- banner1


Η Βουλευτής κα. Κατερίνα Φαρμάκη ενημερώθηκε για την επαπειλούμενη κατάργηση του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Ευρωστίνης και κατέθεσε άμεσα στη Βουλή αναφορά προς τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Χρ. Παπουτσή, καθώς ο σταθμός αυτός εξυπηρετεί μια περιοχή, η οποία κατά το παρελθόν έχει πληγεί από πυρκαγιές και έχει μάλιστα απολέσει τα 2/3 της δασικής της έκτασης.
Το Υπουργείο απάντησε τα εξής:
«Για τη μελέτη του θέματος της αναδιάρθρωσης-αναδιοργάνωσης του συνόλου των Υπηρεσιών του Πυροσβεστικού Σώματος, έχει συγκροτηθεί στο Αρχηγείο επιτροπή, η οποία, μετά την ολοκλήρωση των εργασιών της, θα υποβάλλει σχετικό πόρισμα με τις προτάσεις της, προκειμένου στην συνέχεια να ληφθούν αποφάσεις που θα αφορούν και την λειτουργία, ίδρυση ή αναβάθμιση πυροσβεστικών Υπηρεσιών και Κλιμακίων.
Επισημαίνεται ότι η Επιτροπή, πριν καταλήξει στο πόρισμά της, θα λάβει υπ`όψιν της όλες τις παραμέτρους και ιδιαιτερότητες που αφορούν το οικιστικό και φυσικό περιβάλλον, τον τομέα ευθύνης των Κλιμακίων και των Υπηρεσιών, καθώς και το διαθέσιμο προσωπικό. Σε κάθε περίπτωση πάντως σκοπός και στόχος της αναδιοργάνωσης των Υπηρεσιών είναι η αποτελεσματική και εύρυθμη λειτουργία αυτών, η αναβάθμιση των παρεχομένων στους πολίτες υπηρεσιών και πρωτίστως η διασφάλιση της ζωής και της περιουσίας τους. Στο πλαίσιο αυτό και σε συνδυασμό με τις πολύ δύσκολες σημερινές δημοσιονομικές συνθήκες, θα αντιμετωπισθούν τα θέματα που αφορούν στην ίδρυση, κατάργηση, προαγωγή και εν γένει λειτουργία των πυροσβεστικών Υπηρεσιών της χώρας και φυσικά αυτών του νομού Κορινθίας.»

Αικατερίνη Φαρμάκη – Γκέκη
Βουλευτής ΠΑΣΟΚ Νομού Κορινθίας


Bookmark and Share


ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ ΑΠΟ ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΦΑΡΜΑΚΗ 18 Νοε 2010
categories: | edit post

0 ΣΧΟΛΙΑ

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ αφήστε το σχόλιό σας. Ο διάλογος με την κοινωνία αποτελεί βασική αρχή της πολιτικής μου δράσης.
Για λόγους αποφυγής σχολίων με απρεπές περιεχόμενο, οι διαχειριστές θα εγκρίνουν τα σχόλια.
Ευχαριστώ

ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ

ΑΡΧΕΙΟ ΑΝΑΡΤΗΣΕΩΝ