- banner1



Η Περιφερειακή Αγορά Άσσου-Λεχαίου που κατασκευάστηκε πριν από χρόνια για να γίνει το κέντρο διανομής των αγροτικών προϊόντων της Κορινθίας, προς όφελος των τοπικών παραγωγών, είναι λογικό να προκαλεί συνεχώς δημοσιεύματα και διαμαρτυρίες για την σημερινή της εγκατάλειψη.

Διότι δαπανήθηκαν πολλά χρήματα των ελλήνων φορολογουμένων για την κατασκευή της συγκεκριμένης υποδομής, που σήμερα έχει εγκαταλειφθεί και συνοδεύεται από έντονες υπόνοιες για σκάνδαλα.

Η πρόθεση μου είναι δεδομένη. Η Κορινθία έχει πολλά συγκριτικά πλεονεκτήματα και δεν πρέπει να μένουν εγκαταλελειμμένες οι υποδομές της, που μπορούν να προβάλλουν τα πλεονεκτήματα αυτά και να συμβάλλουν στη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας, στην πυροδότηση της ανάπτυξης και στην ώθηση της τοπικής οικονομίας.

Επανερχόμενη σήμερα στο συγκεκριμένο καυτό θέμα, δημοσιοποιώ την απάντηση που έλαβα στην υπ’αρ.11021/2010 κοινοβουλευτική μου ερώτηση, η οποία λέει περιληπτικά τα εξής:

Η συγκεκριμένη αγορά που είχε παραχωρηθεί το 1987 δωρεάν στην ΣΚΟΠ προκειμένου να ιδρυθεί περιφερειακή αγορά οπωροκηπευτικών για τον εφοδιασμό του χονδρικού και εξαγωγικού εμπορίου του Ν.Κορινθίας, μεταβιβάστηκε με βάση το άρθρο 21 παρ.4 του Ν.2538/97 κατά ποσοστό 100% στην ΑΤΕ ΑΕ έναντι και σε μερική εξόφληση οφειλής της ΣΚΟΠ προς την τράπεζα, ύψους δύο δις επτακοσίων ενενήντα επτά χιλιάδων δραχμών.

Εντούτοις από τότε δεν έχουν εκδοθεί ακόμα οι απαραίτητες κοινές υπουργικές αποφάσεις για να ολοκληρωθεί η συγκεκριμένη μεταβίβαση στην ΑΤΕ ΑΕ με αποτέλεσμα το ιδιοκτησιακό καθεστώς του συγκεκριμένου ακινήτου να παραμένει μετέωρο, κατάσταση που περιπλέκεται λόγω των νεώτερων εξελίξεων που αφορούν το μέλλον της τράπεζας αυτής.

Για τον λόγο αυτό επανέρχομαι με νέα ερώτηση προς τον αρμόδιο Υπουργό Οικονομικών προκειμένου να ξεκαθαριστούν οι προθέσεις του υπουργείου αφενός για το ιδιοκτησιακό καθεστώς της περιφερειακής αγοράς ώστε να γνωρίζουμε υπεύθυνα ποιος είναι σήμερα ο ιδιοκτήτης της –το Δημόσιο ή η Αγροτική Τράπεζα- και αφετέρου για να υπάρξει άμεσα σχεδιασμός της περαιτέρω αξιοποίησης της στην κατεύθυνση που θα επιλέξουμε σε συνεργασία με όλους τους θεσμικούς φορείς της Κορινθίας.

Κατερίνα Φαρμάκη – Γκέκη
Βουλευτής ΠΑΣΟΚ Ν.Κορινθίας


Bookmark and Share


ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ ΑΠΟ ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΦΑΡΜΑΚΗ 29 Ιουλ 2010
categories: | edit post

0 ΣΧΟΛΙΑ

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ αφήστε το σχόλιό σας. Ο διάλογος με την κοινωνία αποτελεί βασική αρχή της πολιτικής μου δράσης.
Για λόγους αποφυγής σχολίων με απρεπές περιεχόμενο, οι διαχειριστές θα εγκρίνουν τα σχόλια.
Ευχαριστώ

ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ

ΑΡΧΕΙΟ ΑΝΑΡΤΗΣΕΩΝ