- banner1



Την Δευτέρα 30 Μαίου και στις 18.00 θα συζητηθεί στην Ολομέλεια της Βουλής η επίκαιρη ερώτηση της βουλευτού ΠΑΣΟΚ του Νομού Κορινθίας, κ.Κατερίνας Φαρμάκη – Γκέκη, με θέμα την παραχώρηση στο Υπουργείο Πολιτισμού έκτασης ιδιοκτησίας των «Ελληνικών Τουριστικών Ακινήτων» στην Αρχαία Κόρινθο για την ανέγερση Νέου Μουσείου, η οποία κατατέθηκε στις 18/5/2010.

Η κυρία Φαρμάκη γνωρίζοντας την μεγάλη αναγκαιότητα δημιουργίας ενός μουσείου αντάξιου της πλούσιας αρχαιολογικής σημασίας και ιστορικής παράδοσης του Νομού μας, από την πρώτη στιγμή της ανάληψης των καθηκόντων της ήρθε σε επαφή με την αρμόδια πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Πολιτισμού για το συγκεκριμένο θέμα.

Είναι χαρακτηριστικό ότι υπάρχουν η υπ’αρ.160/29.8.03 σχετική απόφαση του Νομαρχιακού Συμβουλίου για την ίδρυση του νέου μουσείου στη θέση «Ξενία» στην Αρχαία Κόρινθο, αλλά και οι υπ’αρ.370/5.10.05 και 130/28.5.08 αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Κορινθίων, αλλά και η πρόσφατη απόφαση του με αριθμό 142/12.5.2010, που επικαιροποίησε την υπ’αρ.130/28.5.08.

Η πρόσφατη κατάσχεση των δύο ανεκτίμητων αρχαϊκών Κούρων στα χέρια αρχαιοκαπήλων, που παρουσίασε ο ίδιος ο υπουργός Πολιτισμού κ.Γερουλάνος, απέδειξε και το πόσο επείγον είναι το έργο αυτό να δρομολογηθεί, όπως ζητά η τοπική κοινωνία και έχει τονίσει η κυρία βουλευτής στους αρμόδιους αξιωματούχους κατ’ επανάληψη.

Είναι γνωστό ότι ήδη έχει προταθεί για τον σκοπό αυτό, η παραχώρηση της έκτασης περίπου 13 στρεμμάτων, ιδιοκτησίας ΕΤΑ, στη θέση του εγκαταλελειμμένου τουριστικού περιπτέρου του «Ξενία» στην Αρχαία Κόρινθο, η οποία και συγκεντρώνει πολλά πρακτικά πλεονεκτήματα για την ανέγερση ενός σύγχρονου μουσειακού χώρου, όπως η μικρή του απόσταση από τον Κεντρικό Αρχαιολογικό Χώρο και η ολοκλήρωση των απαιτούμενων απαλλοτριώσεων, ενώ δεν χρειάζονται και περαιτέρω ανασκαφές, καθώς ο λόφος στον οποίο εντοπίζεται το οικόπεδο έχει σχηματιστεί από μπάζα παλαιών ανασκαφών της Α.Σ.Κ.Σ.

Στην δημιουργία ενός σύγχρονου μουσείου στην συγκεκριμένη τοποθεσία, συνηγορούν η παλαιότητα του κτίσματος στο οποίο στεγάζεται το υπάρχον μουσείο (που κατασκευάστηκε τη δεκαετία του ’30) και η έλλειψη ικανών χώρων για την ανάπτυξη εργαστηρίων συντήρησης και αποθήκευσης των ευρημάτων, αλλά και φιλοξενίας άλλων δραστηριοτήτων, που συνδέονται με ένα σύγχρονο και ανοιχτό στην κοινωνία μουσείο (με περιοδικές εκθέσεις, εκπαιδευτικά προγράμματα, διαλέξεις, πολιτιστικές εκδηλώσεις δίπλα στο αρχαίο θέατρο κ.α.), που αποτελούν την αιχμή του δόρατος για τη δημιουργία ενός σύγχρονου ανταγωνιστικού μουσείου.

Σημειώνεται ότι υπάρχει ήδη μελέτη επανέκθεσης της κλασικής αίθουσας του υπάρχοντος μουσείου, για την οποία όμως, διατυπώνονται βάσιμες αντιρρήσεις καθώς αφενός η συγκεκριμένη αίθουσα δεν διαθέτει την απαραίτητη έκταση για να ανταποκριθεί στις αυξημένες ανάγκες του και αφετέρου οι εργασίες αυτές θα έχουν δυσανάλογα μεγάλο κόστος σε σχέση με το προσδοκώμενο αποτέλεσμα της επέκτασης.

Η πρωτοβουλία της κυρίας Φαρμάκη, έρχεται να ανταποκριθεί στο διαχρονικό αίτημα της τοπικής κοινωνίας για μεγαλύτερο ενδιαφέρον των πολιτιστικών φορέων της Πολιτείας για το Νομό Κορινθίας, με το πλούσιο ιστορικό και αρχαιολογικό παρελθόν, και ζητά να μην πραγματοποιηθούν τα «μερεμέτια» που είχε προγραμματίσει η προηγούμενη κυβέρνηση για το υπάρχον μουσείο.

Αλλά αντίθετα να γίνει μια μεγάλη πολιτιστική επένδυση, με μεγάλη τουριστική και αναπτυξιακή σημασία, με τη δημιουργία ενός νέου σύγχρονου μητροπολιτικού και ανταγωνιστικού μουσείου, που να στοχεύει στην αναβάθμιση του πολιτιστικού υπόβαθρου ολόκληρου του νομού και στην καλύτερη ανάδειξη της πολιτιστικής μας κληρονομιάς.

Από το Γραφείο Τύπου
της βουλευτού του Ν.Κορινθίας, κ.Κατερίνα Φαρμάκη - Γκέκη

Διαβάστε περισσότερα
ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ ΑΠΟ ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΦΑΡΜΑΚΗ 28 Μαΐ 2010
0 ΣΧΟΛΙΑ
categories: | | edit post



Είναι γεγονός ότι η επιρροή των αυξήσεων του ΦΠΑ και των Ε.Φ.Κ. κυρίως στα καύσιμα, προκάλεσε ήδη σημαντική αύξηση του πληθωρισμού στη χώρα μας.

Σε μία εποχή μεγάλης μείωσης της αγοραστικής δύναμης των καταναλωτών, που επιδεινώνεται και από τα οικονομικά μέτρα που έχουν ληφθεί, πρέπει όλοι –κυβέρνηση, Βουλή, παραγωγικοί και κοινωνικοί φορείς- να κάνουμε ότι είναι δυνατό για τον έλεγχο και τον περιορισμό των αυξήσεων στις τιμές, για την πάταξη των φαινομένων αισχροκέρδειας και για την αντιμετώπιση των ολιγοπωλιακών καταστάσεων που εμποδίζουν τον ανταγωνισμό στη λειτουργία της αγοράς.

