- banner1



Η Βουλευτής κα. Κατερίνα Φαρμάκη παρέστη σήμερα στην ετήσια εκδήλωση του Ευθυμείου Κέντρου για τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας των Ατόμων με Αναπηρία. Το Διοικητικό Συμβούλιο του Ιδρύματος και οι γονείς των παιδιών, δια στόματος της Προέδρου του Κέντρου κας. Αργυρής Νικολοπούλου, ευχαρίστησαν και τίμησαν την κα. Βουλευτή για την αγαστή στήριξή της προς το Ίδρυμα, ανακηρύσσοντας την επίτιμο μέλος του Κέντρου.
Η κα. Βουλευτής επ’ευκαιρία της εκδήλωσης δήλωσε τα εξής:
«Είναι ξεχωριστή χαρά για μένα να βρίσκομαι σήμερα εδώ μαζί σας, με την ευκαιρία της εκδήλωσης αυτής, για τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας των Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες.
Η σημερινή μέρα συνιστά μια ευκαιρία για να προβάλλουμε την ουσιαστική πλευρά μιας πραγματικότητας: Αυτής που τονίζει τις δεξιότητες, τα ταλέντα, τις ικανότητες και πάνω απ’ όλα την ψυχική δύναμη των συνανθρώπων μας με αναπηρία, αρετές τις οποίες καλλιεργεί και προστατεύει το Ευθύμιο Ίδρυμα στην προσπάθεια που καταβάλλει να τους βοηθήσει έμπρακτα και αληθινά.
Τα άτομα με ειδικές ανάγκες δεν έχουν ανάγκη την προσοχή μας μια ημέρα το χρόνο, αλλά διαχρονικά, συστηματικά και ουσιαστικά. Μας χρειάζονται δίπλα τους ως φίλους, ως συνεργάτες, συνοδοιπόρους.
Τα τελευταία χρόνια έχουν γίνει σημαντικά βήματα προόδου αναφορικά με την εκπαίδευση, την πρόνοια, την επαγγελματική αποκατάσταση των ΑΜΕΑ αλλά υπάρχουν πολλά που πρέπει και μπορούν να γίνουν. Χρειάζεται μια πολιτική με ισχυρή βούληση και έντονη ανθρωπιά για να κάνουμε τα απαραίτητα βήματα, ώστε ως κοινωνία και ως πολιτεία να αισθανόμαστε ικανοποιημένοι για το επίπεδο αξιοπρεπούς διαβίωσης που μπορούμε να διασφαλίσουμε στα άτομα με ειδικές ανάγκες.
Και στο σημείο αυτό θέλω να αναφέρω το σημαντικό έργο, το οποίο επιτελείται στο Ευθύμιο. Το έργο του Ιδρύματος αναγνωρίζεται και από το Υπουργείο Υγείας, το οποίο έχει πιστοποιήσει το Ίδρυμα ως φορέα κοινωνικής πρόνοιας που προσφέρει σημαντικές υπηρεσίες στα ιδιαίτερα αυτά παιδία όχι μόνο στην Κορινθία, αλλά και σε όμορους Νομούς, όχι πάντοτε χωρίς δυσκολίες. Για κάποιους που λειτουργούν με τις παρωπίδες της γραφειοκρατίας το έργο και ο κοινωνικός ρόλος του Ιδρύματος δεν γίνονται πάντα κατανοητά.
Εγώ προσωπικά που έχω δει το έργο και τις εγκαταστάσεις του Ιδρύματος στάθηκα και στέκομαι δίπλα στην προσπάθεια που κάνετε. Για μένα αυτό αποτελεί υποχρέωση προς το Ίδρυμα, τους γονείς και τα ίδια τα παιδιά και η τιμή που μου κάνατε σήμερα με γεμίζει χαρά, αλλά και μεγαλύτερη ευθύνη.
Και πιστεύω ακράδαντα ότι και η Στέγη του Ιδρύματος, μια δομή που χτίστηκε από ευγενείς δωρεές και δεν στοίχησε τίποτα στο κράτος, αλλά μπορεί να προσφέρει πολλά, θα μπορέσει να λειτουργήσει σύντομα με την ένταξή της στο πρόγραμμα ΤΕΠΑΝΑΔ. Να προσληφθεί το προσωπικό που χρειάζεται και να μπορέσει να φιλοξενήσει 18 παιδία που έχουν ανάγκη.
Όπως ξεπεράσαμε μαζί τα παλιά προβλήματα, θα ξεπεράσουμε και τη δυσκολία αυτή. Είμαι απόλυτα σίγουρη ότι με την ενεργή συμμετοχή όλων μας –όπως και η σημερινή μας παρουσία δείχνει- θα αποδείξουμε ότι μπορούμε με συγκεκριμένες πολιτικές να υπερκεράσουμε όλες τις δυσκολίες και τα εμπόδια που θα παρουσιαστούν και τα άτομα με ειδικές ανάγκες να βρίσκονται στο επίκεντρο μιας νέας κοινωνικής πολιτικής, την οποία καλούμαστε να εφαρμόσουμε με αίσθημα ευθύνης προς ολόκληρη την κοινωνία.
Θέλω ξανά να σας ευχαριστήσω μέσα από την καρδία μου για την τιμή μου κάνατε σήμερα, και θέλω να σας διαβεβαιώσω, ότι θα βρίσκομαι πάντα δίπλα σας αρωγός στο έργο και τις προσπάθειές σας, γιατί αξίζει να βλέπουμε όλοι τη ζωή με χαμόγελο και αξιοπρέπεια.»


Κατερίνα Φαρμάκη – Γκέκη
Βουλευτής ΠΑΣΟΚ Ν.Κορινθίας


Bookmark and Share


ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ ΑΠΟ ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΦΑΡΜΑΚΗ 3 Δεκ 2010
categories: | edit post

0 ΣΧΟΛΙΑ

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ αφήστε το σχόλιό σας. Ο διάλογος με την κοινωνία αποτελεί βασική αρχή της πολιτικής μου δράσης.
Για λόγους αποφυγής σχολίων με απρεπές περιεχόμενο, οι διαχειριστές θα εγκρίνουν τα σχόλια.
Ευχαριστώ

ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ

ΑΡΧΕΙΟ ΑΝΑΡΤΗΣΕΩΝ