- banner1


Η φημολογία που ξέσπασε τις τελευταίες μέρες ότι η Τρόικα απαιτεί την επιβολή φόρου κατανάλωσης και στο κρασί, κινητοποίησε άμεσα την βουλευτή Κορινθίας, κα Κατερίνα Φαρμάκη. Η κα βουλευτής επικοινώνησε άμεσα με τους αρμόδιους πολιτικούς παράγοντες του Υπουργείου Οικονομικών για να ενημερωθεί για την αρνητική αυτή προοπτική, όμως δεν κατέστη δυνατό να λάβει δεσμευτική απάντηση λόγω της νεφελώδους κατάστασης που συνεπάγεται η τελική συμφωνία για το PSI.

Εντούτοις, η κα βουλευτής είχε την ευκαιρία να θέσει και θεσμικά την κάθετη διαφωνία της με την επιβολή ενός τέτοιου φόρου που θα πλήξει καίρια και τις αγροτικές οικογένειες των οινοπαραγωγών περιοχών όπως η Νεμέα, αλλά και θα ζημιώσει πολύ την ελληνική οικονομία που προσπαθεί να επιβιώσει από την λαίλαπα της ύφεσης. Αλλά και να τονίσει ότι το κούρεμα του ελληνικού χρέους χωρίς να γίνει παράλληλα προσπάθεια για να ανακάμψει η οικονομία μας δεν μπορεί να έχει αποτέλεσμα. Τα αποκλειστικά εισπρακτικά μέτρα που προτείνονται δεν πρέπει να πλήττουν τους ζωτικούς πυλώνες της ελληνικής οικονομίας όπως την παραγωγή κρασιού, με επιπλέον φορολογία, που με δεδομένη την επιβολή ΦΠΑ ύψους 23%, συρρικνώνει την ανταγωνιστικότητα τους. Επιπλέον δε, μειώνει και τα προσδοκώμενα έσοδα από τη διακίνηση τους λόγω της φοροδιαφυγής, της παραοικονομίας και της αισθητής μείωσης της κατανάλωσης.

Την ώρα μάλιστα που σε καμία οινοπαραγωγό χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης δεν επιβάλλεται ειδικός φόρος κατανάλωσης στο κρασί, είναι φανερό ότι η χώρα μας και κυρίως οι οινοπαραγωγικές περιοχές όπως η Κορινθία, θα υποστούν ακόμα μεγαλύτερο οικονομικό πλήγμα, ακόμα και στα όρια της επιβίωσης.

Τέλος, η κα Φαρμάκη κατέθεσε κοινοβουλευτική αναφορά με αίτημα να υπάρξει επίσημη απάντηση πάνω στο ζήτημα της επιβολής του συγκεκριμένου φόρου στο κρασί και τόνισε ότι ρόλος της Τρόικας πρέπει να είναι η πραγματική ανόρθωση της οικονομίας μας και όχι η ακόμα μεγαλύτερη καταβαράθρωση της με αντιαναπτυξιακά μέτρα καθαρά εισπρακτικού χαρακτήρα, που και την κοινωνία καταδικάζουν σε φτώχια και διακινδυνεύουν την συλλογική προσπάθεια των πολιτών για ανάκαμψη μέσα στο ευρώ.


Bookmark and Share


ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ ΑΠΟ ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΦΑΡΜΑΚΗ 7 Φεβ 2012
categories: | edit post

0 ΣΧΟΛΙΑ

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ αφήστε το σχόλιό σας. Ο διάλογος με την κοινωνία αποτελεί βασική αρχή της πολιτικής μου δράσης.
Για λόγους αποφυγής σχολίων με απρεπές περιεχόμενο, οι διαχειριστές θα εγκρίνουν τα σχόλια.
Ευχαριστώ

ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ

ΑΡΧΕΙΟ ΑΝΑΡΤΗΣΕΩΝ