- banner1Συνεχίζει τον κύκλο των επαφών της με θεσμικούς παράγοντες του Νομού Κορινθίας, η βουλευτής ΠΑΣΟΚ του νομού μας,  Αικατερίνη Φαρμάκη – Γκέκη.

Μετά από αίτημα της, η κυρία Φαρμάκη – Γκέκη είχε συνάντηση με τον Δήμαρχο Σικυωνίων, κύριο Τσουλούφα και τον Λιμενάρχη Κιάτου κύριο Θελερίτη, παρουσία των Αντιδημαρχών κ.κ. Πάνου, Μουρίκη και Ζαχαρία,  από τους οποίους και ενημερώθηκε για όλα τα σημαντικά ζητήματα της περιοχής, ενώ συζητήθηκε και η διαδικασία συντονισμού δράσεων για την επίλυση τους.

Η κ. Φαρμάκη – Γκέκη, αφού ευχαρίστησε τον κ.Δήμαρχο, που αποδέχθηκε την πρόταση της καθώς και όλους τους παριστάμενους, αναφέρθηκε στα χρονίζοντα προβλήματα της περιοχής τα οποία της είναι γνωστά και από την πολυετή θητεία της ως Νομαρχιακής Συμβούλου.

Κατά τη διάρκεια της  συζήτησης, ο Δήμαρχος Σικυωνίων έθεσε τα εξής ζητήματα:

1.    ανάδειξη, στερέωση, αποκάλυψη του Αρχαίου Θεάτρου και της αγοράς του Σταδίου καθώς και την ανάπλαση του περιβάλλοντος χώρου

2.    την εξασφάλιση χρηματοδότησης για την ανάπλαση του νεοκλασικού κτιρίου του Τσίλερ

3.    την κατασκευή Πολιτιστικού Πολυκέντρου και την αναπαλαίωση των αποθηκών ΑΣΟ

4.    την στελέχωση με ιατρικο-νοσηλευτικό προσωπικό του Κέντρου Υγείας Κιάτου και των Αγροτικών Ιατρείων

5.    την προώθηση έργων για την προστασία των παραλιακών οικιστικών περιοχών από την διάβρωση

6.    την προστασία του Κορινθιακού Κόλπου

7.    την ολοκλήρωση των γραφειοκρατικών διαδικασιών για την έναρξη των εργασιών του σημαντικού αρδευτικού έργου του Φράγματος του Ασωπού

8.    την εξασφάλιση της χρηματοδότησης για την κατασκευή Αθλητικού Κέντρου με προδιαγραφές και για την άθληση ΑΜΕΑ

9.    την κατασκευή Κέντρου Διαλογής Ανακυκλώσιμων Υλικών στο Νομό

10.    την εξέταση των δυνατοτήτων για την ίδρυση Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου

11.    την άμεση υλοποίηση του αγροτικού προγράμματος «Αλέξανδρος Μπαλτατζής»

12.    την απόδοση στην Τοπική Αυτοδιοίκηση της παλιάς σιδηροδρομικής γραμμής από Κόρινθο έως Κιάτο

13.    την αποσυμφόρηση του οδικού άξονα από την Σωληνουργεία Κορίνθου έως το Κιάτο από τις μεγάλες νταλίκες που αποφεύγουν τα διόδια προς Πάτρα

14.    την κατασκευή παράπλευρων έργων στο πλαίσιο της Ν.Ε.Ο. Κορίνθου- Πατρών προκειμένου να μην εγκλωβιστούν εκατοντάδες ιδιοκτησίες που δεν έχουν πρόσβαση σε δρόμους

15.    τη διατήρηση του πρακτορείου ΔΕΗ Κιάτου, που εξυπηρετεί πάνω από 30.000 κατοίκους των Δήμων Σικυωνίων, Βέλου και Στυμφαλίας.

Η κυρία Φαρμάκη – Γκέκη διαβεβαίωσε τους παριστάμενους για την πρόθεση της να προχωρήσει άμεσα σε επαφές, προκειμένου να προωθήσει τα σημαντικά θέματα που συζητήθηκαν διεξοδικά.

Τέλος, η κυρία Φαρμάκη – Γκέκη τόνισε τις μεγάλες αναπτυξιακές δυνατότητες του Νομού Κορινθίας, αλλά και τα συσσωρευμένα προβλήματα των τελευταίων ετών, ενώ μετέφερε το στίγμα της νέας κυβέρνησης για την προαγωγή της πράσινης ανάπτυξης και της πράσινης οικονομίας και δεσμεύτηκε για την ανάληψη και υποστήριξη σχετικών πρωτοβουλιών σε συνεργασία με την Τοπική Αυτοδιοίκηση.


Από το Γραφείο Τύπου

Bookmark and Share


ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ ΑΠΟ ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΦΑΡΜΑΚΗ 14 Δεκ 2009
categories: | edit post

0 ΣΧΟΛΙΑ

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ αφήστε το σχόλιό σας. Ο διάλογος με την κοινωνία αποτελεί βασική αρχή της πολιτικής μου δράσης.
Για λόγους αποφυγής σχολίων με απρεπές περιεχόμενο, οι διαχειριστές θα εγκρίνουν τα σχόλια.
Ευχαριστώ

ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ

ΑΡΧΕΙΟ ΑΝΑΡΤΗΣΕΩΝ