Αυτό είναι ζήτημα που κρίνει την αξιοπιστία μας απέναντι στον πολίτη, ο οποίος πρέπει να αισθανθεί ότι υπάρχει προστασία, μέριμνα και αγώνας για την μείωση των αρνητικών σε βάρος του συνεπειών και για τον επιμερισμό των θυσιών σε όλους.

Για τους λόγους αυτούς, με αίσθημα ευθύνης τα μέλη της Διαρκούς Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Παραγωγής και Εμπορίου στην οποία ανήκει και η βουλευτής ΠΑΣΟΚ του Νομού Κορινθίας, κ.Κατερίνα Φαρμάκη – Γκέκη, ανέλαβαν από κοινού την πρωτοβουλία να ζητήσουν με ειδική επιστολή την επείγουσα συνεδρίαση της επιτροπής με θέμα τις πολιτικές και τα μέτρα που πρέπει να ληφθούν άμεσα για την αντιμετώπιση της ακρίβειας και την ομαλή λειτουργία της αγοράς.

Στην συνεδρίαση αυτή κλήθηκαν η Υπουργός Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, ο Πρόεδρος της Επιτροπής Ανταγωνισμού, ο Σύνδεσμος Ελληνικών Βιομηχανικών Προϊόντων (ΣΕΩΤ), η ΓΕΣΕΒΕΕ, ο Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Λιανικής Πώλησης Ελλάδος (ΣΕΛΠΕ), ο Σύνδεσμος Ελληνικής Βιομηχανίας Απορρυπαντικών (ΣΕΒΑΣ), ο Σύνδεσμος Εταιριών Εμπορίας Πετρελαιοειδών (ΣΕΕΠΕ), η Εθνική Συνομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου (ΕΣΕΕ) και εκπρόσωποι του Εθνικού Συμβουλίου Καταναλωτών.

Από το Γραφείο Τύπου
της βουλευτού του Ν.Κορινθίας, κ.Κατερίνας Φαρμάκη - Γκέκη

Διαβάστε περισσότερα
ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ ΑΠΟ ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΦΑΡΜΑΚΗ 27 Μαΐ 2010
0 ΣΧΟΛΙΑ
categories: | | edit post



Εχθές η κα. Βουλευτής Κατερίνα Φαρμάκη στην ομιλία της στη Βουλή κατά τη συζήτηση του «Σχεδίου Καλλικράτης» τόνισε τη σπουδαιότητα της διοικητικής αυτής μεταρρύθμισης και αναφέρθηκε με ξεκάθαρο τρόπο στα τοπικά ζητήματα που έχουν προκύψει.

Συγκεκριμένα σημείωσε ότι το σχέδιο Καλλικράτης αποτελεί μείζονα πολιτική επιλογή της κυβέρνησης, όχι μόνο γιατί συναρτάται άμεσα με την αναγκαιότητα της τήρησης του Προγράμματος Σταθερότητας και Ανάπτυξης, αλλά και γιατί η αποκέντρωση και η ενίσχυση των δημοκρατικών θεσμών στις τοπικές κοινωνίες αποτελεί διαχρονικά επίκεντρο της ιδεολογικής ταυτότητας του ΠΑΣΟΚ.

Αφού ολοκληρώθηκε μια μακρά πορεία διαβούλευσης με τους αρμόδιους αυτοδιοικητικούς φορείς, αλλά και τους πολίτες, το ΠΑΣΟΚ πιστό στην αυτοδιοικητική του παράδοση, τολμά να επαναχαράξει την αρχιτεκτονική της αυτοδιοίκησης, αλλάζοντας εκ βάθρων την δομή του κράτους, με την πεποίθηση ότι το συγκεντρωτικό κράτος, το πελατειακό κράτος χρειάζεται να χτυπηθεί στην ρίζα του και να γίνει επιτέλους επιτελικό και αποτελεσματικό.

Ιδιαίτερα τόνισε η κα. Βουλευτής τα δύο τοπικά ζητήματα που ζητούν άμεση λύση. Το πρώτο ζήτημα αφορά στην μεταφορά των ορίων του Δήμου Κορινθίων στη Διώρυγα της Κορίνθου, γεγονός που δεν άπτεται μόνο σε ιστορικούς λόγους για την αποκατάσταση μιας αδικίας που συνετελέσθη το 1998, αλλά είναι και το διοικητικό, οικονομικό, εμπορικό και κοινωνικό δέσιμο της περιοχής αυτής με το Δήμο Κορινθίων.

Το δεύτερο ζήτημα αφορά στο όνομα του νέου δήμου που προέρχεται από τη συνένωση του σημερινού δήμου Λουτρακίου – Περαχώρας και του δήμου Αγίων Θεοδώρων. Από το τελικό όνομα στο σχέδιο Καλλικράτης έχει απαλειφθεί η αναφορά της Περαχώρας, η οποία και πρέπει να επιστρέψει, γιατί αποτελεί εδώ και δεκαετίες ενιαίο σώμα με το Λουτράκι, αφού ουδέποτε αποτέλεσε ξεχωριστή κοινότητα ή δημοτικό διαμέρισμα, και γιατί έχει σημαντικό μερίδιο στην ανάπτυξη της ευρύτερης περιοχής του Λουτρακίου και ουσιώδη συνεισφορά στη δημιουργία του σημερινού μητροπολιτικού δήμου με μεγάλη ιστορική παρουσία που εκτείνεται σε βάθος 5.000 χρόνων.

Κλείνοντας η κα. Βουλευτής ανέφερε ότι το «Σχέδιο Καλλικράτης» αντικατοπτρίζει την μεγάλη προσπάθεια που καταβάλλεται για την ανασυγκρότηση της δημόσιας διοίκησης σε νέες υγιείς βάσεις, τη σωστή διαχείριση των δημόσιων πόρων, το νοικοκύρεμα των δημοσιονομικών στοιχείων και την ενίσχυση της τοπικής δυναμικής.

Κατερίνα Φαρμάκη-Γκέκη
Βουλευτής ΠΑΣΟΚ του Νομού Κορινθίας

Διαβάστε περισσότερα
ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ ΑΠΟ ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΦΑΡΜΑΚΗ
0 ΣΧΟΛΙΑ
categories: | | edit post



Παρέμβαση προς την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, έκανε σήμερα με επιστολή της, η βουλευτής ΠΑΣΟΚ του Νομού Κορινθίας, κ.Κατερίνα Φαρμάκη – Γκέκη για το ζήτημα των απολυμένων των εταιριών Σωληνουργεία Κορίνθου και ΒΕΚΑ, το πλήρες κείμενο της οποίας είναι το εξής:

«Αξιότιμε κ. Γενικέ Γραμματέα,

Θα επιθυμούσα να σας ενημερώσω για ένα σημαντικό θέμα για το Νομό Κορινθίας, το οποίο αφορά μια ομάδα μαζικώς απολυμένων ανέργων, που εντάχθηκαν σε προγράμματα μερικής απασχόλησης της Νομαρχίας Κορίνθου με πρωτοβουλία του Υπουργείου Εργασίας.

