- banner1


Ο Υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη κ.Εμ.Όθωνας απαντώντας εχθές σε επίκαιρη ερώτηση στη Βουλή, αποσαφήνισε το πλαίσιο της ενσωμάτωσης της υπηρεσίας της Αγροφυλακής στη Δασική Υπηρεσία, που προβλέπει το νέο σχέδιο νόμου του Υπουργείου, υλοποιώντας την δέσμευση της Κυβέρνησης για επανίδρυση μιας Υπηρεσίας που ουσιαστικά δεν λειτουργούσε.
Σε μια περίοδο μεγάλης δημοσιονομικής δυσπραγίας, όπου το κράτος δεν έχει την πολυτέλεια να αφήνει ανεκμετάλλευτο προσωπικό, η ρύθμιση αυτή έρχεται να αξιοποιήσει διαθέσιμο ανθρώπινο δυναμικό, το οποίο χωρίς εξοπλισμό και χωρίς σαφείς αρμοδιότητες δεν μπορούσε να προσφέρει στο κοινωνικό σύνολο.
Ειδικότερα ο Υφυπουργός ανέφερε ότι στη συγκεκριμένη διάταξη προβλέπεται η μετάταξη του προσωπικού της Αγροφυλακής στο σύνολό του με απόλυτο σεβασμό στα συνταγματικά οριζόμενα ως δικαιώματα του μόνιμου προσωπικού του δημόσιου τομέα στις αντίστοιχες δασικές υπηρεσίες του τόπου που σήμερα υπηρετούν, όπου συνιστώνται αντίστοιχες οργανικές θέσεις ανάλογα με τα προσόντα και τον αριθμό των σήμερα υπηρετούντων στελεχών της Αγροφυλακής.
Με τον τρόπο αυτό συγκροτείται και εντός των υπηρεσιών των Δασαρχείων ένας ενιαίος μηχανισμός προστασίας και ελέγχου των δασικών οικοσυστημάτων και του φυσικού και αγροτικού περιβάλλοντος. Εκτός δηλαδή από το προσωπικό μεταφέρεται και η αντίστοιχη αρμοδιότητα στις κατά τόπους δασικές υπηρεσίες.
Τα οφέλη από την όλη διαδικασία επανασύστασης της Αγροφυλακής είναι πολλαπλά: Κατ’ αρχήν εξασφαλίζεται ένας καλύτερος συντονισμός και ένας αποτελεσματικότερος έλεγχος της άσκησης των συγκεκριμένων αρμοδιοτήτων στα πλαίσια μίας ενιαίας υπηρεσίας που ούτως ή αλλιώς έχει την ευθύνη για ζητήματα που αφορούν το φυσικό αγροτικό περιβάλλον και τα δάση. Παράλληλα επιτυγχάνεται και ένα μεγάλο δημοσιονομικό όφελος, καθώς αξιοποιείται ανθρώπινο δυναμικό του δημοσίου –πρακτικά ανενεργό- σε μια υπηρεσία που έχει ανάγκη προσωπικό, για να επιτελέσει ορθότερα το έργο της και ταυτόχρονα προστατεύονται οι άνθρωποι που υπηρετούν στην Αγροφυλακή, οι οποίοι είχαν γίνει αντικείμενο μιας πολύ συγκεκριμένης και εμφανούς πολιτικής εκμετάλλευσης.

Κατερίνα Φαρμάκη – Γκέκη
Βουλευτής ΠΑΣΟΚ Ν.Κορινθίας


Bookmark and Share


ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ ΑΠΟ ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΦΑΡΜΑΚΗ 7 Δεκ 2010
categories: | edit post

0 ΣΧΟΛΙΑ

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ αφήστε το σχόλιό σας. Ο διάλογος με την κοινωνία αποτελεί βασική αρχή της πολιτικής μου δράσης.
Για λόγους αποφυγής σχολίων με απρεπές περιεχόμενο, οι διαχειριστές θα εγκρίνουν τα σχόλια.
Ευχαριστώ

ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ

ΑΡΧΕΙΟ ΑΝΑΡΤΗΣΕΩΝ