- banner1


Ομιλία στην Ολομέλεια του Κοινοβουλίου πραγματοποίησε η Βουλευτής Κορινθίας Κατερίνα Φαρμάκη, στα πλαίσια της συζήτησης του νομοσχεδίου σχετικά με την απλοποίηση της περιβαλλοντικής αδειοδότησης για διάφορα έργα και δραστηριότητες, αλλά και για την ρύθμιση των αυθαιρέτων.

Η Βουλευτής αναφέρθηκε ιδιαίτερα στη υφιστάμενη μελετοκεντρική διαδικασία περιβαλλοντικής αδειοδότησης, η οποία είναι εξαιρετικά χρονοβόρα και γραφειοκρατική, με πληθώρα γνωμοδοτήσεων και συνυπογραφών ακόμα και για απλές και ανώδυνες για το περιβάλλον δραστηριότητες. Το σημαντικότερο όμως, όπως τόνισε, είναι ότι η παρούσα διαδικασία δεν διασφαλίζει την προστασία του περιβάλλοντος, αλλά αντίθετα δημιουργεί πολλά προβλήματα στον κρατικό μηχανισμό και την επιχειρηματική πρωτοβουλία με τελικό αποδέκτη την ίδια την ανάπτυξη της χώρας. Για τον λόγο αυτό, συμπλήρωσε η κα Φαρμάκη, από εδώ και στο εξής έργα και δραστηριότητες που έχουν μόνο τοπικές επιπτώσεις στο περιβάλλον, για παράδειγμα μια μικρή ξενοδοχειακή μονάδα, ή μια μικρή βιοτεχνία δεν θα απαιτείται πλέον μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων, παρά μόνο πρότυποι περιβαλλοντικοί όροι.

Παράλληλα, η Βουλευτής, αναφέρθηκε στην ρύθμιση για τα αυθαίρετα επισημαίνοντας ότι η αναστολή των κατεδαφίσεων των αυθαιρέτων για 30 χρόνια δεν πρέπει να αντιμετωπιστεί μόνο ως ένα μέτρο εισπρακτικού χαρακτήρα, αλλά αντίθετα πρέπει η ρύθμιση αυτή να θεσπίζει ένα νέο πλαίσιο που να αποτρέπει μελλοντικά την δημιουργία νέας γενιάς αυθαιρέτων. Για να αντιμετωπιστεί όμως στο σύνολό του το φαινόμενο αυτό θα πρέπει να ακολουθήσουν και άλλες νομοθετικές και πολιτικές δράσεις, όπως η επίσπευση του χωροταξικού και πολεοδομικού σχεδιασμού, ώστε να εκτονωθεί με νόμιμο τρόπο η οικιστική πίεση, καθώς και η κύρωση των δασικών χαρτών και η ολοκλήρωση του κτηματολογίου, τα οποία όπως τόνισε, αποτελούν πολύτιμα εργαλεία στην καταπολέμηση της αυθαιρεσίας.

Κατερίνα Φαρμάκη – Γκέκη
Βουλευτής ΠΑΣΟΚ Νομού Κορινθίας


Bookmark and Share


ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ ΑΠΟ ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΦΑΡΜΑΚΗ 6 Σεπ 2011
categories: | edit post

0 ΣΧΟΛΙΑ

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ αφήστε το σχόλιό σας. Ο διάλογος με την κοινωνία αποτελεί βασική αρχή της πολιτικής μου δράσης.
Για λόγους αποφυγής σχολίων με απρεπές περιεχόμενο, οι διαχειριστές θα εγκρίνουν τα σχόλια.
Ευχαριστώ

ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ

ΑΡΧΕΙΟ ΑΝΑΡΤΗΣΕΩΝ