- banner1



Η 28η Οκτωβρίου είναι μία ημέρα εθνικής υπερηφάνειας για όλον τον Ελληνισμό. Είναι ημέρα μνήμης και τιμής για τους προγόνους μας που βροντοφώναξαν το ΄΄ΟΧΙ΄΄ στις δυνάμεις του ολοκληρωτισμού, όρθωσαν με γενναιότητα το ανάστημά τους και θυσιάστηκαν για την ελευθερία της πατρίδας μας αποδεικνύοντας ότι η δύναμη της ψυχής, η ενότητα και η αξιοπρέπεια είναι τα ιδανικά που κερδίζουν τις μάχες και όχι το εύρος των αριθμών.

Τα θεμελιώδη διδάγματα από την σημερινή επέτειο αποτελούν σημαντική παρακαταθήκη για την κοινωνία μας και για τις επόμενες γενιές.
Διδάγματα για το μεγαλείο της δημοκρατίας, του πατριωτισμού, της αυταπάρνησης και της προσήλωσης στα ιδανικά της εθνικής ενότητας.

Εβδομήντα χρόνια μετά η χώρα μας βρίσκεται αντιμέτωπη με διαφορετικές προκλήσεις και δίνει διαφορετικές μάχες. Η ανάγκη όμως για ενότητα και ομοψυχία είναι το ίδιο κρίσιμη. Έχουμε υποχρέωση να διδαχθούμε από τους ήρωες του 1940, από τα ιδανικά της ελευθερίας και του πατριωτισμού και να είμαστε έτοιμοι να πούμε τα δικά μας, δύσκολα, πολλές φορές ΟΧΙ.

ΟΧΙ σε μικροπολιτικές σκοπιμότητες και πρακτικές του παρελθόντος που οδήγησαν τη χώρα μας στα πρόθυρα της χρεωκοπίας.

ΟΧΙ στα παρασιτικά κατεστημένα που με τις πιέσεις που ασκούσαν ανέκοπταν την πρόοδο της χώρας και καθήλωναν τις υγιείς αναπτυξιακές δυνάμεις.
ΝΑΙ σε ένα δημοσιονομικό νοικοκύρεμα, σε μία νέα αναπτυξιακή πνοή που θα φέρει τη χώρα μας ξανά στην πρώτη γραμμή.

Η ενίσχυση της θέσης της χώρας μας και η ανάδειξή της και πάλι σε ενεργό και αξιόπιστη δύναμη είναι το στοίχημα που η δική μας η γενιά καλείται να κερδίσει.

Με τη σκέψη μας λοιπόν τόσο στο παρελθόν μας όσο και στο μέλλον μας, ας τιμήσουμε αυτούς που θυσιάστηκαν για την ελευθερία και ας αφήσουμε τα διδάγματά τους, να γίνουν οδηγοί στον δικό μας αγώνα.



Αικατερίνη Φαρμάκη – Γκέκη
Βουλευτής ΠΑΣΟΚ Νομού Κορινθίας


Bookmark and Share


ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ ΑΠΟ ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΦΑΡΜΑΚΗ 27 Οκτ 2010
categories: | edit post

0 ΣΧΟΛΙΑ

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ αφήστε το σχόλιό σας. Ο διάλογος με την κοινωνία αποτελεί βασική αρχή της πολιτικής μου δράσης.
Για λόγους αποφυγής σχολίων με απρεπές περιεχόμενο, οι διαχειριστές θα εγκρίνουν τα σχόλια.
Ευχαριστώ

ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ

ΑΡΧΕΙΟ ΑΝΑΡΤΗΣΕΩΝ