Ειδικότερα, στα πλαίσια του Ν.3250/2004, των διατάξεων του Π.Δ. 30/96 και κατόπιν του καταρτισθέντος και εγκριθέντος επιχειρησιακού σχεδίου της Ν.Α. Κορινθίας «περί μερικής απασχόλησης ανέργων προερχόμενων από ομαδικές απολύσεις ή παύση λειτουργίας επιχειρήσεων», προσελήφθησαν, με 18μηνες συμβάσεις εργασίας ορισμένου χρόνου, στη Ν.Α. Κορινθίας το 2006 και κατόπιν επαναπροκήρυξης των σχετικών θέσεων το 2007, σαράντα (40) άτομα, απολυμένοι από τις εταιρείες ΣΩΛΗΝΟΥΡΓΙΑ, ΒΕΚΑ, οι οποίοι τοποθετήθηκαν σε θέσεις διαφόρων ειδικοτήτων. Τριάντα πέντε (35) εκ των ανωτέρω θέσεων επανεγκρίθηκαν το 2008 και 2009 και συνάφθησαν αντίστοιχες συμβάσεις, εκ των οποίων ορισμένες έληξαν την 5η Απριλίου και οι λοιπές λήγουν την 13η Ιουλίου του τρέχοντος έτους.

Δεδομένου ότι αρκετά από τα άτομα που απασχολήθηκαν και εξακολουθούν να απασχολούνται στο πρόγραμμα βρίσκονται σε ηλικία πλησίον της σύνταξης, σας ζητώ να εξετάσετε το ενδεχόμενο να ενταχθεί ένα αντίστοιχο πρόγραμμα στα Επιχειρησιακά προγράμματα του ΕΣΠΑ που υλοποιεί το Υπουργείο Εργασίας, παρέχοντας στους ανθρώπους αυτούς τις απαραίτητες προϋποθέσεις, ώστε να θεμελιώσουν τα συνταξιοδοτικά τους δικαιώματα.»

Από το Γραφείο Τύπου
της βουλευτού του Ν.Κορινθίας, κ.Κατερίνας Φαρμάκη - Γκέκη

Διαβάστε περισσότερα
ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ ΑΠΟ ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΦΑΡΜΑΚΗ 25 Μαΐ 2010
0 ΣΧΟΛΙΑ
categories: | | edit post



Στην Κορινθία, εδώ και χρόνια είναι έντονη η ανησυχία για τις διαστάσεις που έχει λάβει το φαινόμενο της διάβρωσης των ακτών, κατάσταση που επιτείνεται κατά τους χειμερινούς μήνες και εξαρτάται βεβαίως και από τη μεγάλη ένταση των ανέμων της περιοχής.

Είναι γνωστό ότι έχει ήδη εκπονηθεί ερευνητικό έργο σχετικά με τις αιτίες, τις συνέπειες του φαινομένου, αλλά και προτάσεις για την αντιμετώπιση του, από τον πρύτανη του ΕΜΠ, κ.Μουτζούρη. Εντούτοις, η διάβρωση εξακολουθεί να μας απειλεί και οι δήμαρχοι των παράλιων δήμων να εκφράζουν κραυγή αγωνίας για το «τι μέλλει γενέσθαι», ζητώντας την αποφασιστική παρέμβαση της Πολιτείας.

Από το πρώτο διάστημα ανάληψης των καθηκόντων της, η βουλευτής ΠΑΣΟΚ του Νομού Κορινθίας, κ.Κατερίνα Φαρμάκη – Γκέκη, δραστηριοποιήθηκε πάνω στο συγκεκριμένο ζήτημα και μετείχε σε σύσκεψη στο Υπουργείο Περιβάλλοντος με τη συμμετοχή των δημάρχων των παράκτιων δήμων, παρουσία και της κυρίας Μπιρμπίλη, προκειμένου να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα της διάβρωσης με συγκεκριμένα μέτρα επείγοντος χαρακτήρα.

Εντούτοις, η προσπάθεια της κυβέρνησης για τον εκ νέου συντονισμό μιας εδώ και καιρό πλήρως αποσυντονισμένης και αποδιοργανωμένης κρατικής μηχανής, όπως επίσης και το πρόβλημα της αλληλοκάλυψης αρμοδιοτήτων μεταξύ διαφόρων υπουργείων, οδήγησαν στην τελική διαπίστωση ότι αρμόδιο υπουργείο για το συγκεκριμένο ζήτημα είναι το Υπουργείο Υποδομών.

Η κυρία βουλευτής, επανήλθε λοιπόν, στον κύριο Ρέππα και βρίσκεται αυτήν την στιγμή σε διαρκή επικοινωνία και συνεργασία με την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υποδομών, ώστε να προχωρήσει -με βάση την υπαρ.103322/2008 παρόμοια εγκύκλιο του ΥΠΕΧΩΔΕ- σε απλούστευση των διαδικασιών περιβαλλοντικής αδειοδότησης, ώστε να μπορούν οι αρμόδιες υπηρεσίες να προχωρήσουν άμεσα στην υλοποίηση έργων επείγοντος χαρακτήρα για την αντιμετώπιση της διάβρωσης των κορινθιακών ακτών.

Η κυρία Φαρμάκη απέσπασε την ρητή δέσμευση του κυρίου Ρέππα ότι μέσα στην ερχόμενη εβδομάδα θα υπάρξουν εξελίξεις πάνω στο συγκεκριμένο, φλέγον για το νομό μας, ζήτημα.

Από το Γραφείο Τύπου
της βουλευτού Ν.Κορινθίας, κ.Κατερίνας Φαρμάκη - Γκέκη

Διαβάστε περισσότερα
ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ ΑΠΟ ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΦΑΡΜΑΚΗ 21 Μαΐ 2010
0 ΣΧΟΛΙΑ
categories: | | edit post



Με ερώτηση της στον αρμόδιο υπουργό Προστασίας του Πολίτη, κ.Χρυσοχοϊδη, η βουλευτής ΠΑΣΟΚ του Νομού Κορινθίας, κ.Κατερίνα Φαρμάκη – Γκέκη, ζητάει την ενίσχυση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας της Κορίνθου λόγω των αυξημένων απαιτήσεων της αντιπυρικής περιόδου που διανύουμε.

Μετά δε, τις παλινωδίες της προηγούμενης κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας στην (αποδι)οργάνωση και τον (από)συντονισμό της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, αλλά και την αποτυχημένη διαχείριση όλων των κρίσεων που βιώσαμε επί πέντε χρόνια, είναι φανερό ότι οι προσπάθειες της νέας πολιτικής ηγεσίας του αρμόδιου υπουργείου για την ενίσχυση της επιχειρησιακής ετοιμότητας και την οργανωτική επάρκεια της Π.Υ., αποκτούν μεγαλύτερη βαρύτητα για όλους τους πολίτες και ιδιαίτερα για τους πολίτες της Πελοποννήσου.

