- banner1


Ψηφίστηκε χθες στη Βουλή η τροπολογία, την οποία είχε καταθέσει η Βουλευτής κα Κατερίνα Φαρμάκη, σχετικά με το πρόστιμο των αυθαιρέτων.
Έτσι ως τιμή ζώνης βάσει της οποίας υπολογίζεται το ενιαίο πρόστιμο αυθαιρέτων λαμβάνεται η χαμηλότερη τιμή ζώνης του Νομού, ήτοι 550€ ανά τετραγωνικό μέτρο.
Αυτό θα ισχύσει όχι μόνο για τα ακίνητα, τα οποία ευρίσκονται στις τοπικές και δημοτικές κοινότητες που δεν έχει καθοριστεί τιμή ζώνης από το Υπουργείο Οικονομικών, αλλά και για τα ακίνητα εκτός σχεδίου των δημοτικών κοινοτήτων Κορίνθου και Λουτρακίου.
Συγκεκριμένα η Κορίνθια Βουλευτής πέτυχε να διευρύνει τη σχετική ρύθμιση, ώστε να περιλαμβάνει και τα εκτός σχεδίου πόλεως ακίνητα. Το κείμενο της νέας προσθήκης στο νομοσχέδιο όπως διαμορφώθηκε έχει ως εξής:
«Ειδικά δε για τα ακίνητα που βρίσκονται σε περιοχές εκτός σχεδίου πόλεως και εκτός ορίων οικισμού, που δεν έχει καθοριστεί τιμή ζώνης σύμφωνα με το σύστημα αντικειμενικών αξιών του Υπουργείου Οικονομικών, για τον υπολογισμό των προστίμων λαμβάνεται υπόψη η ελάχιστη τιμή ζώνης που ισχύει στην περιφερειακή ενότητα, εφόσον στην οικεία δημοτική κοινότητα του ακινήτου η μέγιστη τιμή ζώνης δεν υπερβαίνει τα 2.200 ευρώ.»
Επιπλέον, η κα Φαρμάκη υποστήριξε την αύξηση του αριθμού των δόσεων του προστίμου, οι οποίες από 28 θα είναι τελικά 36.

Κατερίνα Φαρμάκη – Γκέκη
Βουλευτής ΠΑΣΟΚ Ν.Κορινθίας


Bookmark and Share


ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ ΑΠΟ ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΦΑΡΜΑΚΗ 10 Νοε 2011
categories: | edit post

2 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Η ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗ ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ ΑΦΟΡΑ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑ ΦΑΝΤΑΖΟΜΑΙ! ΜΠΡΑΒΟ ΣΑΣ ΑΝ ΙΣΧΥΕΙ ΕΤΣΙ KAI ΤΟ ΠΕΤΥΧΑΤΕΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΕΣΕΙΣ, ΔΙΟΤΙ ΘΑ ΕΛΑΦΡΥΝΘΕΙ Η ΜΕΣΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΕΝΑ ΑΥΘΑΙΡΕΤΟ ΕΞΟΧΙΚΟ ΣΕ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΣΤΙΣ ΟΠΟΙΕΣ Η ΤΙΜΗ ΖΩΝΗΣ ΕΙΝΑΙ ΜΙΚΡΟΤΕΡΗ ΤΩΝ 2200 ΕΥΡΩ!

     
  2. Αφορα:Ν. 4014/ 2011 Αρθρο 24 παρ, 2γ

    εφ΄οσον το παραβολο ειναι για το δημοσιο δεν θα πρεπει,
    οταν αυτο υπερκαλυπτει το προστιμο, δηλ. η διαφορα του να καλυπτει
    υποχρεωσεις προς το δημοσιο;
    πχ παραβολο 2000 € προστιμο 1000 € διαφορα 1000 € δεν επιστρεφεται, ενταξη.
    δεν θα επρεπε τουλαχιστον να καλυπτει υποχρεωσεις και οχι πεταει, πεταει, το πουλι;
    αυτο για μενα ειναι,αλλα καλυτερα ας μην πω.παντως ο θεος να βαλει το χερι του σ΄αυτα που συμβαινουν σημερα στη ελλαδα και να δωσει μυαλο σ΄εκεινους που μας κυβερνουν και στην τροικα που δεν ξερει τι θελει.

     

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ αφήστε το σχόλιό σας. Ο διάλογος με την κοινωνία αποτελεί βασική αρχή της πολιτικής μου δράσης.
Για λόγους αποφυγής σχολίων με απρεπές περιεχόμενο, οι διαχειριστές θα εγκρίνουν τα σχόλια.
Ευχαριστώ

ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ

ΑΡΧΕΙΟ ΑΝΑΡΤΗΣΕΩΝ