- banner1



Ο δεύτερος γύρος των περιφερειακών και δημοτικών εκλογών έδωσε στην κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ καθαρό προβάδισμα και το σταθερό πολιτικό πλαίσιο που είχε ζητήσει ο Πρωθυπουργός, ώστε να προχωρήσει η κυβέρνηση με τις μεταρρυθμίσεις και με τις διαθρωτικές αλλαγές που θα συμπληρώσουν τη δημοσιονομική εξυγίανση της χώρας. Ο πρωθυπουργός κ.Γιώργος Παπανδρέου μίλησε χθες για το αποτέλεσμα των εκλογών και δήλωσε ότι έχουμε μπροστά μας τρία χρόνια δουλειάς με στόχο την απαλλαγή από την επιτήρηση και το μνημόνιο.

Μάλιστα, το αποτέλεσμα αυτό έρχεται έπειτα από ένα χρόνο διακυβέρνησης, στη διάρκεια του οποίου η κυβέρνηση αναγκάστηκε εκ των συνθηκών να αλλάξει τις προεκλογικές της δεσμεύσεις και να εφαρμόσει την πιο αυστηρή περιοριστική πολιτική των τελευταίων δεκαετιών, προκειμένου να ανακόψει την πορεία της χώρας προς τη χρεοκοπία. Και το πέτυχε! Και η επιτυχία αυτή, παρά τις προτροπές της αντιπολίτευσης για αποδοκιμασία, έτυχε της απόλυτης αναγνώρισης από το εκλογικό σώμα. Αυτό φάνηκε από το αποτέλεσμα των εκλογών, όπου οι υποψήφιοι που στηρίζονταν ή προέρχονταν από το χώρο του ΠΑΣΟΚ επικράτησαν, κερδίζοντας σε 8 από τις 13 Περιφέρειες και σε 185 δήμους.

Για την Περιφέρεια Πελοποννήσου νικητής αναδείχθηκε ο συνδυασμός «Νέα Πελοπόννησος», ο οποίος είχε τη στήριξη του ΠΑΣΟΚ, με περιφερειάρχη τον Πέτρο Τατούλη και Αντιπεριφερειάρχη στο Νομό Κορινθίας το Γιώργο Δέδε. Προσωπικά στήριξα από την αρχή, ξεκάθαρα, την υποψηφιότητα του Πέτρου Τατούλη, γιατί πιστεύω ότι έχει τεράστιες ικανότητες και πολιτικό ήθος και μπορεί να διαχειριστεί με τόλμη και αποφασιστικότητα εκείνες τις σημαντικές αρμοδιότητες που του δίνει ο «Καλλικράτης». Περιστοιχίζεται από άξιους συνεργάτες, που γνωρίζουν τα προβλήματα και έχουν ήθος, επίπεδο και πολιτική παιδεία και αισιοδοξώ ότι θα εργαστούν με όλες τους τις δυνάμεις για να υπηρετήσουν το κοινό συμφέρον με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

Σε κάθε περίπτωση πρέπει να τονίσουμε το μεγάλο αυτοδιοικητικό στοίχημα για τη χώρα μας, την εφαρμογή του «Καλλικράτη», που όλοι οι εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης πρέπει να υποστηρίξουν από τις αρχές του νέου έτους. Ο «Καλλικράτης» είναι ένα καινοτόμο και πολλά υποσχόμενο αυτοδιοικητικό μοντέλο που μπορεί να δώσει νέα πνοή στην χώρα, να βελτιώσει αισθητά την καθημερινότητα του πολίτη, να ενισχύσει την ανάπτυξη και να μεταμορφώσει κυριολεκτικά την Ελλάδα από άκρο εις άκρον.

Επιπροσθέτως πιστεύω ότι το νέο πολιτικό τοπίο που διαμόρφωσε η θετική για την κυβέρνηση έκβαση των αυτοδιοικητικών εκλογών θα επιτρέψει την επιτάχυνση των διαθρωτικών αλλαγών, θα κάνει την έξοδο από την κρίση ορατή στους πολίτες και θα δώσει μια ανάσα στο δύσκολο, πλην αναγκαίο, δρόμο που βαδίζει η χώρα.

Θα ήθελα να εκφράσω τα θερμά μου συγχαρητήρια σε όλους τους νεοεκλεγέντες εκπροσώπους της τοπικής αυτοδιοίκησης και να ευχηθώ καλή επιτυχία στο έργο τους.


Κατερίνα Φαρμάκη – Γκέκη
Βουλευτής ΠΑΣΟΚ Ν.Κορινθίας


Bookmark and Share


ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ ΑΠΟ ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΦΑΡΜΑΚΗ 15 Νοε 2010
categories: | edit post

0 ΣΧΟΛΙΑ

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ αφήστε το σχόλιό σας. Ο διάλογος με την κοινωνία αποτελεί βασική αρχή της πολιτικής μου δράσης.
Για λόγους αποφυγής σχολίων με απρεπές περιεχόμενο, οι διαχειριστές θα εγκρίνουν τα σχόλια.
Ευχαριστώ

ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ

ΑΡΧΕΙΟ ΑΝΑΡΤΗΣΕΩΝ