- banner1


Μια πραγματική επανάσταση έχει ξεκινήσει εδώ και λίγες ημέρες με την ηλεκτρονική συνταγογράφηση στον Οργανισμό Ασφάλισης Ελευθέρων Επαγγελματιών. Αυτό διαπίστωση και ο Πρωθυπουργός σήμερα κατά την επίσκεψη που πραγματοποίησε στον ΟΑΕΕ.

Σε αυτές τις πρώτες μέρες λειτουργίας του συστήματος τα αποτελέσματα είναι εντυπωσιακά. Τα στοιχεία δείχνουν ότι η μέση μηνιαία φαρμακευτική δαπάνη του ΟΑΕΕ θα μπορέσει να περιοριστεί κάτω από 10 εκατ. ευρώ, όταν προηγουμένως η μέση μηνιαία δαπάνη του Οργανισμού για φάρμακα ήταν 25 εκατ. ευρώ! Υπολογίζεται ότι η εξοικονόμηση για το 2010 θα φτάσει τα 750 εκατ. ευρώ και το 2011 το 1,1 δισ. ευρώ, όταν στο σύστημα ενταχθούν και το ΙΚΑ, ο ΟΓΑ και ο ΟΠΑΔ.

Με το νέο σύστημα καταργούνται οι ουρές για σφράγισμα βιβλιαρίων ή για θεώρηση συνταγών, ενώ εάν αναλογιστούμε τη σπατάλη του ΟΑΕΕ για φάρμακα αυτή ανερχόταν σε 2 δισ. ευρώ ετησίως, ποσό που ισοδυναμεί, όπως ανέφερε χαρακτηριστικά και ο Πρωθυπουργός με τα δώρα των συνταξιούχων.

Η προσπάθεια της κυβέρνησης να εφαρμόσει αυτά που θεωρούνται αυτονόητα για πολλές άλλες ευρωπαϊκές χώρες, προχωρώντας με τη δημοσιονομική εξυγίανση της χώρας, αποδίδει σταδιακά καρπούς. Και είναι εύλογο το ερώτημα που τίθεται πλέον προς τη Ν.Δ. που επιχειρεί να αλλοιώσει το νόημα των αυτοδιοικητικών εκλογών, ζητώντας από τους πολίτες να τιμωρήσουν μια κυβέρνηση που αν μη τι άλλο δεν λιποτάκτησε όταν η χώρα βρέθηκε στο χείλος του γκρεμού: Γιατί αυτά δεν είχαν γίνει νωρίτερα; Γιατί ενώ πρέσβευαν την αναμόρφωση του κράτους, οδήγησαν ουσιαστικά τη χώρα στη χρεοκοπία;

Το σίγουρο είναι ότι εάν αυτές οι διαρθρωτικές αλλαγές, τις οποίες έκανε η κυβέρνηση μέσα σε 12 μήνες είχαν γίνει ή έστω προχωρήσει τα προηγούμενα πέντεμιση χρόνια, δεν θα είχαμε σήμερα ανάγκη από κανένα μνημόνιο.



Κατερίνα Φαρμάκη – Γκέκη
Βουλευτής ΠΑΣΟΚ Ν.Κορινθίας


Bookmark and Share


ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ ΑΠΟ ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΦΑΡΜΑΚΗ 4 Νοε 2010
categories: | edit post

0 ΣΧΟΛΙΑ

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ αφήστε το σχόλιό σας. Ο διάλογος με την κοινωνία αποτελεί βασική αρχή της πολιτικής μου δράσης.
Για λόγους αποφυγής σχολίων με απρεπές περιεχόμενο, οι διαχειριστές θα εγκρίνουν τα σχόλια.
Ευχαριστώ

ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ

ΑΡΧΕΙΟ ΑΝΑΡΤΗΣΕΩΝ