- banner1


Οι εμπλοκές στην ολοκλήρωση των έργων εγκιβωτισμού του χειμάρρου Ξηριά έχουν δημιουργήσει ένα σύγχρονο «Γεφύρι της Άρτας». Ένα έργο, που προκηρύχθηκε τον Φεβρουάριο του 2006, με προϋπολογισμό 38.491.059 € και διασφαλισμένη χρηματοδότηση από το Ταμείο Συνοχής, αλλά είχε τραγικές καθυστερήσεις αρχικά λόγω της υποχρηματοδότησής του και μετέπειτα λόγω διαφωνιών μεταξύ της αναδόχου εταιρίας και του τεχνικού συμβούλου του Υπουργείου Υποδομών.

Αν και το αδιέξοδο που είχε δημιουργηθεί τότε, ξεμπλόκαρε με την συνεργασία της βουλευτού Κορινθίας, κας Κατερίνας Φαρμάκη, και του αρμόδιου υφυπουργού κου Ιωάννη Μαγκριώτη, εντούτοις και από τα μέσα του 2011 παρουσιάστηκαν νέα εμπόδια για την ολοκλήρωση του έργου. Με την αδυναμία της μίας εκ των δύο εταιριών της κοινοπραξίας που ανέλαβε το έργο, να προσκομίσει φορολογική ενημερότητα, οι εργασίες σταμάτησαν και το έργο οδηγήθηκε στη διάλυση.

Όλο αυτό το διάστημα η κατάσταση αυτή δημιουργεί μια πολύ άσχημη εικόνα για την πόλη, που προσβάλλει τους Κορίνθιους, οι οποίοι βλέπουν ότι δεν μπορεί να ολοκληρωθεί ένα τόσο σημαντικό έργο για την ζωή της πόλης τους. Επίσης, προκαλεί έντονο κυκλοφοριακό πρόβλημα στην συγκεκριμένη περιοχή λόγω των εγκαταλελειμμένων υλικών και εργασιών, που παρεμποδίζουν την κυκλοφορία, ενώ είναι υπαρκτός ο κίνδυνος να γίνουν καταστροφές σε ένα ενδεχόμενο ξεχείλισμα του χειμάρρου, όπως είχε συμβεί πριν από 15 χρόνια, κάτι που θυμούνται ακόμα οι Κορίνθιοι. Και φυσικά, η μειωμένη εμπορική κίνηση στους πέριξ δρόμους δημιουργεί σοβαρό πρόβλημα επιβίωσης στους καταστηματάρχες της περιοχής, που επιδεινώνει την ήδη τραγική κατάσταση στην οποία βρίσκονται οι έμποροι της πόλης.

Η βουλευτής Κορινθίας, έχοντας η ίδια γνώση όλης της πορείας του έργου, συνεργάζεται εξ αρχής, άμεσα και με το Δήμαρχο Κορινθίων, κο Αλέξανδρο Πνευματικό, και με τις αρμόδιες υπηρεσίες της Περιφέρειας που είχαν την αρχική ευθύνη υλοποίησης του έργου, αλλά και με τις κεντρικές υπηρεσίες του υπουργείου, που έχουν πλέον αναλάβει όλες τις διαδικασίες .

Σε πρόσφατη επικοινωνία που είχε η κα βουλευτής με τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Υποδομών ενημερώθηκε ότι έχουν σταλεί από την Περιφέρεια οι τελικές επιμετρήσεις για τις εργασίες που υπολείπονται για να ολοκληρωθεί το αρχικό έργο καθώς και οι επιμετρήσεις για τις νέες εργασίες που έχει ζητήσει ο Δήμος Κορινθίων (εγκιβωτισμός του τμήματος από την γέφυρα του ΟΣΕ μέχρι την Γεωργίου Παπανδρέου). Επί αυτών των εργασιών συντάσσονται ήδη νέα τεύχη δημοπράτησης, ούτως ώστε να δημοπρατηθούν άμεσα σε ύψος δαπάνης περίπου 11 εκατομμύρια ευρώ, ει δυνατόν μέσα στον επόμενο μήνα.

Μετά από αυτήν την ενημέρωση, η κα Φαρμάκη δήλωσε «Αυτή είναι μια εξέλιξη ικανοποιητική προς το παρόν, αλλά που δεν πρέπει να μας κάνει να εφησυχάσουμε. Το έργο πέρασε από συμπληγάδες και πρέπει να ενεργήσουμε ταχύτατα και να δημοπρατήσουμε τις υπόλοιπες εργασίες. Το οφείλουμε στην πόλη της Κορίνθου και όσο με αφορά, συνεχίζω να παρακολουθώ από κοντά κάθε εξέλιξη.»

Κατερίνα Φαρμάκη
Βουλευτής ΠΑΣΟΚ Ν.Κορινθίας


Bookmark and Share


ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ ΑΠΟ ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΦΑΡΜΑΚΗ 22 Φεβ 2012
categories: | edit post

0 ΣΧΟΛΙΑ

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ αφήστε το σχόλιό σας. Ο διάλογος με την κοινωνία αποτελεί βασική αρχή της πολιτικής μου δράσης.
Για λόγους αποφυγής σχολίων με απρεπές περιεχόμενο, οι διαχειριστές θα εγκρίνουν τα σχόλια.
Ευχαριστώ

ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ

ΑΡΧΕΙΟ ΑΝΑΡΤΗΣΕΩΝ