- banner1



Ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κ. Κώστας Σκανδαλίδης, παρουσίασε χθες το χρονοδιάγραμμα για τις πληρωμές των αγροτών μέχρι το 2011 και ανακοίνωσε ότι ξεκινάει μέσα στην εβδομάδα, σε συνεργασία με την ΑΤΕ BANK, η διαδικασία των πιστώσεων των λογαριασμών των δικαιούχων με το 50% της ενιαίας ενίσχυσης για το 2010, η οποία και θα ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του μήνα.

Μάλιστα για πρώτη φορά από το 2006 που εφαρμόσθηκε η νέα Κοινή Αγροτική Πολιτική (ΚΑΠ) θα γίνει τόσο νωρίς καταβολή του 50% της ενιαίας ενίσχυσης σε περίπου 720.000 δικαιούχους αγρότες, γεγονός που δείχνει και την αξιοπιστία που κερδίζει σιγά-σιγά η χώρα μας απέναντι στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Μετά την καταβολή της προκαταβολής ύψους περίπου 1 δις. ευρώ που θα γίνει μέχρι τέλος Οκτώβρη, στα μέσα Δεκεμβρίου θα εξοφληθεί και το υπόλοιπο 50% της ενιαίας ενίσχυσης ύψους από 1,1 έως 1,2 δις. ευρώ.

Η καταβολή αυτών των ποσών από κοινοτικές ενισχύσεις σε μια ομολογουμένως πολύ δύσκολη οικονομικά περίοδο, χωρίς καμιά επιβάρυνση του κρατικού προϋπολογισμού είναι το αποτέλεσμα της συντονισμένης δουλειάς που έχει επιτελέσει το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης.
Για πρώτη φορά:
• Ο ΟΠΕΚΕΠΕ έχει ολοκληρώσει έγκαιρα τους διοικητικούς και επιτόπιους ελέγχους που απαιτούνται απ’ τους κοινοτικούς κανονισμούς,
• Οι αιτήσεις για το 2010 του ΟΣΔΕ ξεκίνησαν έγκαιρα και οργανωμένα από τον Μάρτιο του 2010 με αποτέλεσμα να έχει ολοκληρωθεί στο νέο χαρτογραφικό υπόβαθρο, η ψηφιοποίηση των περίπου 6,5 εκατ. αγροτεμαχίων των αγροτών.


Επιπροσθέτως ο Υπουργός κ. Κώστας Σκανδαλίδης ανακοίνωσε ότι εγκρίθηκε ήδη ένα πρόγραμμα ύψους 12.700.000 εκατ. ευρώ για τη δημιουργία ψηφιακού συστήματος ενημέρωσης του αγρότη, μέσω του ΟΠΕΚΕΠΕ, ο οποίος θα διαθέτει και την κάρτα αγρότη και θα έχει κάθε πληροφορία στη διάθεσή του μέσω του διαδικτύου.

Με τον τρόπο αυτό ο ΟΠΕΚΕΠΕ θα βελτιώσει την ποιότητα των υπηρεσιών του, απλοποιώντας τις διαδικασίες και μειώνοντας τη γραφειοκρατία, που είναι και το ζητούμενο, και θα γίνει έτσι πιο αποτελεσματικός και ευέλικτος, ώστε να ανταποκρίνεται στο ρόλο του που είναι η στήριξη των αγροτών και όχι η ταλαιπωρία τους, όπως γινόταν τα προηγούμενα χρόνια.

Πιστεύω ότι το μεγάλο στοίχημα της κυβέρνησης που είναι η καταβολή των επιδοτήσεων 2,2 δις Ευρώ μέχρι τα Χριστούγεννα, καθώς και μια σειρά νέων βοηθητικών μέτρων που δρομολογούνται με την παροχή νέων ηλεκτρονικών υπηρεσιών, θα δώσουν τη δυνατότητα να στηριχθεί πραγματικά ο αγροτικός τομέας και να προετοιμαστεί για την αναθεωρημένη ΚΑΠ μετά το 2013.


Κατερίνα Φαρμάκη – Γκέκη
Βουλευτής ΠΑΣΟΚ Ν.Κορινθίας


Bookmark and Share


ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ ΑΠΟ ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΦΑΡΜΑΚΗ 26 Οκτ 2010
categories: | edit post

0 ΣΧΟΛΙΑ

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ αφήστε το σχόλιό σας. Ο διάλογος με την κοινωνία αποτελεί βασική αρχή της πολιτικής μου δράσης.
Για λόγους αποφυγής σχολίων με απρεπές περιεχόμενο, οι διαχειριστές θα εγκρίνουν τα σχόλια.
Ευχαριστώ

ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ

ΑΡΧΕΙΟ ΑΝΑΡΤΗΣΕΩΝ