- banner1


Εδώ και αρκετό καιρό οι ασφαλισμένοι του ΙΚΑ στο νομό μας αντιμετωπίζουν ένα σοβαρό πρόβλημα, καθώς δεν μπορούν να κάνουν βασικές εξετάσεις στο ΙΚΑ Κορίνθου, λόγω της λήξης των συμβάσεων του ιατρού Μικροβιολόγου και του Ακτινολόγου, με αποτέλεσμα να μην λειτουργούν τα αντίστοιχα ιατρεία που εξυπηρετούν χιλιάδες ασφαλισμένους.
Για να κάνουν τις εξετάσεις αυτές οι ασφαλισμένοι είναι αναγκασμένοι είτε να απευθύνονται σε ιδιωτικά ιατρικά εργαστήρια, με πρόσθετη οικονομική επιβάρυνση, μικρό μέρος της οποίας καλύπτει το ΙΚΑ, ή να αναμένουν δύο μήνες, προκειμένου να μπουν στη σειρά, για να κάνουν την εξέταση στο Νοσοκομείο Κορίνθου.
Η Βουλευτής κα.Κατερίνα Φαρμάκη ενημερώθηκε για το θέμα από τη Διεύθυνση του ΙΚΑ Κορίνθου και ήρθε άμεσα σε επαφή με το Διοικητή του ΙΚΑ κ.Ροβέρτο Σπυρόπουλο, καθώς και στον αρμόδιο Αναπληρωτή Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης κ.Γεώργιο Κουτρουμάνη. Αποτέλεσμα των επαφών που είχε η κα.Βουλευτής είναι η ρητή δέσμευσή τους ότι θα ανανεωθούν οι συμβάσεις μεταξύ του ΙΚΑ και των ιατρών των σχετικών ειδικοτήτων.
Με την επαναλειτουργία των συγκεκριμένων εργαστήριων του ΙΚΑ θα εξυπηρετούνται 60-70 ασφαλισμένοι ημερησίως, χωρίς πρόσθετη οικονομική επιβάρυνση, εάν αναλογιστούμε ότι εξετάσεις αυτές, ιδίως οι μικροβιολογικές, αποτελούν τις πλέον συχνές και απαραίτητες τις περισσότερες φορές εξετάσεις που κάνει ένας ασθενής, για να γίνει μια διάγνωση ή να παρακολουθηθεί η εξέλιξη μιας ασθένειας.
Η κα. Βουλευτής παρακολουθεί στενά την εξέλιξη του θέματος αυτού και θα βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία με τον αρμόδιο Αναπληρωτή Υπουργό Εργασίας και το Διοικητή του ΙΚΑ, μέχρι και την αίσια έκβασή του.

Κατερίνα Φαρμάκη-Γκέκη
Βουλευτής ΠΑΣΟΚ Ν.Κορινθίας


Bookmark and Share


ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ ΑΠΟ ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΦΑΡΜΑΚΗ 3 Νοε 2010
categories: | edit post

0 ΣΧΟΛΙΑ

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ αφήστε το σχόλιό σας. Ο διάλογος με την κοινωνία αποτελεί βασική αρχή της πολιτικής μου δράσης.
Για λόγους αποφυγής σχολίων με απρεπές περιεχόμενο, οι διαχειριστές θα εγκρίνουν τα σχόλια.
Ευχαριστώ

ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ

ΑΡΧΕΙΟ ΑΝΑΡΤΗΣΕΩΝ