Εξάλλου, η κυρία βουλευτής, αναγνωρίζοντας ότι σημαντικός παράγοντας επιτυχίας κάθε σχετικής προσπάθειας είναι το ανθρώπινο δυναμικό της πυροσβεστικής υπηρεσίας, ρωτά τον αρμόδιο υπουργό με ποιον τρόπο σκοπεύει να αξιοποιήσει καλύτερα τους μόνιμους, συμβασιούχους και εποχικούς υπαλλήλους της Π.Υ., αλλά και το σώματα των εθελοντών πυροσβεστών στην κατεύθυνση τόσο της καταστολής όσο και της πρόληψης των πυρκαγιών και ζητά να ενισχυθεί το Πυροσβεστικό Σώμα με επιπλέον μόνιμο προσωπικό, λόγω των αυξημένων απαιτήσεων της αποστολής τους και των αυξημένων αναγκών της αντιπυρικής περιόδου.

Από το Γραφείο Τύπου
της βουλευτού του Ν.Κορινθίας, κ.Κατερίνας Φαρμάκη - Γκέκη

Διαβάστε περισσότερα
ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ ΑΠΟ ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΦΑΡΜΑΚΗ 20 Μαΐ 2010
0 ΣΧΟΛΙΑ
categories: | | edit post



Η κυβέρνηση μέσα σε επτά μήνες έχει δημιουργήσει με συντονισμένες και συγκεκριμένες ενέργειες μια καινούρια πραγματικότητα για τη χώρα. Αφενός διασφάλισε την αποφυγή της χρεοκοπίας και αφετέρου προσπαθεί να εγγυηθεί υγιείς οικονομικές συνθήκες με την υιοθέτηση ενός δίκαιου φορολογικού συστήματος και ενός σταθερού οικονομικού και αναπτυξιακού περιβάλλοντος.

Στο πλαίσιο αυτό, εκτός από τις πρωτοβουλίες του ίδιου του πρωθυπουργού (πχ.για την προσέλκυση ομογενών επιχειρηματιών από τις ΗΠΑ, την Γαλλία, το Ντουμπάι και την Αυστραλία), έχουν αναληφθεί συγκεκριμένες πρωτοβουλίες και από το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης (πχ. απλοποίηση των διαδικασιών του ΕΣΠΑ, απλοποίηση της σύστασης εταιριών, ρύθμιση οφειλών προς τα πιστωτικά ιδρύματα).

Στην προσπάθεια αυτή, σημαντικό ρόλο έχει το ΤΕΜΠΜΕ, το οποίο πρόσφατα έθεσε σε εφαρμογή το πρόγραμμα για την εγγύηση χαμηλότοκων δανείων σε μικρομεσαίες επιχειρήσεις, για την κάλυψη δαπανών αγοράς πρώτων υλών, εμπορευμάτων και υπηρεσιών.

Έτσι το ΤΕΜΠΜΕ εγγυάται μεγάλο μέρος των δανείων που συνάπτουν οι μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις με τράπεζες, διασφαλίζοντας παράλληλα χαμηλό επιτόκιο και ομαλό τρόπο αποπληρωμής των δανείων, απαλλάσσοντας τον επιχειρηματία από την αγωνία και το αποκλειστικό βάρος της διασφάλισης των απαραίτητων κεφαλαίων κίνησης για την επιχείρηση του.

Με το πρόγραμμα αυτό, που προβλέπεται να διαρκέσει μέχρι τις 31/12/2011, διασφαλίζεται η βιωσιμότητα των επιχειρήσεων μέσω της ενίσχυσης της ρευστότητας τους αλλά και οι υπάρχουσες θέσεις εργασίας, ενώ προβλέπεται να καλυφθούν δάνεια συνολικού ύψους 875 εκατομμυρίων ευρώ, με την προοπτική το ποσό αυτό να αγγίξει το 1,25 δις ευρώ με νεότερη απόφαση!

Είναι φανερό λοιπόν, ότι σήμερα η κυβέρνηση με συγκροτημένες προσπάθειες, επιχειρεί να κερδίσει το στοίχημα της ανάπτυξης και των επενδύσεων. Στην επιτάχυνση αυτή συνηγορεί και η σύναψη των επιχειρησιακών συμφωνιών με όλες τις περιφέρειες της χώρας, που πραγματοποιήθηκε πριν από λίγες ημέρες. Ειδικότερα για την Πελοπόννησο, υπογράφησαν συμφωνίες για έργα ύψους 391 εκατομμυρίων ευρώ, εκ των οποίων 58 εκατ.μόνο για το 2010! Οι μελέτες λοιπόν, για τα έργα αυτά πρέπει να «τρέξουν» ώστε να πετύχουμε την μεγαλύτερη δυνατή απορρόφηση έργων. Αυτό είναι το δικό μας στοίχημα στην Περιφέρεια Πελοποννήσου και είμαι αισιόδοξη ότι θα το κερδίσουμε!

Από το Γραφείο Τύπου
της βουλευτού Ν.Κορινθίας, κ.Κατερίνας Φαρμάκη - Γκέκη

Διαβάστε περισσότερα
ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ ΑΠΟ ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΦΑΡΜΑΚΗ 19 Μαΐ 2010
0 ΣΧΟΛΙΑ
categories: | | edit post



Η βουλευτής ΠΑΣΟΚ του Νομού μας, κ.Κατερίνα Φαρμάκη – Γκέκη, ορμώμενη από την σύλληψη των αρχαιοκάπηλων και τον εντοπισμό δύο ανεκτίμητων αρχαϊκών Κούρων στα χέρια αρχαιοκαπήλων στην Κορινθία, έφερε με επίκαιρη ερώτηση της στη Βουλή το ζήτημα της δημιουργίας ενός κατάλληλου και σύγχρονου μουσειακού χώρου για την στέγαση και ανάδειξη των πολύτιμων θησαυρών της Κορινθιακής γης, αντάξιου της πλούσιας αρχαιολογικής σημασίας και ιστορικής παράδοσης του Νομού μας.

Στην ερώτηση της η κυρία βουλευτής αναφέρεται ειδικότερα στην πρόταση να παραχωρηθεί στο Υπουργείο Πολιτισμού και στην ΛΖ’ ΕΠΚΑ η έκταση των «Ελληνικών Τουριστικών Ακινήτων» (πρώην ΕΟΤ) στην Αρχαία Κόρινθο, όπου βρίσκεται το Τουριστικό Περίπτερο του «Ξενία».

Η συγκεκριμένη πρόταση συγκεντρώνει πολλά γεωγραφικά πλεονεκτήματα (καθώς βρίσκεται σε μικρή απόσταση από τον Κεντρικό Αρχαιολογικό Χώρο, δεν απαιτούνται περαιτέρω απαλλοτριώσεις και δεν χρειάζονται περαιτέρω ανασκαφές), αλλά και λειτουργικά πλεονεκτήματα, καθώς το νέο κτίριο δύναται να περιλαμβάνει επιπλέον χώρους για την ανάπτυξη εργαστηρίων συντήρησης και αποθήκευσης των ευρημάτων, αλλά και φιλοξενίας άλλων δραστηριοτήτων, που συνδέονται με ένα σύγχρονο και ανοιχτό στην κοινωνία μουσείο (περιοδικές εκθέσεις, εκπαιδευτικά προγράμματα, διαλέξεις, πολιτιστικές εκδηλώσεις δίπλα στο αρχαίο θέατρο κ.α.).

