- banner1


Μετά από συνάντησή της με μέλη της ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ από δήμους της Κορινθίας που της έθεσαν το μείζον θέμα της συνέχισης του προγράμματος αυτού που ωφέλησε και ωφελεί εκατοντάδες χιλιάδες πολίτες σε όλη τη χώρα, η Βουλευτής κα. Κατερίνας Φαρμάκη, προχώρησε στην κατάθεση επίκαιρης ερώτησης στη Βουλή.

Η Ερώτηση απευθύνεται στον Υπουργό Εσωτερικών κ.Ι.Ραγκούση και αναφέρει σχετικά:
«Το πρόγραμμα κοινωνικής προστασίας ''Βοήθεια στο σπίτι'' που έχει στόχο την παροχή συστηματικής και οργανωμένης Πρωτοβάθμιας Κοινωνικής Φροντίδας στα ηλικιωμένα άτομα και άτομα με ειδικές ανάγκες αποτελεί αναμφισβήτητα μια από τις πλέον καταξιωμένες δομές της Τοπικής Αυτοδιοίκησης τα τελευταία 10 χρόνια, με σαφή κοινωνική προσφορά.
Οι παρεχόμενες υπηρεσίες του προγράμματος, οι οποίες γίνονται από καταρτισμένα στελέχη και επιστήμονες, εξυπηρετούν εκατοντάδες χιλιάδες πολίτες σε όλη τη χώρα, ανακουφίζοντας τις οικογένειες των ατόμων αυτών και παράλληλα συμβάλλουν αισθητά στην αποσυμφόρηση των Νοσοκομείων, Κέντρων Υγείας και Αγροτικών Ιατρείων.
Η υλοποίηση του προγράμματος αυτού στηρίζονταν ανέκαθεν σε συγχρηματοδοτούμενα προγράμματα. Ωστόσο σήμερα απειλείται τόσο η διασφάλιση της εργασίας αυτών που απασχολούνται στο πρόγραμμα όσο και η συνέχεια της παρεχόμενης κοινωνικής υποστήριξης προς τους ηλικιωμένους και τους ανθρώπους με αναπηρίες, καθώς η προηγούμενη κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας απέτυχε να το εντάξει στο ΕΣΠΑ.

Κατόπιν των ανωτέρω, ερωτάται ο αρμόδιος υπουργός:
1) Σε ποιες ενέργειες έχετε προβεί και προς ποια κατεύθυνση ώστε να συνεχιστεί το πολύ επιτυχημένο αυτό πρόγραμμα;
2) Με ποιο τρόπο θα διασφαλιστούν οι θέσεις εργασίας στο πρόγραμμα;»


Κατερίνα Φαρμάκη – Γκέκη
Βουλευτής ΠΑΣΟΚ Ν.Κορινθίας


Bookmark and Share


ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ ΑΠΟ ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΦΑΡΜΑΚΗ 21 Οκτ 2010
categories: | edit post

0 ΣΧΟΛΙΑ

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ αφήστε το σχόλιό σας. Ο διάλογος με την κοινωνία αποτελεί βασική αρχή της πολιτικής μου δράσης.
Για λόγους αποφυγής σχολίων με απρεπές περιεχόμενο, οι διαχειριστές θα εγκρίνουν τα σχόλια.
Ευχαριστώ

ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ

ΑΡΧΕΙΟ ΑΝΑΡΤΗΣΕΩΝ