- banner1



Εχθές η υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κ.Κατερίνα Μπατζελή υπέγραψε την σύμβαση με την αναπτυξιακή εταιρία του Νομού Κορινθίας για την υλοποίηση των τοπικών προγραμμάτων LEADER.

Οι συμβάσεις συνολικού ύψους σχεδόν 32 εκατομμυρίων Ευρώ αφορούν την υλοποίηση τοπικών προγραμμάτων LEADER, στο πλαίσιο του Άξονα 4 του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης της Ελλάδας 2007 – 2013. Ειδικότερα η εφαρμογή του τοπικού προγράμματος LEADER για τους Νομούς Κορινθίας, Αρκαδίας και Αργολίδας αφορά 27 Δήμους και Κοινότητες και αφορά στην υλοποίηση έργων και δράσεων συνολικού προϋπολογισμού 9.915.500 € και εγκεκριμένης Δημόσιας Δαπάνης (Κοινοτική και Εθνική Επιχορήγηση) ύψους 6.750.000 €.

Το πρόγραμμα έχει τίτλο «24 Αρχαίοι και Ιστορικοί Τόποι – Πόλοι Ανάπτυξης της Υπαίθρου της Βόρειας Πελοποννήσου» και στοχεύει στην ενίσχυση ιδιωτικών και δημοσίων έργων, δράσεων και συνεργασιών, για την αξιοποίηση του πλούσιου αποθέματος των φυσικών και πολιτιστικών πόρων της περιοχής, την εξασφάλιση προστιθέμενης αξίας των τοπικών αγροτικών προϊόντων ποιότητας και τη δημιουργία υποδομών και προϋποθέσεων ανάπτυξης νέων τουριστικών δραστηριοτήτων, το θεματικό περιεχόμενο των οποίων ταιριάζει με τη φυσιογνωμία και τις διακριτές ιδιαιτερότητες της περιοχής.

Την υλοποίηση του συγκεκριμένου προγράμματος έχει αναλάβει η Αναπτυξιακή Βορείου Πελοποννήσου – Αναπτυξιακή ανώνυμη εταιρία και πληροφορίες μπορούν να αναζητηθούν μέσω της ιστοσελίδας www.anvope.gr.

Θεωρώ ότι η κοινοτική πρωτοβουλία LEADER, που έχει ως βασικό σκοπό την βελτίωση της ποιότητας ζωής των κατοίκων της υπαίθρου μέσα από μια συνεχή διαδικασία ανάπτυξης, τίθεται από την πλευρά της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, στο πλαίσιο ενός νέου σχεδιασμού του αγροτικού μοντέλου ανάπτυξης στην Χώρα μας.

Πιστεύω ότι ο εκσυγχρονισμός των υποδομών της περιφέρειας, που επιτυγχάνεται, μπορεί και να συγκρατήσει τον πληθυσμό στην ύπαιθρο και να εξομαλύνει τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι αγρότες, αλλά και να συμβάλλει αποφασιστικά στην οικονομική και κοινωνικής συνοχή, την αύξηση της απασχόλησης και στην προστασία του περιβάλλοντος, που έχει ανάγκη η ελληνική Περιφέρεια.

Κατερίνα Φαρμάκη – Γκέκη
Βουλευτής ΠΑΣΟΚ Ν.Κορινθίας


Bookmark and Share


ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ ΑΠΟ ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΦΑΡΜΑΚΗ 28 Ιουλ 2010
categories: | edit post

0 ΣΧΟΛΙΑ

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ αφήστε το σχόλιό σας. Ο διάλογος με την κοινωνία αποτελεί βασική αρχή της πολιτικής μου δράσης.
Για λόγους αποφυγής σχολίων με απρεπές περιεχόμενο, οι διαχειριστές θα εγκρίνουν τα σχόλια.
Ευχαριστώ

ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ

ΑΡΧΕΙΟ ΑΝΑΡΤΗΣΕΩΝ