητήματα απασχόλησης στο νομό της και ιδίως για το ζήτημα της κοινωφελούς εργασίας, παραδέχθηκε ότι υπάρχει καθυστέρηση ως προς την έναρξη του προγράμματος, την οποία όμως απέδωσε αποκλειστικά στην σπουδή του υπουργείου να ανατεθεί η εποπτεία του προγράμματος στο ΑΣΕΠ. Σκοπός του υπουργείου είναι να μην επαναληφθεί το όργιο αναξιοκρατικών και κομματικών τοποθετήσεων στα προγράμματα STAGE, με χιλιάδες ανασφάλιστους νέους, χωρίς καμία διαδικασία επιλογής τους και μάλιστα προ των εκλογών, στο οποίο είχε επιδοθεί η Αξιωματική Αντιπολίτευση ως κυβέρνηση και τόνισε την πολιτική βούληση του υπουργείου για διαφάνεια, αξιοπιστία και αξιοκρατία στην επιλογή των ανέργων που θα εργαστούν στα προγράμματα αυτά.
Η θέληση αυτή αποτυπώνεται στο άρθρο 36 του πολυνομοσχεδίου του Υπουργείου Οικονομικών, σύμφωνα με το οποίο ο ΑΣΕΠ θα ασκεί την εποπτεία και τον έλεγχο των διαδικασιών επιλογής των ανέργων από τις καταστάσεις του ΟΑΕΔ. Επίσης θα έχουν τη δυνατότητα να προσφεύγουν στο ΑΣΕΠ όσοι αμφισβητούν την μοριοδότηση.
Στην δευτερολογία της η κα Φαρμάκη τόνισε τα γενικότερα προβλήματα ανεργίας που αντιμετωπίζει ο Νομός Κορινθίας, ο οποίος παρά την αγροτική, βιομηχανική και γενικότερα οικονομική του δραστηριότητα πλήττεται έντονα από τη μεγάλη οικονομική κρίση. Αναφέρθηκε στην κατ’ επανάληψη παρέμβαση της ίδιας και των τοπικών φορέων, για να διατηρηθούν θέσεις εργασίας στον ιδιωτικό τομέα μέσω των τριμερών συναντήσεων και τόνισε ότι πρέπει να υλοποιηθούν όσο περισσότερα προγράμματα γίνεται, όπως το Πρόγραμμα Αυτεπιστασίας, το Πρόγραμμα των Τοπικών Συμφώνων Απασχόλησης (ΤΟΠΣΑ) και το Πρόγραμμα Επιδότησης Ενοικίων, με βάση ένα συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα, προκειμένου να δώσουμε όχι μόνο στην Κορινθία αλλά σε όλη τη χώρα μας ελπίδα και προοπτική.
Ο Υφυπουργός στην απάντηση του, δεσμεύτηκε ότι θα τρέξουν άμεσα πολλά προγράμματα (όπως το πρόγραμμα της επιδότησης ενοικίων και του Οργανισμού Εργατικής Κατοικίας) και ειδικά για το πρόγραμμα αυτεπιστασίας με τους δήμους είπε ότι υπάρχει σχετική ρύθμιση στο πολυνομοσχέδιο (άρθρο 209), του Υπουργείου Οικονομικών.
Η κα Βουλευτής ευχαρίστησε τον κ. Υφυπουργό για τις δεσμεύσεις του σχετικά με το χρονοδιάγραμμα υλοποίησης του προγράμματος κοινωφελούς εργασίας, το οποίο θα διασφαλίσει 1000 περίπου θέσεις απασχόλησης στην Κορινθία.

Κατερίνα Φαρμάκη-Γκέκη
Βουλευτής ΠΑΣΟΚ Ν.Κορινθίας


Bookmark and Share


ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ ΑΠΟ ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΦΑΡΜΑΚΗ 18 Οκτ 2011
categories: | edit post

0 ΣΧΟΛΙΑ

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ αφήστε το σχόλιό σας. Ο διάλογος με την κοινωνία αποτελεί βασική αρχή της πολιτικής μου δράσης.
Για λόγους αποφυγής σχολίων με απρεπές περιεχόμενο, οι διαχειριστές θα εγκρίνουν τα σχόλια.
Ευχαριστώ

ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ

ΑΡΧΕΙΟ ΑΝΑΡΤΗΣΕΩΝ