- banner1


Επίκαιρη ερώτηση προς τον Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, κο Κουτρουμάνη, για τις συνέπειες της κατάργησης του ΟΕΚ, κατέθεσε η βουλευτής Κορινθίας, κα Κατερίνα Φαρμάκη.

Μετά από την κοινωνική αναστάτωση που δημιουργήθηκε, τόσο σε δικαιούχους του ΟΕΚ που προέρχονται κυρίως από χαμηλά οικονομικά στρώματα, όσο και σε πολίτες που έχουν λάβει στεγαστικά δάνεια από τον ΟΕΚ, η κα βουλευτής του Νομού μας αμέσως κινητοποιήθηκε ώστε να υπάρξει ενημέρωση και κινητοποίηση για όσους πλήττονται από το κλείσιμο του οργανισμού.

Είναι γνωστό ότι ο ΟΕΚ δεν είναι κερδοσκοπικός οργανισμός, αλλά οργανισμός κοινωνικού χαρακτήρα, που ανακυκλώνει τα κεφάλαια που προέρχονται από τις εισφορές των εργαζομένων, χωρίς να έχει λάβει ποτέ ενίσχυση από τον κρατικό προϋπολογισμό, με σκοπό να επιλύσει το στεγαστικό πρόβλημα όσο το δυνατόν περισσότερων εξ’ αυτών. Ας σημειωθεί δε, ότι στα 55 χρόνια λειτουργίας του έχει στεγάσει περισσότερες από 700.000 οικογένειες με διάφορες μορφές στεγαστικής συνδρομής και διαθέτει υπαλλήλους με μεγάλη εμπειρία.

Καθώς οι οικονομικές συνθήκες για την χώρα μας χειροτερεύουν και οι πολίτες επιφορτίζονται με περισσότερα βάρη, η ενδεχόμενη κατάργηση του ΟΕΚ είναι δυνατό να δημιουργήσει αλυσιδωτές αντιδράσεις που θα επιβαρύνουν ακόμα περισσότερο εκείνους τους πολίτες που επωφελήθηκαν των δράσεων του οργανισμού για να αποκτήσουν μια στέγη, αλλά και τους εργαζόμενους του, που μέχρι πρότινος εκπονούσαν νέα κατασκευαστικά και στεγαστικά προγράμματα με κοινωνικό χαρακτήρα, προς όφελος των πολιτών – δικαιούχων του.

Με τους προβληματισμούς αυτούς, η κα Φαρμάκη κατέθεσε λοιπόν, την εξής ερώτηση:
«Πρόσφατα ανακοινώθηκε ότι πρόκειται να καταργηθεί ο Οργανισμός Εργατικής Κατοικίας.
Είναι προφανές ότι οι συνέπειες μιας τέτοιας εξέλιξης θα ήταν δραματικές για το σύνολο τόσο των δικαιούχων του όσο και των πολιτών που έχουν αγοράσει κατοικίες με δάνεια μέσω του ΟΕΚ και καταβάλλουν μηνιαίως την προβλεπόμενη δόση του δανείου τους. Με δεδομένες τις εκτεταμένες δραστηριότητες του ΟΕΚ με κοινωνικό και όχι μόνο οικονομικό χαρακτήρα (κατασκευαστικά προγράμματα – επιδότηση ενοικίου – στέγαση των δικαιούχων του – αξιοποίηση της ακίνητης περιουσίας του – στεγαστικά και επισκευαστικά δάνεια) προκύπτουν σοβαρά ζητήματα τόσο για την συνέχιση τους, όσο και για τους εργαζομένους του.

Κατόπιν των ανωτέρω ερωτάται ο αρμόδιος υπουργός:

1-Τι μέλλει γενέσθαι με τους πολίτες που έχουν λάβει στεγαστικό ή επισκευαστικό δάνειο μέσω ΟΕΚ; Ποιος θα τα χειρίζεται εφεξής;

2-Τι μέλλει γενέσθαι με το κατασκευαστικό πρόγραμμα του ΟΕΚ, με την επιδότηση ενοικίου και με τη διάθεση κατοικιών μέσω ΟΕΚ;

3-Ποιο θα είναι το επαγγελματικό μέλλον των εργαζομένων του ΟΕΚ;
Αθήνα, 14.2.2012

Η ερωτώσα βουλευτής
Αικατερίνη Φαρμάκη»


Bookmark and Share


ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ ΑΠΟ ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΦΑΡΜΑΚΗ 15 Φεβ 2012
categories: | edit post

0 ΣΧΟΛΙΑ

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ αφήστε το σχόλιό σας. Ο διάλογος με την κοινωνία αποτελεί βασική αρχή της πολιτικής μου δράσης.
Για λόγους αποφυγής σχολίων με απρεπές περιεχόμενο, οι διαχειριστές θα εγκρίνουν τα σχόλια.
Ευχαριστώ

ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ

ΑΡΧΕΙΟ ΑΝΑΡΤΗΣΕΩΝ