- banner1


Το ζήτημα του ιδιοκτησιακού καθεστώτος της Περιφερειακής αγοράς Λεχαίου ξεκαθαρίζει και πλέον δρομολογούνται οι ενέργειες από τους εμπλεκόμενους φορείς προκειμένου να αποδοθεί στην Αγροτική Τράπεζα Ελλάδος. Σε επικοινωνία που είχε η βουλευτής κα. Κατερίνα Φαρμάκη με την Διοίκηση της ΑΤΕ, πληροφορήθηκε ότι διαμορφώνεται το σχέδιο της Κοινής Υπουργικής Απόφασης, με την οποία θα ολοκληρωθεί η μεταβίβαση του χώρου και των υποδομών της Περιφερειακής Αγοράς στο νόμιμο δικαιούχο, βάσει των διατάξεων της παρ.13 του άρθρου 4 του ν.2732/99.
Η εξέλιξη αυτή μόνο θετικά μπορεί να αξιολογηθεί, καθώς μέσα στην αρνητική αυτή οικονομική συγκυρία, προσφέρεται μια νέα αναπτυξιακή προοπτική για τον νομό μας. Κατόπιν πολλών και επίπονων προσπαθειών ξεκαθαρίζει το ιδιοκτησιακό καθεστώς της Περιφερειακής Αγοράς Λεχαίου, βάζοντας τέλος σε μια κατάσταση στασιμότητας και υποβάθμισης, που λειτουργούσε εις βάρος της τοπικής κοινωνίας.
Η αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας της χώρας μας, αποτελεί βασική προτεραιότητα της οικονομικής μας πολιτικής. Δεν μπορούμε να αφήνουμε άλλο την περιουσία του ελληνικού δημοσίου και κατ’ επέκταση του ελληνικού λαού αναξιοποίητη, εξαιτίας γραφειοκρατικών και νομικών κολλημάτων. Η οικονομική συγκυρία που βιώνουμε δεν αφήνει άλλα περιθώρια καθυστερήσεων και ολιγωριών. Η δημόσια περιουσία μπορεί και πρέπει να δώσει μια νέα ώθηση στην δοκιμαζόμενη ελληνική οικονομία.
Προσωπικά, θα ήθελα να εκφράσω την έντονη ικανοποίησή μου για την συγκεκριμένη εξέλιξη. Ως εκπρόσωπος του νομού Κορινθίας τους τελευταίους 19 μήνες είχα επανειλημμένα θέσει το ζήτημα στο ελληνικό κοινοβούλιο, πιέζοντας προς τη συγκεκριμένη κατεύθυνση και την επίλυση του τόσο σημαντικού προβλήματος του ιδιοκτησιακού καθεστώτος.
Το επόμενο στοίχημα πλέον είναι να υπάρξει ένας συγκεκριμένος σχεδιασμός για την κατάλληλη αξιοποίηση προς όφελος των πολιτών και της κοινωνίας.


Κατερίνα Φαρμάκη – Γκέκη
Βουλευτής ΠΑΣΟΚ Ν.Κορινθίας


Bookmark and Share


ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ ΑΠΟ ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΦΑΡΜΑΚΗ 5 Μαΐ 2011
categories: | edit post

0 ΣΧΟΛΙΑ

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ αφήστε το σχόλιό σας. Ο διάλογος με την κοινωνία αποτελεί βασική αρχή της πολιτικής μου δράσης.
Για λόγους αποφυγής σχολίων με απρεπές περιεχόμενο, οι διαχειριστές θα εγκρίνουν τα σχόλια.
Ευχαριστώ

ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ

ΑΡΧΕΙΟ ΑΝΑΡΤΗΣΕΩΝ