- banner1


Μετά την έκταση που πήρε στα δημοσιογραφικά μπλογκς η χθεσινή επίσκεψή μου στη Νεμέα, αναγκάζομαι να αποκαταστήσω την αλήθεια προκειμένου να μην υπάρχει χώρος για παραπληροφόρηση και δημιουργία ψεύτικων εντυπώσεων.

Στο Δημαρχείο Νεμέας συναντήθηκα εχθές με δική μου πρωτοβουλία με τοπικά στελέχη του ΠΑΣΟΚ, στα οποία ανήκουν και ο Δήμαρχος κ.Ευάγγελος Ανδριανάκος και οι Αντιδήμαρχοι κ.κ. Βασίλειος Παπαϊωάννου και Ευάγγελος Λιμνιάτης, καθώς και Πρόεδροι των Τοπικών διαμερισμένων του Δήμου Νεμέας. Ήταν παρών επίσης και ο Γραμματέα της Νομαρχιακής ΠΑΣΟΚ κ. Πετρόπουλος Νικόλαος.

Ο σκοπός της επίσκεψής μου ήταν να συζητήσουμε τις πολιτικές εξελίξεις, τις εσωτερικές διεργασίες στο ΠΑΣΟΚ και την ανάδειξη του Βαγγέλη Βενιζέλου ως τον επόμενο πρόεδρο του κινήματος, καθώς και προβλήματα του Δήμου.

Κατά την αναμονή μας μέχρι να ξεκινήσει η συζήτηση, συγκεντρώθηκαν έξω από την αίθουσα, όπου βρισκόμασταν 10-15 νεαροί, οι οποίοι δεν προκαλούσαν, δεν εξύβριζαν, δεν φώναζαν. Πριν ξεκινήσει η συζήτηση, ο κος Δήμαρχος και εγώ προσωπικά τους προσκαλέσαμε να μπουν μέσα στην αίθουσα και να πουν για ποιον λόγο συγκεντρώθηκαν έξω από τον χώρο της συνάντησής μας.

Εξ αυτών ο κος Σωτηρόπουλος από το Κούτσι, έθεσε το ζήτημα του ΕΛΓΑ και των εισφορών των αγροτών και ο κος Μανάβης το ζήτημα της μείωσης του κατώτατου μισθού. Παίρνοντας το λόγο, τους απάντησα σχετικά με τα ερωτήματα που έθεσαν, ενώ στην συνέχεια διεξήχθη μεταξύ μας μια πολύ δημοκρατική και ήρεμη συζήτηση. Μετά την ολοκλήρωσή της, τα νεαρά αυτά άτομα αποχώρησαν από την αίθουσα.

Μετά από αυτήν την εμπειρία μου –για την οποία υπάρχουν πολλοί και αξιόπιστοι μάρτυρες- είναι πραγματικά δυσάρεστη έκπληξη να διαβάζω για υποτιθέμενες «διαμαρτυρίες κατοίκων» και «προπηλακισμούς», που ποτέ δεν συνέβησαν. Πραγματικά φαίνεται ότι η φαντασία ορισμένων οργιάζει!

Θεωρώ ότι είναι υποχρέωσή μου ως βουλευτής του ΠΑΣΟΚ να συζητώ με τα τοπικά στελέχη του κόμματος, να ανταλλάσσουμε απόψεις και να κινητοποιούμε την κοινωνία, για να συμμετάσχει σε συλλογικές διαδικασίες. Όπως είναι και υποχρέωσή μου να ακούω όλους τους πολίτες είτε συμφωνούν, είτε διαφωνούν με τις πολιτικές μου επιλογές, να συζητώ μαζί τους, χωρίς ενδιάμεσους. Κατανοώ την αγωνία και τους προβληματισμούς τους. Αυτό έκανα και αυτό θα εξακολουθήσω να κάνω, χωρίς κανένα φόβο.

Σε κάθε περίπτωση πιστεύω ότι είναι λάθος η προσπάθεια ορισμένων, χωρίς να διασταυρώσουν τις πληροφορίες τους, να ρίχνουν λάδι στη φωτιά της αγανάκτησης και της αγωνίας των πολιτών, βάζοντας σε κίνδυνο τη δημοκρατία και την αλήθεια.


Bookmark and Share


ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ ΑΠΟ ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΦΑΡΜΑΚΗ 15 Μαρ 2012
categories: | edit post

0 ΣΧΟΛΙΑ

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ αφήστε το σχόλιό σας. Ο διάλογος με την κοινωνία αποτελεί βασική αρχή της πολιτικής μου δράσης.
Για λόγους αποφυγής σχολίων με απρεπές περιεχόμενο, οι διαχειριστές θα εγκρίνουν τα σχόλια.
Ευχαριστώ

ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ

ΑΡΧΕΙΟ ΑΝΑΡΤΗΣΕΩΝ