- banner1


Ψηφίστηκε χθες από την ολομέλεια της Βουλής το νομοσχέδιο του Υπουργείου Εργασίας που αφορά στην ηλεκτρονική καταχώριση και εκτέλεση ιατρικών συνταγών και παραπεμπτικών ιατρικών εξετάσεων, το οποίο εντάσσεται σε ένα ευρύ φάσμα πολιτικών που υλοποιούνται από την κυβέρνηση, στο επίκεντρο των οποίων δεν βρίσκεται μόνο ο περιορισμός της σπατάλης στα Ταμεία που είναι και το κύριο ζητούμενο σήμερα, αλλά και η ίδια αξιοπρέπεια του πολίτη.
Το νομοσχέδιο φέρνει για πρώτη φορά στην ελληνική πραγματικότητα ένα ολοκληρωμένο σύστημα, -που λειτουργεί εδώ και χρόνια σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες με πολύ θετικά αποτελέσματα- και μπορεί να καλύψει ανεπάρκειες δεκαετιών και να συμβάλλει στην επίλυση μίας σειράς ακανθωδών ζητημάτων. Συγκεκριμένα:
• Πάταξη της γραφειοκρατίας και κυρίως εξοικονόμηση πολύτιμου χρόνου για τους πολίτες.
• Διαφάνεια στην παραγωγή και διακίνηση των συνταγών, ώστε να καταπολεμηθεί η παρανομία και σπατάλη του δημόσιου χρήματος.
• Διασφάλιση στην ποιότητα, εμπιστευτικότητα και ασφάλεια των δεδομένων, επιτρέποντας τη διασταύρωση στοιχείων, ενώ θα δρα προστατευτικά υπέρ των ασφαλισμένων, όταν χρειάζεται, για παράδειγμα να αποσυρθεί ένα φάρμακο.
• Πρόσβαση του Δημοσίου σε στατιστικά στοιχεία, μέσω του Συστήματος Ηλεκτρονικής Συνταγογράφησης, ώστε να είναι σε θέση να σχεδιάζει με περισσότερη ακρίβεια παρεμβάσεις στον τομέα της Υγείας, να ρυθμίζει τις επιστροφές από φαρμακευτικές εταιρείες κ.α.
• Η Ηλεκτρονική Κάρτα Πολίτη θα διευκολύνει ακόμη περισσότερο τους ασφαλισμένους, αφού ουσιαστικά θα αποτελεί το «ιατρικό διαβατήριό» τους σε οποιαδήποτε συναλλαγή με τους Φορείς Κοινωνικής Ασφάλισης.

Πιστεύω ότι με το συγκεκριμένο νομοσχέδιο λέμε ένα ηχηρό ΟΧΙ στις μεθοδεύσεις και το απίθανο «γαϊτανάκι» κερδοσκοπίας που έχει στηθεί γύρω από τον Έλληνα ασφαλισμένο και έχει οδηγήσει στην υπερχρέωση των ταμείων, διασφαλίζοντας παράλληλα την πιστότητα των ιατρικών συναλλαγών, καθώς και την ταχύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών.

Κατερίνα Φαρμάκη-Γκέκη
Βουλευτής ΠΑΣΟΚ Ν.Κορινθίας


Bookmark and Share


ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ ΑΠΟ ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΦΑΡΜΑΚΗ 3 Νοε 2010
categories: | edit post

0 ΣΧΟΛΙΑ

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ αφήστε το σχόλιό σας. Ο διάλογος με την κοινωνία αποτελεί βασική αρχή της πολιτικής μου δράσης.
Για λόγους αποφυγής σχολίων με απρεπές περιεχόμενο, οι διαχειριστές θα εγκρίνουν τα σχόλια.
Ευχαριστώ

ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ

ΑΡΧΕΙΟ ΑΝΑΡΤΗΣΕΩΝ