- banner1



Η Εξέγερση του Πολυτεχνείου το Νοέμβριο του 1973 ήταν η κορυφαία αντιδικτατορική εκδήλωση και ουσιαστικά προανήγγειλε την πτώση της Χούντας των Συνταγματαρχών. Η 17η Νοεμβρίου είναι ημέρα μνήμης και τιμής για εκείνους που έδωσαν τη ζωή τους για τη δημοκρατία και την ελευθερία.
Η μαχητικότητα του φοιτητικού κινήματος, το οποίο αντέδρασε στην κατάσταση υποχρεωτικής νάρκης και κατάφερε να κρατήσει ζωντανές τις πνευματικές αξίες, παραδίδει ακόμη και σήμερα τριάντα επτά χρόνια μετά, μαθήματα πατριωτισμού.
Η δύσκολη κατάσταση, στην οποία βρίσκεται σήμερα η χώρα μας επαναφέρει στο προσκήνιο όλους τους συμβολισμούς των γεγονότων του Πολυτεχνείου και τους καθιστά επίκαιρους όσο ποτέ. Η πολιτική σταθερότητα, ώστε η κυβέρνηση να μπορέσει να κάνει τις αναγκαίες τομές και μεταρρυθμίσεις, η κοινωνική συνοχή που πρέπει να περιφρουρηθεί, η εθνική συσπείρωση που πρέπει να μας διακατέχει όλους είναι τα ζητούμενα προκειμένου να απαλλαγούμε από τα δεσμά της επιτήρησης.
Σήμερα λοιπόν έχουμε ανάγκη από μια νέα αφύπνιση των ιδεών και των αξιών του Πολυτεχνείου. Έχουμε χρέος απέναντι σε όσους έδωσαν την δική τους μάχη τις δύσκολές εκείνες μέρες, να αποδείξουμε ότι μπορούμε να γίνουμε κύριοι του μέλλοντος του δικού μας και των παιδιών μας.

Αικατερίνη Φαρμάκη – Γκέκη
Βουλευτής ΠΑΣΟΚ Νομού Κορινθίας


Bookmark and Share


ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ ΑΠΟ ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΦΑΡΜΑΚΗ 17 Νοε 2010
categories: | edit post

0 ΣΧΟΛΙΑ

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ αφήστε το σχόλιό σας. Ο διάλογος με την κοινωνία αποτελεί βασική αρχή της πολιτικής μου δράσης.
Για λόγους αποφυγής σχολίων με απρεπές περιεχόμενο, οι διαχειριστές θα εγκρίνουν τα σχόλια.
Ευχαριστώ

ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ

ΑΡΧΕΙΟ ΑΝΑΡΤΗΣΕΩΝ