- banner1


Η πληροφορία ότι το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής σκοπεύει να απαγορεύσει καθολικά τη δόμηση στις εκτός σχεδίου περιοχές με Προεδρικό Διάταγμα ενεργοποίησε την βουλευτή Κορινθίας κα Κατερίνα Φαρμάκη, η οποία μαζί με 34 άλλους συναδέλφους της από το ΠΑΣΟΚ, έκαναν παρέμβαση στον Υπουργό ΠΕΚΑ κο Παπακωνσταντίνου και στον Αναπληρωτή Υπουργό ΠΕΚΑ κο Σηφουνάκη με κοινή επιστολή τους.

Η επιστολή αυτή, εκφράζει την ένσταση των υπογραφόντων βουλευτών τόσο για την έλλειψη διαβούλευσης μίας τέτοιας πρότασης, όσο και για τον αιφνιδιασμό των τοπικών κοινωνιών. Οι βουλευτούν ζητούν ευθέως να αποσυρθεί το Προεδρικό Διάταγμα, το οποίο φημολογείται ότι απαγορεύει καθολικά τη δόμηση σε εκτός σχεδίου περιοχές. Ζητούν οι όποιες ρυθμίσεις να εισαχθούν με νομοθετική διάταξη, ώστε να τοποθετηθούν όλοι οι βουλευτές πάνω στο σοβαρό αυτό ζήτημα.

Η Κατερίνα Φαρμάκη, μαζί με τους συναδέλφους της, επισημαίνει ότι η αδυναμία της Πολιτείας αφενός να ελέγξει την αυθαίρετη δόμηση και αφετέρου να προχωρήσει, για δεκαετίες -λόγω μιας απαράδεκτης γραφειοκρατίας- σε πολεοδόμηση περιοχών για να εκτονωθούν οι πιεστικές οικιστικές ανάγκες, δεν πρέπει να πλήξει τους πολίτες και να απαξιώσει κι άλλο την περιουσία τους.

Ιδίως σήμερα, που η κρίση έχει οδηγήσει πολλούς συμπολίτες μας σε απόγνωση, το ενδεχόμενο να απαξιωθεί πλήρως και μόνιμα η περιουσία τους αποτελεί μια μεγάλη αδικία. Και όχι μόνο αυτό! Παράλληλα, δίνεται ένα ακόμα χτύπημα στον ήδη πληττόμενο κλάδο της οικοδομής, η πτώση του οποίου έχει προκαλέσει ένα ντόμινο αρνητικών αποτελεσμάτων για την εθνική μας οικονομία.

Μετά την αποστολή της συγκεκριμένης επίσημης επιστολής, η κα Φαρμάκη προτίθεται να συναντηθεί άμεσα με τον κο Σηφουνάκη -στο πλαίσιο της γενικότερης συνεργασίας τους καθώς είναι εισηγήτρια του ΚΤΕ Περιβάλλοντος. Η κα Φαρμάκη σκοπεύει να συζητήσει το συγκεκριμένο θέμα και να εκφράσει τις προσωπικές της απόψεις και τα επιχειρήματά της γιατί η δόμηση στις συγκεκριμένες περιοχές πρέπει να επιτρέπεται υπό προϋποθέσεις και όχι να απαγορευθεί πλήρως για όλους τους ιδιοκτήτες εκτάσεων σε αυτές.


Bookmark and Share


ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ ΑΠΟ ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΦΑΡΜΑΚΗ 11 Ιαν 2012
categories: | edit post

0 ΣΧΟΛΙΑ

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ αφήστε το σχόλιό σας. Ο διάλογος με την κοινωνία αποτελεί βασική αρχή της πολιτικής μου δράσης.
Για λόγους αποφυγής σχολίων με απρεπές περιεχόμενο, οι διαχειριστές θα εγκρίνουν τα σχόλια.
Ευχαριστώ

ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ

ΑΡΧΕΙΟ ΑΝΑΡΤΗΣΕΩΝ