- banner1



Σήμερα είναι ημέρα ιδιαίτερα σημαντικών εξελίξεων για το Νομό Κορινθίας. Μετά από χρόνια προσπαθειών και πλήθος μελετών, υπεγράφη τελικά από την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων το εργολαβικό συμφωνητικό για την κατασκευή του φράγματος του Ασωπού με την ανάδοχο εταιρία «ΙΟΝΙΟΣ ΑΕ».

Και είναι φυσικό μετά από τόσες παλινωδίες και καθυστερήσεις, σήμερα να είναι όλοι οι Κορίνθιοι -και ιδίως οι αγρότες μας- αισιόδοξοι ότι ο Νομός μας σύντομα θα αποκτήσει νέα φυσιογνωμία και νέα προοπτική.

Νέα προοπτική για την γεωργία καθώς με την κατασκευή του φράγματος υπολογίζεται ότι θα αξιοποιηθούν 41.000.000 κυβικά νερά για την άρδευση της πεδινής Κορινθίας, επιλύοντας οριστικά ένα χρόνιο πρόβλημα των αγροτών μας και μειώνοντας σημαντικά το κόστος παραγωγής.

Νέα προοπτική για το περιβάλλον καθώς το φράγμα θα προστατεύσει τους υδάτινους πόρους από την υφαλμύρωση και θα αναδείξει το φυσικό κάλος της περιοχής, αλλά και νέα προοπτική για την τοπική οικονομία καθώς κατά τη διάρκεια της κατασκευής του θα δημιουργηθούν νέες θέσεις εργασίας και θα δραστηριοποιηθούν γύρω από αυτό σχετικές με το έργο τοπικές επιχειρήσεις και επαγγελματίες, ενώ με την ολοκλήρωση του, το φράγμα θα έχει τη δυνατότητα να μετατραπεί σε πόλο τουριστικής έλξης της ευρύτερης περιοχής.

Εκτός όμως, του αναπτυξιακού του στίγματος, το έργο αυτό εμπεριέχει και έναν μεγάλο πολιτικό συμβολισμό: ότι έστω και κάτω από μεγάλες οικονομικές δυσκολίες, μια κυβέρνηση που θέλει να παράγει έργο, μπορεί! Και δεν είναι μόνο το ότι η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ σήμερα κάνει πράξη αυτά που υποσχέθηκε προεκλογικά για την Κορινθία. Είναι ακόμα το γεγονός ότι υλοποιεί με σταθερότητα την πολιτική της επιλογή να διατίθενται τα χρήματα του Έλληνα φορολογούμενου για το κοινό καλό, για έργα ουσίας και ανάπτυξης και για το δημόσιο συμφέρον.

Χαίρομαι ιδιαίτερα λοιπόν, που το Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης «Αλέξανδρος Μπαλτατζής» στο οποίο εντάχθηκε το συγκεκριμένο έργο, μετατρέπεται με πολιτικές αποφάσεις από μοχλό κομματικής εκμετάλλευσης σε πραγματικό εργαλείο για την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας και της βιώσιμης ανάπτυξης της γεωργίας μας. Και κυρίως χαίρομαι που η Κορινθία αποκτά επιτέλους, ένα έργο για το οποίο μόχθησαν πολλοί και για πάρα πολύ καιρό.

Κατερίνα Φαρμάκη – Γκέκη
Βουλευτής ΠΑΣΟΚ Ν.Κορινθίας


Bookmark and Share


ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ ΑΠΟ ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΦΑΡΜΑΚΗ 14 Ιουλ 2010
categories: | edit post

0 ΣΧΟΛΙΑ

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ αφήστε το σχόλιό σας. Ο διάλογος με την κοινωνία αποτελεί βασική αρχή της πολιτικής μου δράσης.
Για λόγους αποφυγής σχολίων με απρεπές περιεχόμενο, οι διαχειριστές θα εγκρίνουν τα σχόλια.
Ευχαριστώ

ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ

ΑΡΧΕΙΟ ΑΝΑΡΤΗΣΕΩΝ