- banner1


Σήμερα συζητήθηκε στην Ολομέλεια της Βουλής η ερώτηση της βουλευτού ΠΑΣΟΚ του Νομού Κορινθίας, κ. Κατερίνας Φαρμάκη – Γκέκη, σχετικά με την διασφάλιση και συνέχιση του προγράμματος «Βοήθεια στο σπίτι».
Στην αρχή της συζήτησης ο αρμόδιος Υφυπουργός Εσωτερικών κ. Γεώργιος Ντόλιος τόνισε ότι η κυβέρνηση καταβάλει τεράστιες προσπάθειες, ώστε να διασφαλιστεί η απρόσκοπτη συνέχιση του προγράμματος. Και ενδεικτικό της έμφασης που δίδει η κυβέρνηση είναι το γεγονός ότι η ίδια η συναρμόδια Υπουργός Εργασίας κα Λούκα Κατσέλη έχει φέρει το θέμα σε υψηλό επίπεδο συζήτησης, ώστε να επιτευχθεί ευρωπαϊκή χρηματοδότηση και αναμένουμε μέσα στο Νοέμβριο απάντηση από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.
Η ηγεσία του Υπουργείου μάλιστα άλλαξε την επιχειρηματολογία ζητώντας την χρηματοδότηση από το ΕΚΤ και όχι από την Ρήτρα Ευελιξίας, όπως ονομάζεται, των ΠΕΠ, όπου είχε προσπαθήσει να το εντάξει η προηγούμενη κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας με τη γνωστή αρνητική εξέλιξη.
Εάν ευοδωθεί η προσπάθεια αυτή αφενός δεν επιβαρύνεται ο κρατικός προϋπολογισμός, αφετέρου, σύμφωνα με την υπάρχουσα νομοθεσία, υπάρχει η δυνατότητα να παραταθούν οι συμβάσεις των ήδη απασχολούμενων μέχρι το τέλος της συγχρηματοδότησης του Προγράμματος.
Εντούτοις, η κυρία Φαρμάκη είπε πως σε περίπτωση που τελικά επιτευχθεί η συγχρηματοδότηση –κάτι που ευχόμαστε να γίνει- το θέμα θα λυθεί ξανά προσωρινά για ένα χρονικό διάστημα και έπειτα θα βρεθούμε στην ίδια αφετηρία.
Στη συνέχεια επισήμανε ότι εφόσον αναγνωρίζουμε όλοι ότι η «Βοήθεια στο σπίτι» είναι ένα πρόγραμμα, στο οποίο πήραν άριστα στην εφαρμογή του τόσο οι Οργανισμοί Τοπικής Αυτοδιοίκησης όσο και οι εργαζόμενοι σε αυτό, προσφέροντας τεράστιες κοινωνικές υπηρεσίες, θα πρέπει παράλληλα με τις διεργασίες στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή, να επεξεργαζόμαστε ένα σχέδιο για την ένταξη της «Βοήθειας στο σπίτι» σαν μια σταθερή και μόνιμη δομή της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.
Η κυρία Βουλευτής τόνισε ότι αυτό πρέπει να γίνει από τώρα, ακόμα κι αν τελικά συγχρηματοδοτηθεί μέχρι το 2013, καθώς η κυβέρνησή μας, που στοχεύει στην αναδιάρθρωση της πολιτείας, δεν πρέπει να περιμένει ούτε στο «παρά πέντε» ούτε στο «και πέντε», για να δώσει λύση σε ένα τόσο σοβαρό θέμα που αγγίζει χιλιάδες πολίτες σε όλη τη χώρα.
Στη συνέχεια ο κύριος υπουργός τόνισε ότι στην περίπτωση αποκλειστικής χρηματοδότησης από εθνικούς πόρους, τα συναρμόδια Υπουργεία θα κινηθούν αναλόγως. Βεβαίως υπάρχει ένα νομοθετικό πλαίσιο που ρυθμίζει τις προσλήψεις, το οποίο πρέπει να εφαρμόζεται συνολικά και όχι κατά περίπτωση. Επιπροσθέτως είπε χαρακτηριστικά ότι «οι περισσότεροι από τους εργαζόμενους στο «Βοήθεια στο Σπίτι», πιθανώς και όλοι, θα προσληφθούν μέσα από την προκήρυξη που θα εκδοθεί, γιατί βαθμολογείται η εμπειρία, την οποία απέκτησαν όλα αυτά τα χρόνια».

Κατερίνα Φαρμάκη-Γκέκη
Βουλευτής ΠΑΣΟΚ Ν.Κορινθίας


Bookmark and Share


ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ ΑΠΟ ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΦΑΡΜΑΚΗ 2 Νοε 2010
categories: | edit post

0 ΣΧΟΛΙΑ

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ αφήστε το σχόλιό σας. Ο διάλογος με την κοινωνία αποτελεί βασική αρχή της πολιτικής μου δράσης.
Για λόγους αποφυγής σχολίων με απρεπές περιεχόμενο, οι διαχειριστές θα εγκρίνουν τα σχόλια.
Ευχαριστώ

ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ

ΑΡΧΕΙΟ ΑΝΑΡΤΗΣΕΩΝ