Είναι φανερό ότι μια τέτοια προοπτική θα συνέβαλε καθοριστικά στην ανάδειξη του πολιτισμού μας και θα αύξανε την τουριστική κίνηση, και για τον λόγο αυτό η κυρία Φαρμάκη ζητάει ενημέρωση από το αρμόδιο υπουργείο για την υλοποίηση του συγκεκριμένου σχεδίου.

Από το Γραφείο Τύπου

της βουλευτού του Ν.Κορινθίας, κ.Κατερίνας Φαρμάκη - Γκέκη

Διαβάστε περισσότερα
ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ ΑΠΟ ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΦΑΡΜΑΚΗ 18 Μαΐ 2010
0 ΣΧΟΛΙΑ
categories: | | edit post



Σήμερα δημοσιεύθηκαν στον τύπο δύο προκηρύξεις για την κάλυψη 18 κενών θέσεων γιατρών στο Γενικό Νοσοκομείο Κορίνθου, υλοποιώντας την δέσμευση της κυβέρνησης για προσλήψεις κατά προτεραιότητα στον τομέα της υγείας.

Η νέα πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας, εξ αρχής είχε διαπιστώσει τα μεγάλα κενά και στα νοσοκομεία και στα κέντρα υγείας όλων των περιφερειών, αλλά ακόμα και την πλήρη ασυδοσία που επικρατούσε γενικότερα σε όλο τον τομέα υγείας, με αποτέλεσμα και τα νοσοκομεία να μην παρέχουν στους πολίτες τις προσδοκώμενες υπηρεσίες και τα χρέη τους να είναι δυσανάλογα των υπηρεσιών που προσφέρουν.

Σήμερα η χώρα αναμφισβήτητα βρίσκεται σε οικονομική κρίση. Κανένας όμως, δεν μπορεί να ισχυριστεί ότι διαθέτει το «μαγικό ραβδί» που θα λύσει τα προβλήματα στον τομέα υγείας σε μικρό χρονικό διάστημα. Χρειάζεται όραμα, σχέδιο και σκληρή δουλειά για να ξεπεράσουμε και τις παθογένειες που τομέα της υγείας και τα μεγάλα συμφέροντα που τον λυμαίνονται .

Εμείς διαβεβαιώνουμε τους πολίτες ότι και γνωρίζουμε τα ανοιχτά θέματα του τομέα υγείας στην Κορινθία (τα οποία και έχουν τεθεί επανειλημμένα στο Κοινοβούλιο) και ενεργούμε για την κάλυψη τους με διαδικασίες κατά προτεραιότητα, τηρώντας πλήρως τη νομιμότητα και την αξιοκρατία, και έχοντας παράλληλα, πλήρη συναίσθηση του μεγάλου δημοσιονομικού προβλήματος χώρας, αλλά και της ανάγκης νοικοκυρέματος του τομέα υγείας.

Γι αυτό δεν ακούμε αυτούς που σήμερα λαϊκίζουν και συνεχώς προσπαθούν να παραπληροφορήσουν τον κόσμο ξεχνώντας αυτά που συνέβαινα τα προηγούμενα χρόνια. Αξίζει μάλιστα, να θυμηθούμε ότι η προηγούμενη πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας επί Νέας Δημοκρατίας, επί 5μιση χρόνια εξήγγειλε επανειλημμένα την προκήρυξη 3.000 θέσεων γιατρών, χωρίς όμως αυτό να πραγματοποιηθεί ποτέ! Όσοι λοιπόν, μιλούν για «εξαπάτηση» του ΠΑΣΟΚ προς τους πολίτες, ας κάνουν πρώτα την πολιτική τους αυτοκριτική!

Από το Γραφείο Τύπου
της βουλευτού του Ν.Κορινθίας, κ.Κατερίνας Φαρμάκη - Γκέκη

Διαβάστε περισσότερα
ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ ΑΠΟ ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΦΑΡΜΑΚΗ 17 Μαΐ 2010
0 ΣΧΟΛΙΑ
categories: | | edit post



Η βουλευτής ΠΑΣΟΚ του Νομού Κορινθίας, κυρία Κατερίνα Φαρμάκη – Γκέκη, εδώ και καιρό βρίσκεται σε επαφή με την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υποδομών και τον αρμόδιο υφυπουργό κ.Μαγκριώτη, προκειμένου να δοθεί λύση στην πρόσβαση των κατοίκων της Τενέας (και ειδικότερα των οικισμών Σπαθοβουνίου και Κουταλά) στα χωριά τους από τον κόμβο Σπαθοβουνίου.

Η πολιτική ηγεσία του υπουργείου ευαισθητοποιήθηκε άμεσα και έδωσε εντολή στις αρμόδιες υπηρεσίες να διερευνηθεί η δυνατότητα εξεύρεσης λύσης για την διευκόλυνση των κατοίκων, με νόμιμο όμως, τρόπο δεδομένου ότι η πρόσβαση θα γίνεται από διεθνή αυτοκινητόδρομο.

Ήδη ζητήθηκε από το Δήμαρχο Τενέας να ενημερωθεί για τους πίνακες συμπληρωματικών απαλλοτριώσεων στην περιοχή, προκειμένου η παραχωρησιούχος εταιρία να προχωρήσει στην κατασκευή της νόμιμης παράκαμψης προς τα ανωτέρω χωριά από τον κόμβο του Σπαθοβουνίου.


Από το Γραφείο Τύπου
της βουλευτού Ν.Κορινθίας, κ.Κατερίνας Φαρμάκη - Γκέκη

Διαβάστε περισσότερα
ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ ΑΠΟ ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΦΑΡΜΑΚΗ 13 Μαΐ 2010
0 ΣΧΟΛΙΑ
categories: | | edit post



Σε πρόσφατη σύσκεψη με θέμα την ένταξη των ώριμων έργων στο πρόγραμμα «Αλέξανδρος Μπαλτατζής», που πραγματοποίησε η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων με τους βουλευτές της Περιφέρειας Πελοποννήσου και Δυτικής Ελλάδας, στην οποία παρέστη και η βουλευτής ΠΑΣΟΚ του Νομού Κορινθίας, κ.Κατερίνα Φαρμάκη – Γκέκη, συζητήθηκε μεταξύ άλλων και η πορεία του έργου του Φράγματος του Ασωπού.

Από την συζήτηση φάνηκε το ενδιαφέρον του Υπουργείου για; την άμεση προώθηση του συγκεκριμένου έργου, με αποτέλεσμα εντός των ημερών να αναμένεται η προέγκριση του συμφωνητικού με την ανάδοχο εταιρία, προκειμένου να προσκομίσει τα επικαιροποιημένα δικαιολογητικά της.

