- banner1



Πρόσφατα, οι πολίτες άκουσαν τον Αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης κ.Θεόδωρο Πάγκαλο, να αποκαλύπτει σε πρωϊνή τηλεοπτική εκπομπή το θράσος ορισμένων, που επί πεντέμισι χρόνια πίστευαν ότι μπορούσαν να χρησιμοποιούν ανενόχλητοι και ατιμώρητοι το κράτος ως λάφυρο ή ακόμα και ως προσωπικό φέουδο, εκμεταλλευόμενοι την αγωνία νέων ανθρώπων για δουλειά.
Και θύμωσαν βλέποντας το πόσο αμετανόητοι είναι οι άνθρωποι αυτοί, που σήμερα, υπό το φως των αποκαλύψεων, αντιπαραθέτουν στα αδιάσειστα στοιχεία, επιχειρήματα καφενείου, δικαιολογίες προσχηματικές και φαιδρές λασπολογίες προκειμένου να «θολώσουν τα νερά» και να δικαιολογήσουν τα αδικαιολόγητα.
Η αλήθεια όμως είναι μία και αφοπλιστική: Μια προκήρυξη που διήρκεσε ένα Σαββατοκύριακο του Αυγούστου του 2009, οδήγησε στην πρόσληψη 269 κομματικά ημετέρων στην «Αγρογή ΑΕ» χωρίς καμία διαφανή διαδικασία και αξιοκρατικά κριτήρια. Πρόσχημα ήταν η πρόσληψη εξειδικευμένου προσωπικού για την ολοκλήρωση της διαδικασίας της ψηφιοποίησης των αγροτεμαχίων για το ολοκληρωμένο σύστημα διαχείρισης των ενισχύσεων, όπου φυσικά γυμναστές, φιλόλογοι, ναυπηγοί, μακιγιέρ, κοσμετολόγοι κλπ ήταν πολύ χρήσιμες και σχετικές ειδικότητες για να ολοκληρωθεί η εξειδικευμένη αυτή εργασία! Με τον τρόπο αυτό το κόστος λειτουργίας της Αγρογής ΑΕ εκτοξεύτηκε από τις 450.000 € στα 9.500.000 € και μάλιστα την ώρα που η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας που έπνεε τότε τα λοίσθια, γνώριζε πολύ καλά ότι η χώρα όδευε στην χρεοκοπία….
Θα μπορούσε να ειπωθεί ότι οι προσλήψεις στην Αγρογή ΑΕ, αποτελούν χαρακτηριστικό παράδειγμα για το πώς έφτασε η χώρα μας στο χείλος της καταστροφής: με τις πελατειακές σχέσεις, το βόλεμα στο δημόσιο, την αναξιοκρατία, την διασπάθιση του δημοσίου χρήματος, την ανοχή στην αυθαιρεσία των ημετέρων, την παροχή κακών υπηρεσιών στους πολίτες από ένα αναποτελεσματικό και αδιάφορο δημόσιο και την ανεργία νέων πτυχιούχων που βλέπουν απογοητευμένοι στη θέση τους να διορίζεται, κυριολεκτικά από το παράθυρο, ο καθείς άσχετος με μπάρμπα στην Κορώνη!
Και είναι πράγματι, σοκαριστικό το μέγεθος της κακοδιοίκησης του δημοσίου και το όργιο της σπατάλης των χρημάτων των πολιτών, που πραγματοποιήθηκε τα περασμένα χρόνια, σε σημείο που διευθύνοντες σύμβουλοι έδιναν χιλιάδες ευρώ μπόνους στον εαυτό τους για την ήδη καλοπληρωμένη άσκηση των καθηκόντων τους, όπου 150 κινητά τηλέφωνα που χρεώνονται στον υπουργό όφειλαν σε εταιρίες κινητής τηλεφωνίας 20 εκατ.ευρώ, όπου το αγροτικό κανάλι πλήρωνε εξαφανισμένους υπαλλήλους, όπου χάνονταν όλως περιέργως φάκελοι με ύποπτα κονδύλια, και ο κατάλογος δεν έχει τέλος! Αυτό ήταν το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, και είναι αυτονόητο ότι μέσα από αυτό το φαύλο καθεστώς, οι αγροτικές πολιτικές που εκπονούνταν ήταν εξίσου φαύλες και υπονομευτικές για το μέλλον των αγροτών.
Το λιγότερο που θα μπορούσε να περιμένει κανείς είναι οι υπαίτιοι αυτής της κατάστασης να συναισθανθούν τις ευθύνες τους και να καταδικάσουν τις πρακτικές του παρελθόντος. Αντίθετα, βλέπουμε ένα πρόσωπο αμετανόητο, θρασύ, κυνικό και γι’ αυτό απεχθές!
Όμως, όσο και αν ορισμένοι αναπολούν το παρελθόν αυτό της ντροπής, να ξέρουν ότι η χώρα μας δεν γυρνάει πίσω. Έχει στρέψει οριστικά την πλάτη στις λανθασμένες πολιτικές και στους φαύλους πολιτικούς που τις υλοποιούν, δημιουργώντας μια κοινωνία άδικη, άνιση και χωρίς προοπτική. Η εμπλοκή του ΑΣΕΠ έχει επεκταθεί παντού, ελέγχονται τα πεπραγμένα του παρελθόντος και λαμβάνονται μέτρα για να μην επαναληφθούν στο μέλλον, το Ελεγκτικό Συνέδριο αγγίζει πιστώσεις που πριν ήταν αθέατες, η λογοδοσία γίνεται θεσμός, το νόμιμο παύει να είναι και ηθικό. Το ποτάμι λοιπόν, δεν γυρίζει πίσω πια!

Κατερίνα Φαρμάκη – Γκέκη
Βουλευτής ΠΑΣΟΚ Ν.Κορινθίας


Bookmark and Share


ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ ΑΠΟ ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΦΑΡΜΑΚΗ 7 Ιουλ 2010
categories: | edit post

0 ΣΧΟΛΙΑ

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ αφήστε το σχόλιό σας. Ο διάλογος με την κοινωνία αποτελεί βασική αρχή της πολιτικής μου δράσης.
Για λόγους αποφυγής σχολίων με απρεπές περιεχόμενο, οι διαχειριστές θα εγκρίνουν τα σχόλια.
Ευχαριστώ

ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ

ΑΡΧΕΙΟ ΑΝΑΡΤΗΣΕΩΝ