- banner1


Λύση στο θέμα που είχε δημιουργηθεί με την μη απορρόφηση των επιτυχόντων του διαγωνισμού του ΑΣΕΠ 9Κ/2008 στην Αγροτική Τράπεζα έρχεται να δώσει η κυβέρνηση με σχετική ρύθμιση που εντάχθηκε στο σχέδιο νόμου του Υπουργείου Οικονομικών, το οποίο κατατέθηκε χθες στη Βουλή και θα ψηφιστεί με τη διαδικασία του κατεπείγοντος την επόμενη εβδομάδα.
Οι τρέχουσες οικονομικές συνθήκες, οι οποίες είναι διαφορετικές από τις ισχύουσες κατά το χρόνο προκήρυξης του διαγωνισμού και η σημερινή κατάσταση, στην οποία έχει περιέλθει η Αγροτική Τράπεζα δεν της επιτρέπει να προβεί σε αύξηση προσωπικού. Για το λόγο αυτό το πιστωτικό ίδρυμα δεν είχε προχωρήσει στην πρόσληψη των διοριστέων του μεγαλύτερου μέρους της κατηγορίας ΤΕ και όλης της κατηγορίας ΔΕ. Ο αριθμός των διοριστέων που δεν είχαν απορροφηθεί ανέρχεται στα 700 περίπου άτομα.
Αναζητώντας την καλύτερη δυνατή εναλλακτική λύση, ώστε να δικαιωθούν και οι επιτυχόντες του διαγωνισμού αλλά και να βοηθηθεί το έργων των υπηρεσιών του Δημοσίου που είχαν ανάγκη πρόσθετου προσωπικού, η κυβέρνηση αποφάσισε να απορροφηθεί το προσωπικό αυτό από Υπηρεσίες του ΙΚΑ, οι οποίες είναι υποστελεχωμένες και δεν θα μπορούσαν από το νέο χρόνο να ανταποκριθούν στον αυξημένο όγκο εργασίας, καθώς από 1/1/2011 όλοι οι νεοπροσλαμβανόμενοι δημόσιοι υπάλληλοι θα ασφαλίζονται στο Ταμείο αυτό.
Η κα. Κατερίνα Φαρμάκη επικοινώνησε άμεσα με τον Διευθυντή Προσωπικού της Αγροτικής Τράπεζας, ο οποίος επιβεβαίωσε ότι μετά την κατάθεση του σχεδίου νόμου υπάρχει έντονη κινητικότητα, ώστε να μεταφερθούν οι σχετικοί φάκελοι στο ΙΚΑ και να υπάρξει διευθέτηση του θέματος μέχρι τέλος του χρόνου. Από την πλευρά της η κα. Φαρμάκη δήλωσε ότι η λύση αυτή είναι η πλέον ενδεδειγμένη, για να δικαιωθούν και τα άτομα που έλαβαν μέρος και πέτυχαν στο διαγωνισμό αυτό, αλλά και καλυφθούν και οι αυξημένες ανάγκες του ΙΚΑ σε προσωπικό.
Κατερίνα Φαρμάκη – Γκέκη
Βουλευτής ΠΑΣΟΚ Ν.Κορινθίας


Bookmark and Share


ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ ΑΠΟ ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΦΑΡΜΑΚΗ 10 Δεκ 2010
categories: | edit post

0 ΣΧΟΛΙΑ

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ αφήστε το σχόλιό σας. Ο διάλογος με την κοινωνία αποτελεί βασική αρχή της πολιτικής μου δράσης.
Για λόγους αποφυγής σχολίων με απρεπές περιεχόμενο, οι διαχειριστές θα εγκρίνουν τα σχόλια.
Ευχαριστώ

ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ

ΑΡΧΕΙΟ ΑΝΑΡΤΗΣΕΩΝ