- banner1


Η κα. Βουλευτής μόλις ενημερώθηκε από το Σύλλογο Γονέων με Τρία παιδιά Νομού Κορινθίας, κατέθεσε άμεσα στη Βουλή αναφορά προς τον Υπουργό Οικονομικών κ.Γ.Παπακωνσταντίνου ζητώντας να αποσαφηνιστούν οι προθέσεις του Υπουργείου σχετικά με την θέσπιση εισοδηματικών κριτηρίων για την καταβολή των επιδομάτων σε οικογένειες με τρία παιδία.
Όλοι αναγνωρίζουμε τη συμβολή των οικογενειών με τρία παιδιά στο οξύ δημογραφικό πρόβλημα που αντιμετωπίζει η χώρα μας, καθώς και στη στήριξη του θεσμού της οικογένειας. Η χορήγηση των επιδομάτων αυτών κινείται προς την κατεύθυνση αυτή, της τόνωσης των γεννήσεων και αποτελούν μια οικονομική ανακούφιση προς τις πολυμελείς οικογένειες που το έχουν ανάγκη.
Σαφώς είναι αναγκαιότητα η στήριξη των οικογενειών αυτών, το 32% των οποίων, σύμφωνα με στοιχεία της Ομοσπονδίας Πολυμελών Οικογενειών με Τρία Τέκνα Ελλάδος, ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας. Δεδομένου όμως των δύσκολων οικονομικών συγκυριών και της επίπονης πορείας της χώρα μας για οικονομική ανάταση, στην οποία συμβάλλουμε όλοι, το Υπουργείο πρέπει να προχωρήσει σε δίκαιη θέσπιση εισοδηματικών κριτηρίων προκειμένου να συνεχίσουν να λαμβάνουν επιδόματα οι οικογένειες που τα έχουν ανάγκη, ώστε να βοηθηθεί και να στηριχθεί ο πολύ σημαντικός πυλώνας του ελληνικού κοινωνικού ιστού, η τρίτεκνη οικογένεια.

Κατερίνα Φαρμάκη – Γκέκη
Βουλευτής ΠΑΣΟΚ Ν.Κορινθίας


Bookmark and Share


ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ ΑΠΟ ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΦΑΡΜΑΚΗ 14 Δεκ 2010
categories: | edit post

0 ΣΧΟΛΙΑ

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ αφήστε το σχόλιό σας. Ο διάλογος με την κοινωνία αποτελεί βασική αρχή της πολιτικής μου δράσης.
Για λόγους αποφυγής σχολίων με απρεπές περιεχόμενο, οι διαχειριστές θα εγκρίνουν τα σχόλια.
Ευχαριστώ

ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ

ΑΡΧΕΙΟ ΑΝΑΡΤΗΣΕΩΝ