- banner1


Η βουλευτής Κορινθίας, κα Κατερίνα Φαρμάκη, ζήτησε με δημόσια επιστολή της από τον κύριο Κελλάρη, Πρόεδρο της ΟΙΚΟΣΥΛΚΟ, να ανασκευάσει τις πρόσφατες δηλώσεις του πάνω σε δήλωση της κας βουλευτού. Το κείμενο της επιστολης είναι το κάτωθι:

"Κε Κελλάρη, είναι γνωστό ότι ως Πρόεδρος της ΟΙΚΟΣΥΛΚΟ εδώ και πολλά χρόνια έχετε αναπτύξει έντονη οικολογική δράση πάνω σε περιβαλλοντικά θέματα της Κορινθίας, την οποία εκτιμώ ιδιαίτερα.
Μου προκάλεσε λοιπόν, μεγάλη έκπληξη η δημοσίευση επιστολής σας στην οποία σχολιάζεται με τρόπο αιχμηρό την τοποθέτησή μου στην Επιτροπή Περιβάλλοντος της Βουλής με θέμα την κατηγοριοποίηση των έργων και δραστηριοτήτων όσον αφορά την έκδοση περιβαλλοντικών αδειών.
Αυτό που μου έκανε μεγαλύτερη εντύπωση είναι ότι σχολιάσατε αποσπασματικά μια φράση του επίσημου δελτίου τύπου, που έδωσα στην δημοσιότητα και ανήρτησα στην προσωπική μου ιστοσελίδα, με τρόπο που αλλοιώνει πλήρως το νόημά της.
Συγκεκριμένα, στο δελτίο τύπου μου, της 24ης Νοεμβρίου με τίτλο «Προτείνω χωρίς περιβαλλοντική μελέτη τα έργα διάβρωσης των ακτών μέχρι 200 μέτρα μήκος» ανέφερα μεταξύ άλλων ότι:
«….Και 3ον Οφείλω να θέσω ένα ζήτημα ιδιαίτερα σημαντικό για το νομό Κορινθίας. Το ζήτημα της διάβρωσης των ακτών. Μελετώντας την κατηγοριοποίηση των έργων, προκύπτει ότι τα έργα ανάπλασης της ακτής μέχρι 200 μέτρα επί της ακτογραμμής θα υλοποιούνται χωρίς περιβαλλοντική μελέτη (κατηγορία Β), ενώ όλα τα έργα -παράλληλα και κάθετα- για την αντιμετώπιση της διάβρωσης των ακτών απαιτούν περιβαλλοντικές μελέτες είτε από το υπουργείο είτε από την περιφέρεια, ανάλογα του μήκους τους. Αυτό, που προτείνω είναι τα έργα τα παράλληλα με την ακτή -και όχι τα κάθετα – μέχρι 200 μέτρα, να υλοποιούνται και αυτά με βάσει πρότυπους περιβαλλοντικούς όρους. Και αυτό διότι σε περίπτωση που έκτακτα και έντονα καιρικά φαινόμενα πλήττουν περιουσίες στις ακτές, οι δήμοι να μπορούν να παρέμβουν άμεσα και γρήγορα, χωρίς γραφειοκρατικές καθυστερήσεις. Αυτό είναι και το αίτημα των δήμων της Κορινθίας καθώς έχει αποδειχθεί από την εμπειρία ότι τα συγκεκριμένα παράλληλα έργα πρέπει να εκτελούνται το συντομότερο δυνατό.»
Και κ.Κελλάρη συνεχίζετε λέγοντας: ” Οι εργολάβοι-μηχανικοί θα μπορούν να τεμαχίζουν το έργο σε 200άρια και να μην διατίθενται χρήματα για μελέτες προς δόξαν των εργολάβων, των μηχανικών και της κονόμας!”
Νομίζω ότι όποιος γνωρίζει ελληνικά και διαβάζει μέχρι το τέλος του ένα κείμενο, μπορεί να κρίνει και να εντοπίσει εάν από κάποιο σημείο της πρότασής μου προκύπτει το παραπάνω συμπέρασμά σας.
Είναι ξεκάθαρο ότι η πρόταση μου στην Επιτροπή αφορά στην περίπτωση έκτακτων και έντονων καιρικών φαινομένων που πλήττουν περιουσίες στις ακτές!
Την ώρα που σπίτια κινδυνεύουν από έντονα καιρικά φαινόμενα δεν μπορούμε να ζητούμε περιβαλλοντικές μελέτες, που θα διαρκέσουν σημαντικό χρονικό διάστημα για να συνταχθούν, προκειμένου να παρέμβουμε γρήγορα και αποτελεσματικά και να σώσουμε τις περιουσίες των πολιτών που ίσως να αντιμετωπίζουν ήδη σοβαρό πρόβλημα επιβίωσης λόγω της κρίσης.
Συνεπώς, είναι απαραίτητο σε τέτοιες έκτακτες περιπτώσεις να μπορεί η τοπική αυτοδιοίκηση να ενεργεί άμεσα και καίρια για την προστασία των ανθρώπων και των σπιτιών τους και όχι των συμφερόντων, όπως με κατηγορείτε αδίκως.
Κε Κελάρη επιτρέψτε μου να πω ότι με την αυξημένη ευθύνη που έχετε αναλάβει οικειοθελώς λόγω της έντονης οικολογικής σας δράσης, θα ήταν καλό να μην κρίνετε άδικα εκείνους που προσπαθούν να προσφέρουν στην τοπική κοινωνία, με κάθε δυνατό τρόπο.
Άστοχες κινήσεις και άδικες κρίσεις μόνο εντυπώσεις προκαλούν και δεν προσφέρουν καμία λύση στα πολλά περιβαλλοντικά -και όχι μόνο- προβλήματα του Νομού μας.
Επιτρέψτε μου λοιπόν, να έχω την αξίωση τα κείμενα και οι δηλώσεις μου να μην παρερμηνεύονται, να έχω το δικαίωμα να κρίνω πότε οι ανάγκες των ανθρώπων υπερτερούν της εύκολης και ανέξοδης κριτικής και να κάνω αυτό που η συνείδηση μου, μου υπαγορεύει για την λύση των προβλημάτων τους."


Bookmark and Share


ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ ΑΠΟ ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΦΑΡΜΑΚΗ 8 Δεκ 2011
categories: | edit post

0 ΣΧΟΛΙΑ

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ αφήστε το σχόλιό σας. Ο διάλογος με την κοινωνία αποτελεί βασική αρχή της πολιτικής μου δράσης.
Για λόγους αποφυγής σχολίων με απρεπές περιεχόμενο, οι διαχειριστές θα εγκρίνουν τα σχόλια.
Ευχαριστώ

ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ

ΑΡΧΕΙΟ ΑΝΑΡΤΗΣΕΩΝ