Η εξέλιξη αυτή δίνει σήμερα το δικαίωμα σε όλους τους αγρότες της Κορινθίας να ελπίζουν σε αρκετά μειωμένο κόστος παραγωγής, μια που τα τελευταία χρόνια έχουν αναγκαστεί να πληρώνουν πολλά χρήματα για την άρδευση των καλλιεργειών τους.

Η κ.Κατερίνα Φαρμάκη παράλληλα υποστήριξε

1ον την ανάγκη άμεσης χρηματοδότησης και του αρδευτικού δικτύου του φράγματος Δόξα, το οποίο έχει έτοιμη μελέτη, προκειμένου να αξιοποιηθεί και να χρησιμεύσει για την άρδευση εκτάσεων και

2ον την ανάγκη προώθησης της μελέτης για το αρδευτικό δίκτυο του Φράγματος του Ασωπού, προκειμένου το έργο ολοκληρωμένο να αποδοθεί προς χρήση στους Κορίνθιους.

Από το Γραφείο Τύπου
της βουλευτού Ν.Κορινθίας, κ.Κατερίνας Φαρμάκη - Γκέκη

Διαβάστε περισσότερα
ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ ΑΠΟ ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΦΑΡΜΑΚΗ 12 Μαΐ 2010
0 ΣΧΟΛΙΑ
categories: | | edit post



Εδώ και καιρό οι αγρότες μας γίνονται συστηματικά αποδέκτες εσκεμμένης παραπληροφόρησης, προκειμένου να δημιουργηθούν εντυπώσεις εις βάρος της κυβέρνησης και σύγχυση στους ίδιους τους αγρότες.

Αντικείμενο η ενεργοποίηση των δικαιωμάτων του 2010.

Το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων δεσμεύτηκε να πιστώσει (σε συνεργασία με το Υπουργείο Οικονομικών) με 70 ευρώ ανά αίτηση, το κόστος ενεργοποίησης των δικαιωμάτων του 2010, για τους δικαιούχους αγρότες πουείτε είναι συνταξιούχοι του ΟΓΑ με αξία δικαιωμάτων μέχρι 5.000 ευρώ, είτε είναι κατά κύριο επάγγελμα αγρότες με αξία δικαιωμάτων μέχρι 10.000 ευρώ.

Το κόστος αυτό, που είναι υποχρεωτικό να καταβληθεί στις ΕΑΣ, δεν έχει κατατεθεί ακόμα στο λογαριασμό των δικαιούχων. Για τον λόγο αυτό έχει δοθεί εντολή στις ΕΑΣ να υπογράφουν οι δικαιούχοι μια πάγια εντολή εξουσιοδότησης, ώστε να εισπράξει η ΕΑΣ τα χρήματα αυτά όταν πλέον καταβληθούν στο λογαριασμό των δικαιούχων.

Συνεπώς, για τις δύο πιο πάνω αναφερόμενες κατηγορίες δικαιούχων, η ενεργοποίηση των δικαιωμάτων τους θα γίνειδωρεάν (!) και χωρίς καμία επιβάρυνση, όπως αναληθώς αναφέρουν συγκεκριμένα δημοσιεύματα!

Επισημαίνω δε, ότι έχει δοθεί εντολή από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και στα κατά τόπους γραφεία του ΟΠΕΚΕΠΕ να ενεργοποιούν τα δικαιώματα δωρεάν και στους μη αγρότες όταν δεν υπάρχει μεταβολή.

Οποιαδήποτε άλλη πρακτική είναι απαράδεκτη! Εάν υπάρχει δε, ΕΑΣ που να έχει εισπράξει επιπλέον ποσό από αυτό που περιλαμβάνεται στο ενιαίο αυτό κοστολόγιο θα πρέπει να το επιστρέψει στους δικαιούχους, σε διαφορετικήπερίπτωση χάνει τη δυνατότητα υποστήριξης των παραγωγών και την συμμετοχή της στο έργο.

Από το Γραφείο Τύπου
της βουλευτού του Ν.Κορινθίας, Κατερίνας Φαρμάκη-Γκέκη

Διαβάστε περισσότερα
ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ ΑΠΟ ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΦΑΡΜΑΚΗ
0 ΣΧΟΛΙΑ
categories: | | edit post



Η συνάντηση των πολιτικών αρχηγών εχθές, παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας, υπήρξε μια μεγάλη ευκαιρία για το πολιτικό σύστημα. Μια μεγάλη ευκαιρία για διάλογο και θεσμική συζήτηση για ζητήματα που αφορούν ολόκληρη την κοινωνία, έστω και με την απουσία των κομμάτων της Αριστεράς, που θα πρέπει να εξηγήσουν πειστικά την συγκεκριμένη στάση τους.

Η διαπίστωση του Προέδρου κ.Παπούλια ότι η κρίση που βιώνει σήμερα η χώρα είναι πρώτιστα κρίση βαριά πολιτική και όχι μόνο οικονομική, αντικατοπτρίζει την πραγματικότητα. Η οικονομία είναι η μία πλευρά του νομίσματος, η απαξίωση των πολιτών προς το πολιτικό σύστημα, τους πολιτικούς, τους θεσμούς του κράτους είναι η άλλη.

Προκειμένου να μην καταβυθιστούμε σε μια διαρκή και άγονη αμφισβήτηση των πάντων, πρέπει να πάρουμε συγκεκριμένες πρωτοβουλίες, οι οποίες να δώσουν ένα ισχυρό και ηχηρό μήνυμα στην κοινωνία. Τέρμα στην ατιμωρησία, στην αυθαιρεσία και στην ανευθυνότητα πολιτών και πολιτικών, όσο ψηλά κι αν βρίσκονται.

Η δέσμευση του πρωθυπουργού κ.Γιώργου Παπανδρέου για αλλαγές και ανατροπές που θα επιφέρουν βαθιά τομή στην πολιτική ζωή της χώρας με στόχο τη διαφάνεια και την καταπολέμηση της διαφθοράς, αλλά και η συναίνεση των υπόλοιπων πολιτικών αρχηγών που παραβρέθηκαν, συγκεκριμενοποιούνται στα εξής μέτρα:

-Μετατροπή της φοροδιαφυγής σε ιδιώνυμο έγκλημα

-Κατάργηση της βουλευτικής ασυλίας

-Αλλαγή του νόμου περί ευθύνης υπουργών, αλλαγή του εκλογικού νόμου και του τρόπου ελέγχου του πόθεν έσχες των βουλευτών

-Αυστηροποίηση της νομοθεσίας ώστε να τιμωρούνται οι επίορκοι (κάτι που επιτυγχάνεται σήμερα με το νομοσχέδιο που συζητά η Βουλή για το πόθεν έσχες των κρατικών λειτουργών)

-Απόλυτη διαφάνεια στον έλεγχο των οικονομικών των κομμάτων

Προσωπικά υπερθεματίζω την δημιουργία ενός νέου πολιτικού τοπίου με όρους καθαρούς, συγκεκριμένες ευθύνες και συγκεκριμένα όρια, που να λειτουργούν προληπτικά μέσα στη δημοκρατία μας και στα οποία όλοι να εντάσσονται, χωρίς καμία εξαίρεση. Διότι μόνο έτσι, θα ξεχωρίσουν «οι αμνοί από τα ερίφια» και δεν θα εισπράττουμε όλοι την δυσαρέσκεια των πολιτών για τον προκλητικό τρόπο με τον οποίο πολιτεύονται και ζουν ορισμένοι μέσα από την πολιτική. Επιτέλους, δεν είμαστε όλοι ίδιοι!

