- banner1


Απάντηση πήρε η Βουλευτής κα. Κατερίνα Φαρμάκη στη νέα κοινοβουλευτική ερώτηση που κατέθεσε προς το Υπουργείο Οικονομικών σχετικά με το καθεστώς ιδιοκτησίας της Περιφερειακής Αγορά Λεχαίου.
Η απάντηση του Υπουργείου Οικονομικών αναφέρει τα εξής:
Η Κεντρική Κλαδική Συνεταιριστική Ένωση Οπωροκηπευτικών (ΣΚΟΠ) τέθηκε σε καθεστώς ειδικής εκκαθάρισης δυνάμει της 8453/99 απόφασης του Εφετείου Αθηνών, ενώ η Περιφερειακή Αγορά Κορίνθου, μετά το πέρας της εκκαθάρισης βάσει των διατάξεων της παρ.13 του άρθρου 4 του ν.2732/99, μεταβιβάστηκε στην ΑΤΕ, με ποσοστό κυριότητας 100%. Από έρευνα της ΑΤΕ διαπιστώθηκε, ότι στο αρμόδιο κτηματολογικό γραφείο, ως ιδιοκτήτης του σχετικού ακινήτου της Περιφερειακής Αγοράς, φέρεται το Γενικό Επιτελείο Αεροπορίας.
Μετά την διευθέτηση της εκκρεμότητας αυτής, θα επισπευθεί από τις αρμόδιες υπηρεσίες, η διαδικασία έκδοσης της σχετικής ΚΥΑ, προκειμένου να εφαρμοστούν οι διατάξεις της κείμενης νομοθεσίας και να ολοκληρωθεί η συγκεκριμένη μεταβίβαση στην ΑΤΕ ΑΕ.
Μετά την απάντηση αυτή η κα. Βουλευτής δήλωσε:
Η θέση μου για το φλέγον αυτό ζήτημα είναι γνωστή, όπως γνωστές είναι και οι συνεχείς ενέργειες που κάνω ως βουλευτής, ώστε να διευθετηθούν, οι όποιες εκκρεμότητες και να δοθεί λύση από την ΑΤΕ ΑΕ, η οποία στις παρούσες δύσκολες οικονομικές συνθήκες πρέπει να έχει αναπτυξιακό χαρακτήρα για τον Νομό, δημιουργώντας νέες θέσεις εργασίας και δίνοντας ώθηση στην τοπική οικονομία.
Συμπερασματικά, φαίνεται να ξεκαθαρίζει το τοπίο. Αφενός οι υπηρεσίες της ΑΤΕ ΑΕ ενεργοποιήθηκαν και διεκδικούν την κυριότητα του ακινήτου της Περιφερειακής Αγοράς, αφετέρου το Υπουργείο Οικονομικών δεσμεύτηκε να επισπεύσει τις διαδικασίες έκδοσης της σχετικής ΚΥΑ.
Δρομολογώντας την αποσαφήνιση του καθεστώτος της ιδιοκτησίας, που κατά τα φαινόμενα ανήκει στην ΑΤΕ ΑΕ, πιστεύω ότι σύντομα θα ξεκινήσει ο διάλογος για την αξιοποίηση της Περιφερειακής Αγοράς σε συνεργασία με όλους τους θεσμικούς φορείς της Κορινθίας.

Κατερίνα Φαρμάκη – Γκέκη
Βουλευτής ΠΑΣΟΚ Ν.Κορινθίας


Bookmark and Share


ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ ΑΠΟ ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΦΑΡΜΑΚΗ 16 Νοε 2010
categories: | edit post

0 ΣΧΟΛΙΑ

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ αφήστε το σχόλιό σας. Ο διάλογος με την κοινωνία αποτελεί βασική αρχή της πολιτικής μου δράσης.
Για λόγους αποφυγής σχολίων με απρεπές περιεχόμενο, οι διαχειριστές θα εγκρίνουν τα σχόλια.
Ευχαριστώ

ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ

ΑΡΧΕΙΟ ΑΝΑΡΤΗΣΕΩΝ