- banner1



Μετά από εύλογες και έντονες διαμαρτυρίες ΑμΕ, η κα. Κατερίνα Φαρμάκη- Γκέκη, βουλευτής ΠΑΣΟΚ Ν.Κορινθίας, ήρθε άμεσα σε επαφή με τη Διοίκηση των Κ.Τ.Ε.Λ., προκειμένου να πληροφορηθεί τους λόγους για τους οποίους η τελευταία αποφάσισε να μην δέχεται πλέον τις κάρτες ελευθέρας των ΑμΕΑ.

Από την επικοινωνία της κας. Βουλευτού με τα συναρμόδια Υπουργεία Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης και των Οικονομικών, προέκυψε ότι εκκρεμεί από πλευράς Υπουργείου Οικονομικών αφενός η καταβολή των ποσών για την έκδοση των συγκεκριμένων καρτών του έτους 2009 και αφετέρου η υπογραφή της σχετικής σύμβασης για το 2010.

Ήδη έχει σταλεί από το Υπουργείο Οικονομικών προς το Υπουργείο Υγείας προς υπογραφή Κοινή Υπουργική Απόφαση για να καθοριστεί προϋπολογισμός ύψους 22.000.000€ που θα αφορά στην κάλυψη των αναγκών μετακίνησης των ΑμΕΑ σε όλα τα μέσα μεταφοράς για όλη την επικράτεια.

Σε ό,τι αφορά δε, τις εκκρεμότητες του 2009, διαπιστώθηκαν υπερβάσεις του αρχικού προϋπολογισμού που δεν μπορούν να καλυφθούν πλέον από τον προϋπολογισμό του τρέχοντος έτους. Για να διαπιστωθεί δε, η ύπαρξη των πλεοναζόντων οφειλών διενεργείται έλεγχος από το Υπουργείο Υγείας, με την ταυτοποίηση του αριθμού των καρτών ΑμΕΑ που εκδόθηκαν ανά νομό και των τιμολογήσεων που έχουν γίνει από τα Κ.Τ.Ε.Λ. .

Η κ.Υφυπουργός Υγείας διαβεβαίωσε την κα Φαρμάκη ότι το θέμα που ανέκυψε θα λυθεί καθώς το υπουργείο βρίσκεται αυτήν την στιγμή σε διαπραγματεύσεις με τη Διοίκηση των Κ.Τ.Ε.Λ., ώστε δεδομένης της δύσκολης οικονομικής κατάστασης της χώρας και του γεγονότος ότι υπάρχει βάσει νόμου η μείωση του 10% στις δημόσιες δαπάνες, να ρυθμιστεί η συγκεκριμένη οφειλή.

Η κα βουλευτής εξέφρασε την ικανοποίηση της για την κινητοποίηση των συναρμόδιων υπουργείων, αλλά και για την δέσμευση της κυβέρνησης να διατηρηθεί το δικαίωμα ελευθέρας κίνησης των ΑμΕΑ. Η κα Φαρμάκη είπε πως στις σημερινές δύσκολες οικονομικές περιστάσεις για την χώρα μας, είναι σημαντικό να ενισχυθούν οι δομές κοινωνικής πρόνοιας, κυρίως προς τους αδύναμους συμπολίτες μας, με τρόπο όμως, ορθολογικό και νόμιμο. Τέλος η κα βουλευτής δήλωσε ότι θα παρακολουθεί το θέμα μέχρι την τελική του διευθέτηση.

Κατερίνα Φαρμάκη – Γκέκη
Βουλευτής ΠΑΣΟΚ Ν.Κορινθίας


Bookmark and Share


ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ ΑΠΟ ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΦΑΡΜΑΚΗ 9 Ιουλ 2010
categories: | edit post

0 ΣΧΟΛΙΑ

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ αφήστε το σχόλιό σας. Ο διάλογος με την κοινωνία αποτελεί βασική αρχή της πολιτικής μου δράσης.
Για λόγους αποφυγής σχολίων με απρεπές περιεχόμενο, οι διαχειριστές θα εγκρίνουν τα σχόλια.
Ευχαριστώ

ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ

ΑΡΧΕΙΟ ΑΝΑΡΤΗΣΕΩΝ