- banner1


Με ερώτηση τους προς τους Υπουργούς Οικονομικών, Περιφερειακής Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής και Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, 32 βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, μεταξύ των οποίων και η κα Κατερίνα Φαρμάκη- Γκέκη, ζητούν να εφαρμοστούν άμεσα μέτρα για την πτώση των τιμών στα προϊόντα που απαρτίζουν το καλάθι της νοικοκυράς.
Συγκεκριμένα, όπως τονίζουν οι βουλευτές στην ερώτηση τους:
«Η βίαιη αναπροσαρμογή των εισοδημάτων ενός μεγάλου μέρους του πληθυσμού σε συνδυασμό με την περιστολή των δημοσίων δαπανών για επενδύσεις, αλλά και την έλλειψη ρευστότητας στην αγορά έχουν θέσει την ελληνική οικονομία σε τροχιά ύφεσης, η οποία για το 2011 υπολογίζεται σε 5,5%. Πρακτικά αυτό σημαίνει ραγδαίες αλλαγές στον τρόπο ζωής, στην καθημερινότητα κάθε πολίτη.
Είναι γεγονός, ότι οι δεσμεύσεις που έχουμε αναλάβει απέναντι στους δανειστές μας έχουν συμπιέσει δραματικά τα εισοδήματα μισθωτών, των συνταξιούχων και των μικροεισοδηματιών και τα περιθώρια για διορθώσεις είναι πραγματικά μικρά. Αυτό όμως, δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχουν εναλλακτικές επιλογές.
Μια αξιόπιστη και ρεαλιστική λύση είναι η εφαρμογή μιας ενιαίας πολιτικής μείωσης των τιμών σε όλα τα βασικά καταναλωτικά προϊόντα και υπηρεσίες μιας ελληνικής οικογένειας. Μια μείωση η οποία θα είναι ανάλογη της μείωσης των εισοδημάτων που σημειώθηκε τα τελευταία χρόνια.
Σε αυτή την προσπάθεια βασικό ρόλο πρέπει να παίξει η Επιτροπή Ανταγωνισμού η οποία μέχρι σήμερα δεν έχει πείσει την ελληνική κοινωνία για την αποτελεσματικότητα της, όσον αφορά την πάταξη των ολιγοπωλίων και των καρτέλ.
Οι προσπάθειες που έγιναν προς αυτήν την κατεύθυνση δεν χαρακτηρίζονται από συνέχεια και καθολικότητα στην εφαρμογή, με αποτέλεσμα να μην είναι ικανές να αντιμετωπίσουν το μέγεθος και την σφοδρότητα της ύφεσης. Η πρόσφατη έρευνα του Ελληνικού Κέντρου Καταναλωτών (ΕΛ.ΚΕ.ΚΑ.), μάλιστα, δείχνει αύξηση του πληθωρισμού για τον μήνα Αύγουστο σε σχέση με τον Αύγουστο του 2010. Συγκεκριμένα, παρουσιάζει αυξήσεις σε προϊόντα του «καλαθιού της νοικοκυράς» κατά 2% με τα πρωτεία να βρίσκονται στα τρόφιμα (3%), την στέγαση (8%) και τις μεταφορές (4%).»
Η κα Φαρμάκη έχει επανειλημμένως τονίσει κατά την επικοινωνία της με τους πιο πάνω υπουργούς της κυβέρνησης ότι πάρα πολλές οικογένειες και στην Κορινθία αλλά και σε ολόκληρη την χώρα δεν θα μπορούν σύντομα να καλύψουν ακόμα και βασικές καθημερινές τους ανάγκες. Και έχει εκφράσει επανειλημμένως και σε όλους τους τόνους ότι είναι απόλυτα αναγκαία μια συνολική πολιτική δραστικού περιορισμού των τιμών στα προϊόντα, η οποία να καθοριστεί και να εφαρμοστεί άμεσα, πριν η διαρκώς αυξανόμενη λιτότητα οδηγήσει τις οικογένειες σε ασφυξία.
Η βουλευτής της Κορινθίας λοιπόν, ένωσε την αγωνία της με άλλους συναδέλφους της και ρωτά τους ανωτέρω Υπουργούς ποια μέτρα προτίθενται να λάβουν, ώστε οι δραματικές μειώσεις των εισοδημάτων μισθωτών, συνταξιούχων και χαμηλοεισοδηματιών να αντισταθμιστούν από τις αντίστοιχες μειώσεις στις τιμές των προϊόντων που απαρτίζουν το «καλάθι της νοικοκυράς» και ελπίζει στην συγκεκριμένη και άμεση ανταπόκριση τους.

Κατερίνα Φαρμάκη-Γκέκη
Βουλευτής Ν.Κορινθίας


Bookmark and Share


ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ ΑΠΟ ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΦΑΡΜΑΚΗ 25 Οκτ 2011
categories: | edit post

0 ΣΧΟΛΙΑ

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ αφήστε το σχόλιό σας. Ο διάλογος με την κοινωνία αποτελεί βασική αρχή της πολιτικής μου δράσης.
Για λόγους αποφυγής σχολίων με απρεπές περιεχόμενο, οι διαχειριστές θα εγκρίνουν τα σχόλια.
Ευχαριστώ

ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ

ΑΡΧΕΙΟ ΑΝΑΡΤΗΣΕΩΝ