- banner1


Ένας πολυετής αγώνας για την πόλη της Κορίνθου δικαιώθηκε χθες από την Βουλή των Ελλήνων. Η πρωτεύουσα της Κορινθίας αποκτά επιτέλους Δημοτικό λιμενικό Ταμείο.

Η βουλευτής Κορινθίας Κατερίνα Φαρμάκη δεν έλειψε ούτε μία στιγμή από το πλευρό του δήμου Κορινθίων σε αυτή την τόσο σημαντική για το μέλλον της πόλης διεκδίκηση.
Δεν χρειάστηκε καμία αλλαγή του γενικού χωροταξικού σχεδιασμού, για να αποκτήσει η Κόρινθος δημοτικό λιμενικό ταμείο. Χρειάστηκε μόνο η αγάπη για την πόλη και η συνεπής εργασία στο πλευρό του δήμου Κορινθίων.

Η Κατερίνα Φαρμάκη που από την πρώτη στιγμή της εκλογής της εργάστηκε ακατάπαυστα για να μεταβιβαστεί στις τοπικές κοινωνίες η αρμοδιότητα της αξιοποίησης των λιμανιών της Κορινθίας. Κυριολεκτικά αφιερώθηκε στην προσπάθεια που κατέβαλε η δημοτική αρχή, η οποία έβρισκε μπροστά της κλειστές πόρτες.

Επί 2,5 χρόνια αταλάντευτα προσπάθησε να μεταβιβαστεί το λιμάνι στον δήμο. Ακολούθησε με απόλυτη συνέπεια την απόφαση του δημοτικού συμβουλίου και τόλμησε να πει αλήθειες.

Ήταν παρούσα σε όλες τις συσκέψεις που έγιναν στην Κόρινθο και στα υπουργεία στην Αθήνα Πίεσε επανειλημμένα τους αρμόδιους υπουργούς και τους εξηγούσε τα χρόνια προβλήματα που είχε δημιουργήσει η δυσλειτουργία του Λιμανιού της Κορίνθου.

Η βουλευτής είναι κομμάτι της πόλης και η Κόρινθος για την Κατερίνα Φαρμάκη είναι πόλη-ευθύνη. Με την χθεσινή απόφαση-σταθμό ξεκινά μία νέα περισσότερο ελπιδοφόρα πορεία για την Κόρινθο. Το 2009 η Κατερίνα Φαρμάκη δεσμεύθηκε στους Κορίνθιους συμπατριώτες της, ότι θα είναι μία χρήσιμη για την πόλη βουλευτής.

Σήμερα μπορεί περήφανα να τους κοιτάξει στα μάτια.

Έκανε απλά το καθήκον της στην πιο δύσκολη για την χώρα συγκυρία.

Χάρη και στον μεγάλο προσωπικό της αγώνα οι πολίτες της Κορινθίας, θα μπορούν να ελπίζουν ότι τα λιμάνια τους θα αποτελέσουν εργαλεία ανάπτυξης της περιοχής και θα αξιοποιηθούν με τρόπο παραγωγικό και προσοδοφόρο για τις τοπικές κοινωνίες, όπως τόνισε σε δηλώσεις της.

Και τόνισε με έμφαση:
«Η Κόρινθος μας έχει δώσει τόσα πολλά. Όλοι μας οφείλουμε να αγωνιζόμαστε με πάθος για αυτή και τους πολίτες της. Ο αγώνας μου δεν σταματά. Έχουμε ακόμα να λύσουμε πολλά προβλήματα. Θα είμαι πάντα παρούσα και δυνατή στο πλευρό της κοινωνίας και των φορέων της. Κερδίσαμε μία πολύ σπουδαία μάχη. Συνεχίζουμε τον πόλεμο για την Κόρινθο της νέας εποχής και της προόδου.»


Bookmark and Share


ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ ΑΠΟ ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΦΑΡΜΑΚΗ 10 Απρ 2012
categories: | edit post

0 ΣΧΟΛΙΑ

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ αφήστε το σχόλιό σας. Ο διάλογος με την κοινωνία αποτελεί βασική αρχή της πολιτικής μου δράσης.
Για λόγους αποφυγής σχολίων με απρεπές περιεχόμενο, οι διαχειριστές θα εγκρίνουν τα σχόλια.
Ευχαριστώ

ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ

ΑΡΧΕΙΟ ΑΝΑΡΤΗΣΕΩΝ