- banner1


Η κυβέρνηση δημιουργεί «ασπίδα προστασίας» περί τα 2,5 δισ. Ευρώ για τη διατήρηση 667.000 θέσεων εργασίας μέσω των νέων προγραμμάτων του ΟΑΕΔ. Αυτό εξήγγειλε ο ίδιος ο Πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου χθες κατά τη συνάντησή του µε τους κοινωνικούς φορείς με θέμα την αντιμετώπιση της κρίσης στην αγορά εργασίας.
Ο Πρωθυπουργός επισήμανε ότι η κρίση αυτή είναι αποτέλεσμα «μίας οικονομίας που αργοπέθαινε εδώ και χρόνια» καθώς δεν είχε επενδύσει στις παραγωγικές δομές της χώρας. Σήμερα στόχος μας είναι να χτυπήσουμε τη ρίζα των προβλημάτων, να αλλάξουμε το παραγωγικό μοντέλο ώστε μέσα από µια βιώσιμη οικονομία να αυξηθούν οι θέσεις εργασίας.
Τα νέα αυτά προγράμματα αποτελούν ουσιαστικά μια δέσμη ενεργητικών πολιτικών όχι μόνο για την καταπολέμηση της ανεργίας, αλλά και για την ορθολογικότερη διαχείριση των πόρων που σήμερα διατίθενται για την υποστήριξη των ανέργων και αφορούν:
• στην επιδότηση των εργοδοτικών εισφορών προς το ΙΚΑ ως κίνητρο για τις επιχειρήσεις προκειμένου να διατηρήσουν τις υπάρχουσες θέσεις εργασίας,
• στην ένταξη νέων στην αγορά εργασίας και την απόκτηση εργασιακής εμπειρίας,
• στην επανένταξη στην αγορά εργασίας με προγράμματα για ανέργους επιχειρήσεων,
• στην ένταξη στην αγορά και την υποστήριξη των γυναικών, των ατόμων με αναπηρία και άλλων ευπαθών κοινωνικών ομάδων.

Πιστεύω ότι τα νέα αυτά προγράμματα από τον ΟΑΕΔ δίνουν τη δυνατότητα στις επιχειρήσεις να θωρακίσουν οι θέσεις εργασίας που έχουν, αλλά και να διευκολυνθούν οικονομικά ώστε να προσλάβουν νέους εργαζόμενους.
Η κυβέρνηση αντιμετωπίζει αποφασιστικά το οξύτατο πρόβλημα της ανεργίας, με τη μετατροπή του επιδόματος ανεργίας σε επίδομα απασχόλησης. Με αυτό τον τρόπο προστατεύονται οι εργαζόμενοι από τις απολύσεις και παράλληλα διαμορφώνονται οι προϋποθέσεις για τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας.


Κατερίνα Φαρμάκη – Γκέκη
Βουλευτής ΠΑΣΟΚ Ν.Κορινθίας


Bookmark and Share


ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ ΑΠΟ ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΦΑΡΜΑΚΗ 20 Οκτ 2010
categories: | edit post

0 ΣΧΟΛΙΑ

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ αφήστε το σχόλιό σας. Ο διάλογος με την κοινωνία αποτελεί βασική αρχή της πολιτικής μου δράσης.
Για λόγους αποφυγής σχολίων με απρεπές περιεχόμενο, οι διαχειριστές θα εγκρίνουν τα σχόλια.
Ευχαριστώ

ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ

ΑΡΧΕΙΟ ΑΝΑΡΤΗΣΕΩΝ