Από το Γραφείο Τύπου
της βουλευτού του Ν.Κορινθίας, κ.Κατερίνας Φαρμάκη - Γκέκη

Διαβάστε περισσότερα
ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ ΑΠΟ ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΦΑΡΜΑΚΗ 11 Μαΐ 2010
0 ΣΧΟΛΙΑ
categories: | | edit post



Το Υπουργείο Δικαιοσύνης αναλαμβάνει σημαντική νομοθετική πρωτοβουλία, για την πάταξη της διαφθοράς στο δημόσιο τομέα, η οποία συζητείται αύριο στη Βουλή. Μεταξύ των άλλων μέτρων που προτείνονται είναι:

Η υποχρέωση υποβολής δήλωσης πόθεν έσχες σε όλους τους δικαστικούς (και στα μέλη του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους)

· Η δυνατότητα του υπουργού δικαιοσύνης να ζητήσει έλεγχο του πόθεν έσχες συγκεκριμένου λειτουργού μετά από επώνυμη καταγγελία ή την με οποιονδήποτε τρόπο δημοσιοποίησης στοιχείων σε βάρος του

· Η αυστηροποίηση των ποινών για τους παραβάτες δημόσιους λειτουργούς (στέρηση των πολιτικών δικαιωμάτων και δήμευση περιουσιακών στοιχείων) και για αυτούς που δεν χορηγούν στοιχεία και πληροφορίες για την εξακρίβωση του πόθεν έσχες τους

· Η απαγόρευση να συμμετάσχουν σε offshore εταιρία μέλη της κυβέρνησης, βουλευτές, γραμματείς υπουργείων, στελέχη της αυτοδιοίκησης, τα ανώτερα στελέχη τραπεζών που ελέγχονται από το κράτος, δικαστικοί και εισαγγελείς

· Η ταχεία ολοκλήρωση των διαδικασιών ώστε να φθάσουν γρήγορα στο δικαστήριο υποθέσεις διαφθοράς στις οποίες φαίνονται αναμεμειγμένοι υπουργοί ή υφυπουργοί.

Σκοπός του νομοσχεδίου είναι αφενός να αποθαρρυνθεί η διαφθορά στο δημόσιο και να εντοπιστούν και να τιμωρηθούν οι επίορκοι δημόσιοι λειτουργοί που εκμεταλλεύονται τη θέση τους για να αποκτήσουν παράνομο περιουσιακό όφελος. Και αφετέρου να γίνει σαφές στους πολίτες ότι το καθεστώς της ατιμωρησίας και της ανοχής έχει πια τελειώσει. Το επόμενο βήμα είναι η τροποποίηση του νόμου περί ευθύνης υπουργών, που αναμένεται να προχωρήσει άμεσα με εντολή του πρωθυπουργού κ.Γιώργου Παπανδρέου.

Από το Γραφείο Τύπου
της βουλευτού του Ν.Κορινθίας, κ.Κατερίνας Φαρμάκη - Γκέκη

Διαβάστε περισσότερα
ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ ΑΠΟ ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΦΑΡΜΑΚΗ
0 ΣΧΟΛΙΑ
categories: | | edit post



Θα ήθελα να εκφράσω προς όλους τους πολίτες την οδύνη μου για τα τραγικά θύματα των χθεσινών γεγονότων στο κέντρο της Αθήνας, τα οποία σημάδεψαν βαθιά τις ψυχές μας.

Κανείς δεν πρέπει να αδιαφορήσει μπροστά στο μέγεθος της διαμαρτυρίας του λαού μας που εκφράστηκε εχθές σε όλη την Ελλάδα για το ότι καλείται να αναλάβει ένα τεράστιο κόστος για την σωτηρία της χώρας.

Το έχω ξαναπεί και θα το επαναλάβω σε όλους τους τόνους. Τα μέτρα που καλούμαστε να ψηφίσουμε σήμερα στη Βουλή για την εφαρμογή του μηχανισμού στήριξης της Ελλάδας δεν λαμβάνονται με ευχαρίστηση και με προθυμία από την κυβέρνηση. Είναι όμως εντελώς απαραίτητα για την σωτηρία της χώρας μας. Πέρα από την απόδοση ευθυνών, που είναι απαραίτητη και πρέπει να γίνει, σε αυτό το χρονικό σημείο που βρισκόμαστε δεν υπάρχει άλλη λύση. Δεν μπορούμε να κάνουμε διαφορετικά. Αυτό πρέπει να γίνει απόλυτα κατανοητό σε όλους!

Οτιδήποτε άλλο οδηγεί στην περιθωριοποίηση της χώρας, στην πτώχευση των πολιτών και στη διάλυση του κράτους.

Την ώρα που οι ευρωπαίοι εταίροι μας ψηφίζουν με αίσθημα ευθύνης για να ενεργοποιηθεί ο μηχανισμός στήριξης με δικά τους χρήματα, εμείς οι αποδέκτες του δανεισμού τους δεν έχουμε την πολυτέλεια άλλης επιλογής. Γιατί πάνω από τις προσωπικές απώλειες του κάθε ενός, πέρα από τις ατομικές και συλλογικές ευθύνες, πέρα από το κόστος που όλοι ανεξαιρέτως θα πληρώσουμε, υπάρχει η πατρίδα. Και η σωτηρία της πατρίδας είναι πάνω από όλα!

Κατερίνα Φαρμάκη – Γκέκη
Βουλευτής ΠΑΣΟΚ Νομού Κορινθίας

Διαβάστε περισσότερα
ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ ΑΠΟ ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΦΑΡΜΑΚΗ 6 Μαΐ 2010
1 ΣΧΟΛΙΑ
categories: | | edit post



Σήμερα και με την αφορμή της πρώτης μεγάλης φωτιάς της αντιπυρικής περιόδου στην περιοχή Μπογδάνι, στα Αθίκια Κορινθίας, η βουλευτής ΠΑΣΟΚ του Νομού Κορινθίας, κ.Κατερίνα Φαρμάκη – Γκέκη, συναντήθηκε με τον αρχηγό του Πυροσβεστικού Σώματος, Αντιστράτηγο Στ.Στεφανίδη, προκειμένου να ενημερωθεί για την εξέλιξη της πυρκαγιάς και την ετοιμότητα των πυροσβεστικών δυνάμεων στην περιοχή.

Στην συνέχεια συζητήθηκαν κυρίως, τα θέματα της βελτίωσης του εξοπλισμού των πυροσβεστικών σταθμών, της στελέχωσης τους, το ζήτημα των εποχικών πυροσβεστών και του συντονισμού των εθελοντών και έγινε ευρύτερη ενημέρωση σχετικά με τον σχεδιασμό της δασοπυρόσβεσης και τον συντονισμό των εμπλεκόμενων φορέων για την αντιμετώπιση των πυρκαγιών σε προληπτικό και κατασταλτικό επίπεδο.

