- banner1



Δεν ξέφυγε ούτε η νέα τιμολογιακή πολιτική της ΔΕΗ, από τον αντιπολιτευτικό οίστρο της Νέας Δημοκρατίας, που έσπευσε να παραπληροφορήσει και να παραπλανήσει τους καταναλωτές για το ύψος των επιβαρύνσεων, αλλά και για το ποιοι θα το υποστούν.
Αυτό που στην πραγματικότητα επιχειρείται με τα νέα τιμολόγια που θα ισχύσουν από την 1/1/2011 είναι αφενός να γίνουν, για πρώτη φορά, πιο αντιπροσωπευτικές και να εξορθολογιστούν οι χρεώσεις των λογαριασμών και αφετέρου να δημιουργηθεί ένα ισχυρό προστατευτικό δίχτυ για τους οικιακούς καταναλωτές που ανήκουν σε ευάλωτες κοινωνικά ομάδες (πχ.ΑμΕΑ, άνεργοι, πολύτεκνοι. τρίτεκνοι, χαμηλοσυνταξιούχοι, καταναλωτές με χαμηλό εισόδημα) μέσω του «κοινωνικού οικιακού τιμολογίου», αλλά και για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις που πλήττονται ιδιαίτερα από την κρίση.
Με τα νέα τιμολόγια:
• περίπου 1,2 εκατομμύρια οικιακοί πελάτες θα έχουν μείωση από 10% έως και 20% μέσω του κοινωνικού οικιακού τιμολογίου
• ο συνολικός λογαριασμός ηλεκτρικού για περίπου 500.000 οικογένειες θα μειωθεί
• ο συνολικός λογαριασμός ηλεκτρικής ενέργειας για σχεδόν 1 εκατομμύριο μικρές επιχειρήσεις θα μειωθεί από 5 έως 18%
• ο λογαριασμός ΔΕΗ για κοινόχρηστη χρήση σε πολυκατοικίες θα μειωθεί κατά 7%
Οι δε, επιβαρύνσεις, για τις οποίες διαρρηγνύει τα ιμάτια της η ΝΔ, αφορούν οικιακούς καταναλωτές με μικρές καταναλώσεις που δεν ανήκουν σε ευάλωτες κοινωνικά ομάδες (πχ. εξοχικές κατοικίες, κλειστά σπίτια, εύποροι καταναλωτές που διαμένουν μόνοι τους κλπ) και θα ισοδυναμούν με επιπλέον 30 ευρώ το χρόνο ή περίπου 2,5 ευρώ το μήνα.
Για δε, τους αγρότες οι αυξήσεις που προκρίθηκαν είναι συγκρατημένες από 5% για την χαμηλή και 7% για τη μεσαία τάση) και διατηρούν τα τιμολόγια σε πολύ χαμηλότερα επίπεδα τόσο σε σύγκριση με τα άλλα τιμολόγια, όσο και με τις αντίστοιχες μέσες τιμές που υπάρχουν στις άλλες χώρες της ΕΕ.
Με τα νέα τιμολόγια λοιπόν, οι καταναλωτές θα πληρώσουν συνολικά 100 εκατομμύρια ευρώ λιγότερα σε σχέση με πέρσι. Επομένως, σε καμία περίπτωση δεν επαληθεύονται οι «Κασσάνδρες» που διαστρεβλώνουν συστηματικά την πραγματικότητα. Το πιθανότερο είναι ότι δεν έχουν αντιληφθεί ακόμα και σήμερα τη δεινή κατάσταση της χώρας και την αναγκαιότητα η αντιπολίτευση να συμμετέχει στην μεγάλη προσπάθεια της κυβέρνησης.


Bookmark and Share


ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ ΑΠΟ ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΦΑΡΜΑΚΗ 11 Οκτ 2010
categories: | edit post

0 ΣΧΟΛΙΑ

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ αφήστε το σχόλιό σας. Ο διάλογος με την κοινωνία αποτελεί βασική αρχή της πολιτικής μου δράσης.
Για λόγους αποφυγής σχολίων με απρεπές περιεχόμενο, οι διαχειριστές θα εγκρίνουν τα σχόλια.
Ευχαριστώ

ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ

ΑΡΧΕΙΟ ΑΝΑΡΤΗΣΕΩΝ