- banner1


Την άμεση επίλυση των λειτουργικών προβλημάτων των δημοτικών λιμενικών ταμείων προβλέπει τροπολογία που κατέθεσε το Υπουργείο Εσωτερικών στο νομοσχέδιο για την Τοπική Αυτοδιοίκηση, το οποίο θα ψηφιστεί μέσα στην Μεγάλη Εβδομάδα.

Είναι γνωστό ότι ο τέως Υφυπουργός Ναυτιλίας είχε αποδεχθεί την υπ’αρ.365/2005 γνωμοδότηση της Ολομέλειας του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους στις 19.1.2012, όπως και η τέως Αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών, με αποτέλεσμα να ενεργοποιηθούν τα προεδρικά διατάγματα σύστασης των δημοτικών λιμενικών ταμείων, και να μεταφερθούν οι σχετικές αρμοδιότητες στις τοπικές κοινωνίες.

Εντούτοις, δημιουργήθηκαν εκκρεμότητες λειτουργικής φύσεως, οι οποίες έπρεπε να επιλυθούν για να λειτουργήσουν τα Δημοτικά Λιμενικά Ταμεία αποτελεσματικά.

Έτσι το Υπουργείο Εσωτερικών δέχθηκε τις εισηγήσεις βουλευτών όπως η βουλευτής Κορινθίας, κα Κατερίνα Φαρμάκη, , η οποία έχει θέσει επανειλημμένως το θέμα των Δημοτικών Λιμενικών Ταμείων τόσο στον τέως Υφυπουργό Ναυτιλίας όσο και στον Υπουργό Εσωτερικών, εκφράζοντας τους την κατάσταση που επικρατούσε στα Λιμενικά Ταμεία του Νομού Κορινθίας.

Ως γνωστόν τα λιμενικά ταμεία έχουν την υποχρέωση της κατασκευής, της συντήρησης και της εκμετάλλευσης λιμενικών υποδομών στα λιμάνια και τους λιμενίσκους της χωρικής αρμοδιότητας τους. Ιδίως στην καλοκαιρινή περίοδο, η εγκατάλειψη των λιμενικών υποδομών είναι πιο αισθητή και στους πολίτες και στους επισκέπτες. Και φυσικά οι παμπάλαιες υποδομές και η εγκατάλειψη των λιμένων επηρεάζει αρνητικά και τον τουρισμό και την τοπική ανάπτυξη.

Με την τροπολογία που αναμένεται να ψηφιστεί λοιπόν, προβλέπεται μεταξύ άλλων δίμηνη προθεσμία για την συγκρότηση των διοικητικών συμβουλίων τους και την ολοκλήρωση της απογραφής των πάσης φύσεως περιουσιακών στοιχείων, απαιτήσεων, δικαιωμάτων και υποχρεώσεων των λιμενικών ταμείων.

Η κα Φαρμάκη δήλωσε σχετικά: «Αισθάνομαι ιδιαίτερη ικανοποίηση που ένα πάγιο αίτημα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης της Κορινθίας – να μεταφερθούν οι αρμοδιότητες ων λιμένων της Κορινθίας στα Δημοτικά Λιμενικά Ταμεία σύμφωνα με τα σχετικά προεδρικά διατάγματα- γίνεται πραγματικότητα. Επιτέλους, οι τοπικές κοινωνίες θα μπορούν να τα αξιοποιήσουν με τρόπο παραγωγικό και προσοδοφόρο, αλλά και εξυπηρετικό για τους πολίτες, δημιουργώντας συνθήκες ανάπτυξης και δημιουργίας θέσεων εργασίας. Και αυτό όχι ως μια αόριστη υπόσχεση, αλλά κάτω από ένα συγκεκριμένο και αυστηρό χρονοδιάγραμμα. Έτσι ώστε, να συμβάλλουν τα λιμάνια μας αποτελεσματικά στην αναζωογόνηση των τοπικών κοινωνιών.»


Bookmark and Share


ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ ΑΠΟ ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΦΑΡΜΑΚΗ 12 Απρ 2012
categories: | edit post

0 ΣΧΟΛΙΑ

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ αφήστε το σχόλιό σας. Ο διάλογος με την κοινωνία αποτελεί βασική αρχή της πολιτικής μου δράσης.
Για λόγους αποφυγής σχολίων με απρεπές περιεχόμενο, οι διαχειριστές θα εγκρίνουν τα σχόλια.
Ευχαριστώ

ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ

ΑΡΧΕΙΟ ΑΝΑΡΤΗΣΕΩΝ