Επίσης συζητήθηκε το ζήτημα της εξεύρεσης νέου χώρου για την μετεγκατάσταση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας της Κορινθίας, διότι ομολογουμένως το υπάρχον κτίριο δεν πληρεί τις προδιαγραφές και ανάγκες της και αποτελεί αίτημα της τοπικής κοινωνίας εδώ και πολλά χρόνια η ανεύρεση νέου κατάλληλου χώρου.

Από το Γραφείο Τύπου
της Βουλευτού του Ν. Κορινθίας, Κατερίνας Φαρμάκη - Γκέκη

Διαβάστε περισσότερα
ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ ΑΠΟ ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΦΑΡΜΑΚΗ 4 Μαΐ 2010
4 ΣΧΟΛΙΑ
categories: | | edit post



Μετά την ανακοίνωση των πραγματικά πολύ σκληρών μέτρων που καλούμαστε όλοι να υποστούμε προκειμένου να βγει η χώρα μας από το πρωτοφανές τέλμα που βιώνουμε, θα ήθελα να μιλήσω από καρδιάς σε όλους.

Δεν είναι εύκολο, ούτε ευχάριστο να ζητά μια κυβέρνηση τόσο μεγάλες θυσίες από τους πολίτες.

Αυτό όμως, που όλοι πρέπει να αντιληφθούμε είναι ότι οι θυσίες αυτές είναι αναπόφευκτες στο σημείο που βρισκόμαστε και σίγουρα αποτελούν την τραγική κατάληξη του αναξιόπιστου και επιπόλαιου τρόπου, στον οποίο βασίσαμε την ανάπτυξη μας.

Σίγουρα, όλοι μας θα υποστούμε τις συνέπειες της πολύ δυσάρεστης αυτής κατάστασης, άλλος λιγότερο, άλλος περισσότερο. Όμως, μια ενδεχόμενη χρεοκοπία της χώρας μας, θα σήμαινε αυτόματα την έξοδο από την ΟΝΕ, την επιστροφή στη δραχμή και την χρεοκοπία του Έλληνα πολίτη, της ελληνικής οικογένειας, με τραγικές συνέπειες για όλους μας.

Αυτό δεν θα μπορούσαμε να το επιτρέψουμε ποτέ!

Οι στιγμές που ζούμε είναι καταρχήν στιγμές περίσκεψης για το πώς φτάσαμε ως εδώ. Οι ευθύνες είναι διαχρονικές είναι αναλογικές. Το σίγουρο είναι ότι με την ανοχή μας ιδίως τα τελευταία χρόνια, προστατεύσαμε ένα σύστημα σαθρό και σάπιο, που αναπόφευκτα μας οδηγούσε στο τέλμα. Τώρα, ήρθε η ώρα η χώρα μας και ιδίως η ελληνική οικονομία να μπει στις σωστές βάσεις, να εξυγιανθεί, να απαλλαγεί από όλα όσα τις καταμαρτυρούμε στις κατ’ ιδίαν συζητήσεις μας.

Γιατί η επανεκκίνηση και η αλλαγή δεν μπορούν να γίνουν με υλικά του παρελθόντος, με τις ιδέες, αντιλήψεις και νοοτροπίες που μας οδήγησαν εδώ. Τώρα πρέπει όλοι μας, με ευθύνη και ψυχραιμία να αποφασίσουμε –ακόμα και βιώνοντας τρία επώδυνα οικονομικά χρόνια- ποια Ελλάδα θέλουμε να χτίσουμε, ποια Ελλάδα μας αξίζει, ποια Ελλάδα θέλουμε να κληροδοτήσουμε στις επόμενες γενιές, εν τέλει ποια Ελλάδα θέλουμε να αφήσουμε πίσω μας.

Είναι η ποιο γενναία απόφαση που πρέπει να πάρουμε και με το πιο ακριβό κόστος. Είναι όμως, ή τώρα ή ποτέ!

Κατερίνα Φαρμάκη – Γκέκη

Βουλευτής ΠΑΣΟΚ Νομού Κορινθίας

Διαβάστε περισσότερα
ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ ΑΠΟ ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΦΑΡΜΑΚΗ 3 Μαΐ 2010
1 ΣΧΟΛΙΑ
categories: | | edit post



Μετά τη δημοσίευση ενός πρώτου καταλόγου οργανισμών σε διάφορα υπουργεία, οι οποίοι πρόκειται να καταργηθούν ή να συγχωνευθούν, η βουλευτής ΠΑΣΟΚ του Νομού Κορινθίας, κ.Κατερίνα Φαρμάκη – Γκέκη πήρε την πρωτοβουλία να ζητήσει περισσότερα στοιχεία για το κόστος λειτουργίας των οργανισμών αυτών.

Ειδικότερα, η βουλευτής υποστηρίζοντας την εφαρμογή, όσο το δυνατό πιο γρήγορα, του σχεδιασμού αυτού της κυβέρνησης προκειμένου να περισταλούν οι κρατικές δαπάνες, τονίζει στην ερώτηση της ότι «η ύπαρξη τόσων οργανισμών με τα συνεπαγόμενα λειτουργικά τους έξοδα επιβαρύνουν υπέρμετρα και αναίτια τον κρατικό προϋπολογισμό, δηλαδή τους πολίτες, κάτι που δεν είναι δυνατό να γίνει ανεκτό από την κυβέρνηση σε τόσο χαλεπούς οικονομικά καιρούς» και ζητά στοιχεία:

1ον για τις αρμοδιότητες των οργανισμών αυτών

2ον για το ετήσιο λειτουργικό κόστος των ως άνω οργανισμών συμπεριλαμβανομένης της μισθοδοσίας των υπαλλήλων τους και των αμοιβών του προεδρείου και των μελών του Δ.Σ. και

3ον για τον αριθμό των υπαλλήλων που απασχολεί κάθε ένας από τους ως άνω οργανισμούς και με βάση ποια σχέση εργασίας (πχ.σύμβαση έργου, αορίστου χρόνου, μετάταξη ή απόσπαση δημοσίων υπαλλήλων

Η ερώτηση της κυρίας βουλευτού απευθύνεται προς τα υπουργεία Οικονομίας, Οικονομικών, Εργασίας, ΥΕΘΑ, Εξωτερικών, Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Δικαιοσύνης και Εσωτερικών. Από τις απαντήσεις τους δε, αναμένεται να βγουν χρήσιμα -και κρίσιμα- συμπεράσματα.

Από το Γραφείο Τύπου

της βουλευτού Ν.Κορινθίας, Κατερίνας Φαρμάκη - Γκέκη

Διαβάστε περισσότερα
ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ ΑΠΟ ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΦΑΡΜΑΚΗ
0 ΣΧΟΛΙΑ
categories: | | edit post

ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ

ΑΡΧΕΙΟ ΑΝΑΡΤΗΣΕΩΝ