- banner1



Η πρόσφατη γνωστοποίηση της πρόθεσης του Υπουργείου Οικονομικών να «ξηλώσει» στελέχη της Δ.Ο.Υ. Κορίνθου έστρεψε τα φώτα της δημοσιότητας στην πόλη μας με αρνητικό τρόπο, αυτήν την φορά.

Πέραν της προσωπικής διάστασης την οποία έχει το συγκεκριμένο ζήτημα δεδομένου ότι αφορά και επηρεάζει ανθρώπους της διπλανής πόρτας που γνωρίζουμε και έχουμε συναλλαχθεί επανειλημμένως μαζί τους, έχει σαφή πολιτική και συμβολική συνάμα, διάσταση για το είδος της δημόσιας διοίκησης που θέλουμε για την Χώρα μας.

Από τη μία πλευρά δεν πρέπει να μείνει ασχολίαστο το γεγονός ότι για πρώτη φορά εδώ και αρκετά χρόνια πραγματοποιήθηκε αιφνιδιαστικός έλεγχος από τους επιθεωρητές της Διεύθυνσης Οικονομικής Επιθεώρησης Πελοποννήσου σε μία εφορία μεγάλης πόλης, το πόρισμα της οποίας δημοσιοποιήθηκε και πιστοποιεί συγκεκριμένες πρακτικές που παγιώθηκαν με την ανοχή του ελληνικού κράτους και ταλαιπωρούν τους πολίτες: επιλεκτική κοινοποίηση πράξεων επιβολής προστίμων για να καλυφθούν συγκεκριμένα πρόσωπα με τον κίνδυνο παραγραφής, έκδοση διοικητικών πράξεων όπως τα πιστοποιητικά ηλεκτροδότησης οικοδομών χωρίς να τηρούνται οι νόμιμες προϋποθέσεις, ευνοϊκή μεταχείριση φορολογουμένων και άλλα που δεν μας εκπλήσσουν. Μας εκπλήσσει όμως, η αντίδραση της Πολιτείας, που δεν συμβαδίζει με την γνωστή μέχρι σήμερα αδράνεια και ανοχή της σε παρόμοια φαινόμενα.

Παράλληλα έχουμε μία κυβέρνηση που θέλει να σπάσει αυγά! Με άλλα λόγια φαίνεται ξεκάθαρα ότι θέλει να κυβερνήσει πραγματικά και όχι εικονικά, για να αλλάξει τα κακώς κείμενα χωρίς να υποτάσσεται σε συντεχνίες, συμφέροντα, κολλητούς και ημετέρους. Άλλωστε, η συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών θέλουν μια δημόσια διοίκηση που να σέβεται τον πολίτη, να τον εξυπηρετεί, να τον αντιμετωπίζει με ισονομία και ισοτιμία, να τον βοηθά να στήσει την επιχείρηση του και να κάνει τη δουλειά του, αλλά και να τον τιμωρεί δίκαια –και όχι υπερβολικά- όταν παρανομεί. Αλλά και να λειτουργεί με διαφάνεια, με αίσθημα καθήκοντος και χωρίς ατιμωρησία των επίορκων.

Μια σειρά νόμων που ψηφίστηκαν πρόσφατα δείχνουν ότι μπορούμε να πετύχουμε αυτόν τον στόχο: η υποχρεωτική ανάρτηση διοικητικών πράξεων στο διαδίκτυο, ο Καλλικράτης, η απογραφή των δημοσίων υπαλλήλων ώστε να γνωρίζει επιτέλους το κράτος ποιους και πόσους πληρώνει και για τι είδους έργο, η αξιοκρατική προαγωγή των προϊσταμένων, οι αξιοκρατικές προσλήψεις στο δημόσιο μέσω ΑΣΕΠ και έπεται συνέχεια.

Σκοπός μας είναι φαινόμενα μιας παρηκμασμένης διοίκησης, όπως διαπιστώθηκαν πρόσφατα στην Κόρινθο και είναι συνηθισμένο φαινόμενο σε όλη την χώρα, να καταπολεμηθούν. Επιτέλους, αξίζουμε ένα καλύτερο κράτος και μπορούμε να το έχουμε!

Κατερίνα Φαρμάκη-Γκέκη
Βουλευτής ΠΑΣΟΚ Ν.Κορινθίας


Bookmark and Share


ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ ΑΠΟ ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΦΑΡΜΑΚΗ 30 Ιουλ 2010
categories: | edit post

0 ΣΧΟΛΙΑ

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ αφήστε το σχόλιό σας. Ο διάλογος με την κοινωνία αποτελεί βασική αρχή της πολιτικής μου δράσης.
Για λόγους αποφυγής σχολίων με απρεπές περιεχόμενο, οι διαχειριστές θα εγκρίνουν τα σχόλια.
Ευχαριστώ

ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ

ΑΡΧΕΙΟ ΑΝΑΡΤΗΣΕΩΝ